PDA

View Full Version : nvidia probléma

Marchosias
11-12-2009, 11:28
sziasztok.

én egy új játékosa lennék a Cabal-nak, de nem tudok. a gondom a következő. a játék gond nélkül lejött és a telepítés is probléma mentes volt. a gg is jól viselkedik. a gond ott kezdődik, hogy amikor elindítom a játékot, akkor a felhasználóazonosítás képét már csak egy pillanatra látom, mivel kidob a desktopra egy olyan hibaüzivel, miszerint nem tudja betölteni az nvcpl.dll file-t, ezt leokézva még 3x feldobja ugyanezt a hibaüzit. a játék ezenközben a háttérben fut, de ha visszaváltok rá, akkor szinte azonnal visszadob a desktopra és ismét kapom a 4 hibaüzit egymás után.
a következőkkel próbálkoztam eddig:
1. Cabal újratelepítése (kb.: 8-9x)
2. video driver frissítése (GeForce 9500GT)
3. tűzfal és vírusírtó konfigolása, illetve kikapcsolása
4. spywarekeresés
5. registry takarítás

ez a hibajelenség csak és kizárólag a Cabal esetén jelentkezik, semmilyen más programmal, játékkal nincs gond. természetesen a minimum követelményeknek bőségesen megfelel a vas. az OS XP Pro 32 bit.
ha tudtok, kérlek segítsetek.

ui.: se itt se az angol fórumban nem találtam ilyen topic-ot.

joyee
11-12-2009, 11:41
sziasztok.

én egy új játékosa lennék a Cabal-nak, de nem tudok. a gondom a következő. a játék gond nélkül lejött és a telepítés is probléma mentes volt. a gg is jól viselkedik. a gond ott kezdődik, hogy amikor elindítom a játékot, akkor a felhasználóazonosítás képét már csak egy pillanatra látom, mivel kidob a desktopra egy olyan hibaüzivel, miszerint nem tudja betölteni az nvcpl.dll file-t, ezt leokézva még 3x feldobja ugyanezt a hibaüzit. a játék ezenközben a háttérben fut, de ha visszaváltok rá, akkor szinte azonnal visszadob a desktopra és ismét kapom a 4 hibaüzit egymás után.
a következőkkel próbálkoztam eddig:
1. Cabal újratelepítése (kb.: 8-9x)
2. video driver frissítése (GeForce 9500GT)
3. tűzfal és vírusírtó konfigolása, illetve kikapcsolása
4. spywarekeresés
5. registry takarítás

ez a hibajelenség csak és kizárólag a Cabal esetén jelentkezik, semmilyen más programmal, játékkal nincs gond. természetesen a minimum követelményeknek bőségesen megfelel a vas. az OS XP Pro 32 bit.
ha tudtok, kérlek segítsetek.

ui.: se itt se az angol fórumban nem találtam ilyen topic-ot.

Hali!

Első körben próbáld meg a következőt:

1. Programok telepítése és törlésénél szedd le a VGA drivert.
2.Újraindítás közben F8-at nyomogasd, hogy VGA módban el tudd indítani a wint.
3. kapcsold ki a vírusírtót
4. Installáld a VGA drivert.
5. Indíts újra.

Marchosias
11-12-2009, 12:22
hali. köszi a gyors választ.
kipróbáltam a tipped, de sajna így sem műxik. ugyanaz a hiba. :(

dejcood
11-12-2009, 14:05
Hello,

nekem is 9500GT-m van, es mukodik tokeletesen a cabal.
A legfrissebb vga drivert frissitetted?
direct x? azt is frissithetned.
uj a videokartya?
legujabb cabal clientet installaltad?

nekem peldul a dirt2 vel adodtak ilyen gondjaim... direct x et kellett frissiteni.

Marchosias
11-12-2009, 15:24
szia. mindenből az elérhető legfrissebb van fönt. a cabalt is tegnap töltöttem le a hivatalos oldalról. annyi fejlemény van a dologban, hogy egyszer sikerült belépnem, de ahogy window módból átváltottam fullscreenre és megváltoztattam a felbontást, mivel az alap nekem nem jó, rögtön produkálta ismét ugyanezt a hibajelenséget. a kártyám fél éves és megy vele a wow, az l2, sacred2, nfs,stb is minden gond nélkül, csak a Cabal nem :(
mindenesetre köszi a tippet, még olvasgatok más fórumokat is, hátha. :)

bandula
13-12-2009, 10:46
Nvidia vezérlő eltávolítása a Vezérlőpult/Programok hozzáadása szekcióban.
Újraindítás, amikor VGA-t szeretne felismerni akkor MÉGSE.
Nvidia driver maradékok kiirtása.
Újra indítás.
Nvidia driver újratelepítése.

