PDA

View Full Version : WI - tipy pro všechny,aneb jak WI hrát

Systo
21-07-2011, 12:18
Úvod:WI je spíše jako hlavní character do party dungů nad 120level,sice se teď dá chodit v pohodě i bez WI,ale s WI je to pochopitelně všechno sandší a rychlejší.
WI by měla bejt postava hlavně na dmg,poté když se každý naučí dobře za WI hrát,def mu potřebná není.
Staty na WI-str a dex jen abyste mohli oblést to,co nosíte na sobě,INT na maximum

Výbava:
Nejdříve full dmg,pak def(700def stačí na přežítí i ve ft2=))
WI by měla mít orby na full critical dmg,takže helmu s critical rate

Ringy:
Základ:rol+2,merga ring Toto by měla každá WI nosit,pokud nejsou alzy,tak rozhodně 3x rol+1,Pozdějí ring of luck+2,mergaheph ring a 2x critical ring +2(nebo cr2+leth ring :D)
Ještě jsou tu ring of sage +10,ale to je pro WI horší než cr+2 jak jsem slyšel a počítal na calculatoru

Amulet:
Amulet of Pain by měl být,pokud potřebujete víc hp leech,kupte vampire amulet aby se vám lépe expilo=)
Vampire Amulet je dobrý když WI se potřebuje vampovat na single bossovi,tak přehazovat,já to tak taky někdy dělám=)

Bike/Board:
Zda se dá rozhodovat jedině o k-red boardu,x3 white, nebo nějakém bike=)

Bike je tu Blue a RW3,přidávají DEF a DEF RATE.biky se dají i plusovat,čím větší plus,tím víc def a def rate+rychlost:D

Board bych dal přednost nyní pro K-RED,má to výbornej dmg boost(3%cr,10%cr,5%amp)Výborná věc,doporučuji koupit co nejdříve=)

Epaulet:
Lehká věc,WI je magic character,který potřebuje magic atack+magic amp,Epaulet of Sage +6,by měl být základ až budete mít level,pozdějí samozřejmě koupit lepší=)

Orby:
Tak,nejhlavnější věc pro WI jsou orby=)
Orby doporučuji na full cd(of deathblow/fatal craft),pokud nemáte peníze abyste mohli mít full cd a helmu 8cd 20cd,tak orby 3cr 20cd jsou taky dobré,třeba pherystin,jsou skoro zadarmo už=),Později doporučuji 2x 40cd orby(nejlépe topaz/sigmetal) a nebo mithril 27cd nebo víc,ale aby nebyly char bind when eq
Viděl jsem už WI s crystalama,tak crystaly neoblíkejte,moc str/dex potřeba,vždy jen orb!

Helma:

Záleží na orbech,pokud máte orby na cd,helma tedy samozřejmě 8%cr v craftu nejlépe a 20%cd ve slotech
Pokud nemáte alzy,kupte 5cr 20cd.
Později na WI doporučuji 15/24helmu+2x 40cd orb,nebo 40/7 x2 nebo x3 hehe:D

Rukavice a boty:
Jednoduchá věc,s.tit 7%m amp by mělo být dostupné docela rychle,předtím doporučuji mystic 4%magic amp třeba aspoň na +6,ale záleží na levelu samozřejmě=)

Mithril bez ampu nedoporučuji,jak jsem řekl,def není tak potřebná=) ze začátku,PF,MF je lehké na expení teď=)

Brnění:
Nejlépe osmium 7%magic amp ve slotě,nezáleží,jestli chcete 7%magic amp v craftu+2sloty(hp)nebo 7%magic amp ve slotě+1slot(50hp),nebo 7%magic amp+2%max cr ve druhém slotě,Vše je dobré,hlavně ať je tam ten amp,nejlépe však +9,pokud bude ze začátku jen +6třeba,nic se neděje,může se kdykoliv změnit=)

Opasek:
Belty jsou 4druhy a to:
Belt of Vital +x,který přidává HP
Belt Of Guard +x,který přidává DEF,je k ničemu bych řekl,ale nic nestojí,jestli chcete otestovat,tak je to jen na vás
Belt of Damp +x,dává resist skill amp,dobrá věc na war/pvp
Belt of Rapid +x,přidává dex do statů,když ho obléknete a sundáte si z dex staty a hodíte do INT,přídá to asi 2magic atack,já to nosím=)

Náušnice:
Nejlepší náušnice jsou Vampiric earing,ty upgradovat dle vašeho honoru a levelu,doporučuji nasbírat honor a level alespoň na +4=)
Poté Force regeneration earing,nosí se většinnou na war,je to dobré hlavně v tom HP+MP a HP+MP auto heal
Drosnin’ Earings-dají se dropnout v Illusion Castle Radiant Hall(IC2),z bonus truhly.
Pokud dropne nějaká,která se vám zalíbí,tak proč ne,pokud to bude lepší než vaše dočasná vampiric náušnice.

