UGTV
Results 1 to 15 of 15

Thread: Bug FB na pvp

r4dz10's Avatar

Character Name
     R4DZ10
    Character Class
      Blader

Status: Offline

Default Bug FB na pvp

kiedy zaczynamy pvp, jest odliczanie. po odliczaniu jak najszybciej włączamy combo i czekamy na najlepszy moment, by użyć skill (ok. 2 sekundy). Jednak dziś spotkałem się z dziwną sytuacją: biłem się z FB, a on od razu zaatakował... używa skilla tuż po odpaleniu combo. myślałem, że użył skilla przed combo, ale jednak nie. sam napisał, że to jest bug u FB i tylko on go ma:

co o tym powiecie?

Moongrave's Avatar

Character Name
     M00ngrave
    Character Level
      11x
    Character Class
      Force Blader

NIe tylko na PvP.
    Naciska skilla + fast Combo.
    Jakieś skille się nakładają, nie pamiętam jakie. Kilka razu przypadkowo mi wyszło.

M00nGrave | Force Blader | 11X | <Soul> | Jupiter

Technical Support

xnowack's Avatar

Character Name
     mojastara
    Character Level
      15!
    Character Class
      Wizard

Quote Originally Posted by Moongrave View Post
    NIe tylko na PvP.
    Naciska skilla + fast Combo.
    Jakieś skille się nakładają, nie pamiętam jakie. Kilka razu przypadkowo mi wyszło.
    MooN nie tylko u fb to występuje. Zdarzyło mi się ze 2-3 razy, że siedząc Warkiem na big spocie, lejąc na autoataku, mój warek rzucał prawie na raz 2 skile. np sesmic wave i whirlwinda z opóznieniem ok. 0.5 sekundy. niestety nie znalazłem żadnej prawidłowości, i do tej pory nie wiem kiedy się to dzieje. wygląda na to, że jest to problem timingu, odpowiednio szybkie naciśnięcie skili powoduje użycie obu, z czego pierwszy jest tak jakby tłem.
    dziękuję za uwagę.
    z poważaniem.
    mojastara vel BlackSugar.

Scheiden's Avatar

Character Name
     Scheiden
    Character Level
      153
    Character Class
      Blader

Od dawna powatarzam, że PvP w tej grze jest do niczego...

Ten bug jest do wykonania, jednak ja znam tylko sposób dla BL. Kiedy BL odpala BM i włączamy Combo, wszystko leci jak należy. Kiedy BM się kończy, musimy w tym momencie użyć skilla (timing jest tutaj porażający). Co się dzieje? Możliwości jest kilka.

1. Combo się zrywa, mimo jednak, że skill którego użyliśmy trwa, postać nie wykonuje jego algorytmu - czyli stoi nie podejmując akcji. Jeżeli w tym momencie odpalimy inny skill, postać zacznie go używać, podczas gdy algorytm poprzedniego nadal będzie funkcjonował, bez udziału naszej postaci. Udało mi się w ten sposób użyć maksymalnie trzech skilli na raz

2. Po odpaleniu skilla pasek Combo się blokuje (mnie zdarzało się to najczęściej po wbicu Exelenta) i możemu użyć w tym momencie kilku innych skilli na raz, do czasu wykonywania przez postać skilla, który zabokował pasek. Postać będzie wykonywała algorytm skilla, którym zablokowaliśmy pasek, a inne skille, które zaczniemy odpalać, będą działały normalnie. Nie należy jednak przesadzać z ilością, bo gra może nie wyrobić i z efektu nici.

Z użyciem Aury to mi jakoś niezbyt wychodziło... Ale i tak DMG przy sposobie numer 2 jest zabójcze.

Ale i tak nie ma to, jak walkbug BL albo FB przy używaniu Completera.

Mnie się to udawało, kiedy włączajac Combo, przed użyciem skilla zataczałem kursorem myszy kilka kółek wokół mojej postaci, tak, by postać zakręciła się kilka razy wokół własnej osi. Kiedy użyłem Skilla, postać oddalała się od przeciwnika, i ten zaczynał za nią chodzić. Jednak nie zawsze mi się to udawało.
    Możliwe, że jest jakiś perfect sposób na to. Albo FB ma takie możliwości.

Ciekawe, czy przy Ep3 mają zamair coś zrobić z tymi bugami... czy może znowu przepakują FB i dadzą mu skill, który - powiedzmy - zostawia każdemu w jakimś tam promieniu 1HP...

P.S. Ta czcionka wybitnie uniemożliwa mi przeczytanie tej rozmowy. Dlatego pozostaję w zgodzie z basic skinem - jest po prostu praktyczny.
    Last edited by Scheiden; 07-05-2009 at 21:49.
    Kocham Cię, życie. Z niecierpliwością czekając na koniec świata.

r4dz10's Avatar

Character Name
     R4DZ10
    Character Class
      Blader

czyli można wykorzystywać tego buga i oszukiwać innych?