Ééééééééés.... Elvileg KÉSZ

driverek stb:http://www.guru3d.com/

helldavide
13-12-2009, 12:57
nvcpl.dll is a library file for NVIDIA display adapter.
Szerintem ez egyértelmű . A Cabal nem tudja valszeg meghívni ezt az indítófájlt. Igen , minden nVIDIA maradékot le kell zúzni a gépről , de személy szerint csak ezt a fájlt próbálnám először lecserélni , a jelenlegi verzióhoz.

dejcood
13-12-2009, 13:02
innen le is lehet szedni: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nvcpl

helldavide
13-12-2009, 13:05
innen le is lehet szedni: http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?nvcpl

Na látod, ez egy gyorsabb próba. :)

joyee
14-12-2009, 06:59
Nem hinném hogy hiányozna maga a file. Azt mondja más játékok hiba nélkül futnak, vagyis a file létezik és teszi a dolgát rendesen.
Ott akkor keletkezik a gáz ha full felbontásra akarja rakni a játékot. Ahogy dejcoodnak, nekem is ilyen kártyám van és nem okoz problémát:-S

mity89
15-12-2009, 16:11
Nekem is ilyen kártyám van, de nekem se 100% os a game. Elindul ugyan, minden gond nélkül, de ha full screenbe teszem akkor összecseszi a színeket. SS-t nem tudok csinálni, mert amit a játék csinál, azon normálisan vannak a színek. Ha print screen után megpróbálom paint be másolni akkor meg csak fehérség látszik (bemásolja, mert a kiterjesztett asztal többi részét, ami a tv-re kerül, azt beteszi szépen, de a monitorra eső rész fehér marad, pedig ott kéne lennie a játéknak).
Windowed módban rendesen fut, de azzal meg az a baj, h nehéz combózni mert ugye kicsit szaggat úgy, ha a tálcát, meg mindent is mutatnia kell.
Szal nekem csak ennyi a bajom. Amikor először játszottam (kb 2 éve) akkor nem volt ilyen gond, de aztán úgy fél évnyi játék után valami update hatására előjött, és azóta van. Próbáltam már több OS-t, de semmi.
Volt már valakinek ilyen?

joyee
15-12-2009, 18:36
Nekem is ilyen kártyám van, de nekem se 100% os a game. Elindul ugyan, minden gond nélkül, de ha full screenbe teszem akkor összecseszi a színeket. SS-t nem tudok csinálni, mert amit a játék csinál, azon normálisan vannak a színek. Ha print screen után megpróbálom paint be másolni akkor meg csak fehérség látszik (bemásolja, mert a kiterjesztett asztal többi részét, ami a tv-re kerül, azt beteszi szépen, de a monitorra eső rész fehér marad, pedig ott kéne lennie a játéknak).
Windowed módban rendesen fut, de azzal meg az a baj, h nehéz combózni mert ugye kicsit szaggat úgy, ha a tálcát, meg mindent is mutatnia kell.
Szal nekem csak ennyi a bajom. Amikor először játszottam (kb 2 éve) akkor nem volt ilyen gond, de aztán úgy fél évnyi játék után valami update hatására előjött, és azóta van. Próbáltam már több OS-t, de semmi.
Volt már valakinek ilyen?

Szellőzik rendesen a VGA a házban?

mity89
16-12-2009, 16:12
gondolom igen, de más játéknál nem csinál ilyet
bár most hogy mondod rég volt már kitakarítva :D

dejcood
16-12-2009, 18:24
szerintem a monitor-vga kimenet nél van a hiba, vagy a kábel. vagy a csatlakozó.

helldavide
19-12-2009, 08:42
szerintem a monitor-vga kimenet nél van a hiba, vagy a kábel. vagy a csatlakozó.
Szerintem simán szar.

solat
03-01-2010, 10:11

Nem feltétlenül. Van 1-2 olyan játékom ami ugyan ezt csinálja néha(Cossacks, X-Blade pedig 2008as játék). Ez az aktuális driver telepítés, valamint a driver "minőségétől" függ. Dobott már ki az nVidia szar drivereket jópárszor. A mostani legfrisebb (195.62_desktop_win7_winvista_64bit_international_ whql) nálam az Aero felülettel szórakozik.
Videó drivert legyalulni 0-ra, legfrissebbet telepíteni újraindítás és a maradékok eltávolítása után. Nálam mindig megoldotta.
Amúgy nekem 9600GT-m van, abból is az 1G DDR3-as.