Bracelety:
Bracelet of Sage by měl být základem pro každou WI
Stejně jako u náušnic,upgradujte postupem vašeho honoru/levelu
Dá se také nosit Extortion Bracelet na HP/MP leech,pokud potřebujete vamp

Buffy:
Force Increase(20)
Hardness(20)
Sharpness(20)
High Restore(20)-pomáhá hlavně na waru a v dungu(hp restore)
Mass Restore(20)-pomáhá hlavně na waru a v dungu(party hp restore)
Spirit Intension(20)-dobrý na waru hlavně
Raise Spirit(20)-nejlepší buff,který WI musí mít,dává sp regen,nejlepší na waru/expení/v party dungu,s tím buffem jde vše rychleji,bohužel se dá používát jen v partě=)
Resist Intension-tento buff je dobrý na waru a v dungu,kde potřebujete resist down/stun např.:siena1,nalevelovat tento buff,jen dle zbývajících skill pointů

Skilly:
tera/aqua/fire lance(20)
stone/fire/lightning cannon(20)
vaccuum(20),jen pro bm2
chain explosion(20),jen pro bm2,nemá ho každá WI,ale já ho mám=)
Hail storm(20),jen pro bm2
Arctic Field,jen pro bm2,já mám level 20,ale někdo má i na 12,nebo 15,záleží na vás,jak se vám s tim hraje
Electric Field,já ho nemám,ale většina WI má do stunlocku(pve comba)

Extreme Dual Cannon(12)bm2,pve combo,war
Space Collapse,bm2,pve combo,war,já osobně ho mám na levelu 20,protože ho do pve nepoužívám
Meteorit(9/12),bm2,pve combo,war,já mám na levelu9,ale je na vás,jak se vám s tím hraje

Debuff:
WI má debuff jeden,který se spíše požívá na lure moba,takže stačí level 1

Upgrade skilly:
HP
DEF x2
DEF RATE x1
MAGIC ATTACK x2

BM2:
BM2 u WI funguje přes auto atack,poskládáte co nejvíce skillů za sebe do lišty,já to mám od nejsilnějšího skillu po ten nejslabší(space collapse>>>fire cannon)
WI,jako jedinej character potřebuje do BM2 MP leech,nejlépe mít alespoň 2%
WI by měla mít v BM2 skilly seřazené tak,aby se stíhaly načítat pořád dokola

Runy:
Essence runy:
skill exp
def rate
atack rate
magic atack

magic amp
hp steal(pokud nemáte teď HP Steal v rukavicích)
mp steal(pokud potřebujete do BM2)
hp
critical damage(stojí sice hodně ap,ale hodí se jako jedna z posledních)
max critical rate(výborná do aury a nebo až budete mít helmu 15cr 24cd)
str,int,dex(vyplatí se všechny tři,str a dex pak můžete snížit a narvat do INT staty)

Combo:PVE/PVP

PVE combo(STUNLOCK):

Já mám:Extreme Dual Cannon(12)>stone cannon(20)>fire cannon(20)>lightning cannon(20)>Meteorite(9)

PVE bez comba(STUNLOCK):
Extreme Dual Cannon>stone canon>meteorite

PVP combo:
tera lance(20)>fire lance(20)>aqua lance(20)>stone cannon(20)>fire cannon(20)>meteorite(9)

Já pvp v cabalu upřímně seru,pač je to jen o tom,kdo dá víc critů(mezi WI),jinak WI je na pvp dost slabý character

Comba nemusíte předělávat podle mě,ani levely skillů,jen sem napsal,jak to mám já,jak se hraje vám a jak to vyhovuje vám,je jen na vás,tak si to udělejte tak,jak chcete=)

Sephi's Edit

Magic Skills
Novice - Burning Hands - Použitelné pro dash, fade v combu - level 1
Novice - Freeze

Apprentice - Nic - Žádné blasty nejsou použitelné

Regular - Terra Lance - Nutnost ( 20)
Regular - Fire Lance - Nutnost ( 20)
Regular - Weaken - aspon lvl1 na lure (1+)

Expert - Stone Cannon (l 20)
Expert - Aqua Cannon (l 20)
Expert - Fire Cannon (l 20)
Expert - Lightning Cannon ( 20)
Expert - Crystal Cannon (l 20)
Expert - Hardness ( 20)

A.Expert - Vacuum ( 20)
A.Expert - Energy Field
A.Expert - Sharpness ( 20)

Master - Blink <3 ( 9)
Master - Hailstorm (20)
Master - Force Increase (20)
Master - Resist Intension ( 20 - neni nutny)

A.Master - High Regeneration ( 20)

G.Master - Extreme Dual Cannon ( 9)
G.Master - Spirit Intension ( 20)