Herms's Avatar

Character Class
      Blader

Używać możesz, ale na własną odpowiedzialność. Wykorzystywanie bugów dla uzyskania korzyści w każdej grze jest zabronione.

Scheiden's Avatar

Character Name
     Scheiden
    Character Level
      153
    Character Class
      Blader

Używanie bugów jest zabronione, ale co z tego, jak za Jail buga bana raptem na trzy dni się dostanie? I tak dalej... Swoją drogą, EST mogło by wreszcie to naprawić i było by po krzyku.

Teraz znów jest jakaś epidemia boterów - na każdym channelu po kilka...

Mnóstwo ludzi korzysta z heal-hacka i nikt z nich bana nie dostaje, bo potrzebny jest filmik. Gdyby zabezpieczenia były lepsze, wystarczyły by screeny. A tak szanowne EST potrzebuje flmiku, bo nie potrafią przeskanować delikwenta.

O TG 150-170 już nie wspomnę...

Poszedłem tam pierwszy raz i...

1. Stałem w bazie i zostało mi niewiele HP. Kilku (może pięciu) Proców panoszyło się koło Sage, ale atakowali Capów. Zdashowałem w stronę schodów, jednak jakiś Proc mnie smyrnął i zginąłem. Sage miał w tym momencie 90% HP, bo jeszcze sprawdzałem, czy go atakują, nim zdashowałem. Ledwo po mojej śmierci zdążyła mi się włączyć mapa, żebym mógł wybrać lokację respawnu, a już baza była w posiadaniu Proców. Nie powiem, rozwalić Sage jednym hitem, to trzeba być koxem.

2. Jakiś Proc mi tłucze Guardiana, to ja go w ryj. A on nadal tłucze Guardiana... W końcu zaczął mnie atakować, ale jakoś te ataki mu nie wychodziły, bo HP traciłem strasznie mało. Wkońcu został mu tylko koniuszek HP, ale za cholerę nie mogłem go zabić, po prostu nie chciał umrzeć - HP mu nie chciało zejsć do 0. Aż tu nagle grafika mi się "połamała" i umarłem nagle, mając nieco ponad połowę HP...

3. A ostatnio przed BI biegał jakiś WI z resp-hackiem i co tam jeszcze... Czerwony, i za morderstwa nie dostawał następnych kar. Osobiście widziałem, jak zginął, zaczęła się animacja upadania postacim, po czym w jej połowie ten WI znów wstał i spierniczył do miasta..

Arloodius's Avatar

Character Class
      Blader

bugi bugi bugi ;p kazdy je ma tylko trzeba znalezc
    BL 2 skille jednoczesnie jak spada aura lub BM jeszcze 1 znam ale uzywac nie umiem ;p
    dash podczas trwania completera

Kimes's Avatar

Character Name
     Kimes
    Character Level
      160+
    Character Class
      Force Shielder

Quote Originally Posted by Arloodius View Post
    bugi bugi bugi ;p kazdy je ma tylko trzeba znalezc
    BL 2 skille jednoczesnie jak spada aura lub BM jeszcze 1 znam ale uzywac nie umiem ;p
    dash podczas trwania completera
    kazda postac moze tego uzywac

Character Class
      Blader

fajne napewno sie przyda

Areth's Avatar

Character Name
     Areth
    Character Class
      Blader

a po drugie za wykorzystywanie bugow grozi banan
    Decode it:
    01010101 01010010 01001100001100110011001101010100

Scheiden's Avatar

Character Name
     Scheiden
    Character Level
      153
    Character Class
      Blader

Wolę pomarańcze.

brok3n's Avatar

Character Class
      Force Blader

Jednakże jest różnica między bugiem dzięki któremu dublujesz item a bugiem dzięki, któremu wszyscy cię wyzywają na pvp od noobów bo go użyłeś.

Krzysiek5657's Avatar

Character Name
     GrexPL
    Character Level
      165+
    Character Class
      Force Archer

na tej czcioncce mozna sobie oczy polamac

Character Class
      Blader

Może i jestem archeologiem ale i tak dodam swoje 3 grosze^^ Ten "bug" , o którym tak debatowaliście z którym miał problem kolega r4dz10 na pvp, to tak zwane "mob combo". Polega to na tym, że podczas odliczania 5 sekund do startu walki zaznacza się pobliskiego moba (lub training dummy) i w momencie komendy : start! , odpala się na nim combo i zmienia na przeciwnika od razu nim uderzy się potworka. Dzięki temu zaoszczędza się ok 2 sekund ,co ma znaczący wpływ na zwycięstwo w walce. Reasumując nie jest to żadna przypadłość fb , czy też odpalania 2 skilli jednocześnie. PS, wykorzystywanie tego typu niedociągnięcia w systemie pvp jest uważane za noobostwo.;/ Ja sam tego również nie używam