Completer - Space Collapse ( 9)
Completer - Mass Restore ( 20)

Transcender - Raise Spirit ( 20)
Transcender - Meteorite (l 9)
Transcender - Art of Force Control ( 20)

Combs:

* PVE Stunlock bez Meteorite -> Extreme Dual Cannon 12 - Space Collapse 12 - Arctic Field 15 - Electric Field 15 - Stone Cannon 20
* PVE Stun combo s Meteorite -> Extreme Dual Cannon 12 - Meteorite 9 - Stone Cannon 20 - Space Collapse 9

* 1 Target / BM1 TG -> Aqua Lance 20 - Terra Lance 20 - Extreme Dual Cannon 12 - Fire Lance 20 - Stone Cannon 20 - Fire Cannon 20 - Aqua Cannon 20

Nejčastějši :

* PVE - Stunlock s EDC 9 - Meteorite 9 - Stone 20 - Space 9
* TG - Meteorite 9 - EDC 9 - Stone 20 - Fire 20 - Aqua 20 - Crystal 20

BM2 -> Space Collapse 9 - Meteorite 9 - Extreme Dual Cannon 9 - Hailstorm 20 - Lightning Cannon 20 - Stone Cannon 20 - Vacuum 20 - Fire Cannon 20 - Aqua Cannon 20

Option 1) Range 3 BM2 => AF 18 - SC 9 - Meteorite 9 - EDC 9 - Hailstorm 20 - Lightning Cannon 20 - Stone Cannon 20 - Vacuum 20 - Fire Cannon 20
Option 2) Range 4 BM2 => SC 9 - Meteorite 9 - EDC 9 - Hailstorm 20 - Lightning Cannon 20 - Stone Cannon 20 - Vacuum 20 - Fire Cannon 20 - Aqua Cannon 20
Option 3) Range 6 BM2 => Meteorite 9 - EDC 9 - Hailstorm 20 - Lightning Cannon 20 - Stone Cannon 20 - Vacuum 20 - Fire Cannon 20 - Aqua Cannon 20 - Lightning Lance 20 or Chain Explosion 20

Alleri
22-07-2011, 07:22
Dik za WI clanek :)

pajda99999
29-07-2011, 15:16
Ahoj , muzu se zeptat k cemu ten MP leech v BM ?

Systo
29-07-2011, 15:56

dávaš 2skilly za 1,6vteřiny +/- a nebude ti to stíhat auto heal,takže budeš potřebovat 2x vampiric náušnice a aspoň 2%mp leech,pokud nechceš chlastat mp poty,já za jeden den s 0%mp leech vychlastal 1k mp potů

Systo
29-07-2011, 15:58
Sakra,lag a double post=/

patrik2706
12-10-2011, 12:26

V BM2 je dobre mat i MP leach preto ze Wiz pouziva 2 skill naraz /hit to znamena ze pouzva i 2x viac mp ako obicajne. Aby dmg bol dobry je potrebne doplnavat MP. V pripade ak sa sam nacita mesto 2 skill /hit on da len 1 a doplnava si sam MP co znamena ze 1 hit je strateni a to uz je menej damage co pak nie je moc dobre.

patrik2706
12-10-2011, 12:46
Koukal som na vse co Systo tuna popisal je to vyborne popisane.

V pripade ak niekto chce i tohle vyskusat ja osobne pouzivam trochu inac tie skili.

Stun combo
Extreme Dual Canon (9) -> Meteorite (9) - > Stone canon (20) - > Space Colapse (9)

Mozu zarucit ze to funguje 100 % dobre.

Pak ako som vydel sa pouziva viac druhov BM2 zlozeni tak ja osobne pouzivam to takto a to preto lebo najmensi range je 6 a to pre wiz je dobre pretoze wiz nemal by vobec stat blizko bosov, on nie je udelani nech stoji blizko ale trochu dalej a nicit co najviac. Najme v FT2 runs nie je vobec doporucene pouzivat "Arctic field (range 3)" alebo "Space Colapse (range 4)" v BM2 bar pretoze to ma range 3 a stale udrziava blizko bosa kde uz je viaca sansa umret.

Tak moja BM2 bar :

Meteorite (9) - Extreme Dual Canon (9) - Hailstorm (20) - Lightning Cannon (20) - Stone Cannon (20) - Vacuum (20) - Fire Cannon (20) - Chain Explosion (20) - Aqua Cannon (20)

ja pouzivam tento BM2 i v TG a funguje vyborne tak ako v pve.

V pripade ak zacinate noveho Wiz prajem vela uspechu ^_^

Yanven
16-03-2012, 10:44
Hodně pěkné články, a patriku hodně dobrá rada, tohle si spousta hráčů neuvědomuje dokonce spousta hráču ignoruje přerušení bm2, když mají málo skillů v liště.