UGTV
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 22 of 23

Thread: Könyvek

Default Könyvek

Mert egy ilyen is jó, ha van.
    Régebben olvastam a Bartimaeus 3 részét, azok nagyon jók. Arról szól, hogy a varázslók a hétköznapi emberekkel együtt élnek angliában meg még pár helyen a világban, de a varázslók olyanok, mint a nemesek. A főszereplő egy fiatal fiú, (akit azthiszem örökbe fogadtak, de nem biztos) akit egy varázsló tanít...

1.: A szamarkandi amulett
    2.: A gólem szeme
    3.: Ptolemaiosz kapuja

A Harry Pottereket is nagyon szeretem, de azokat azthiszem senkinek sem kell bemutatnom.

Akkor nemrégiben olvastam az Eragon meglévő 3 részét. Az lett a kedvencem.
    A történet egy Alagaesia nevű földön játszódik, ahol egy zsarnok király uralkodik, a sárkányával, mivelhogy ő egy sárkánylovas, és egyben az egyetlen akiről tudnak. Ám a vardeneknek (az ellenállók) sikerült ellopni 1 tojást Galbatorix (a király) várából. Ám a benne lévő sárkány csak akkor kel ki, hogyha megérzi lovasát. Így 4 tünde állandó úton van a tojással, hogy megtalálják a lovast. De Galbatorix emberei elkapják őket. Arya, az egyetlen túlélő utolsó erejével elteleportálja a tojást, hogy ne kerüljön vissza a királyhoz. Az így elküldött tojás, egész véletlenül az éppen csámborgó Eragonhoz kerül...

1.: Eragon
    2.: Első szülött
    3.: Brisingr
    4.: - Még nem jelent meg, ismeretlen. -

Szeretném, ha ebben a topicban mindenki megosztaná a többiekkel kedvenc könyveit, élményeit velük kapcsolatban.

Nyílj téma, nyílj!

caesaRRR's Avatar

Character Name
     caesaRRR
    Character Level
      170
    Character Class
      Warrior

Status: Offline

Robert Jordan: Az idő kereke sorozat

"Az Idő Kereke forog, jönnek mennek a korok. Emléket hagynak maguk után, melyek lassan legendává halványulnak, majd mítoszokká. Végül a mítoszt is rég elfelejtik, mielőtt a kor, melyből ered, visszatérne."

Az író a sorozatban egy tolkieni igényességgel kidolgozott világot hozott létre és ehhez méltó a cselekmény szövése is.

Kiadó: Beholder fantasy
    Műfaj: high fantasy
    Könyvek száma : pontos adatot nemtudok, 16 könyv van nekem de ez még nem az összs, de goggle a barátod

mokar's Avatar

Character Name
     mokar
    Character Level
      16X
    Character Class
      Blader

Nem vagyok nagy könyvolvasó. Utoljára az "XY" és az aranylabda csillagait olvastam el. Számomra két könyv volt, ami tényleg tetszett:
    1. Jókai- A kőszívű ember fiai
    2. Gárdonyi- Egri csillagok

Succubus's Avatar

Character Name
     Kodyka
    Character Level
      180
    Character Class
      Wizard

Madách: Ember tragédiája. Ez volt az egyetlen ami tetszett, annak ellenére hogy kötelező volt elolvasni Aztán lássuk csak: Harry Potter sorozat angol nyelven, nagyon adta meg ugye az örök kedvenc, a Lord of the Rings.

A horror kategóriában nálam Stephen King: Állattemető című könyve viszi a pálmát. Egész este nem aludtam mikor elolvastam

Ja és mindenkinek tudom ajánlani Dan Brown: A Da Vinci Kód, Angyalok és Démonok, és a Megtévesztés foka című műveit.

sziszoka's Avatar

Character Name
     sziszoka
    Character Level
      182
    Character Class
      Wizard

Csak sztorit neeeee!!!!!!
    Menthiris, majdnem végigolvastam az Eragon-sztorit, és nem akarom tudni, hogy mit nem tudok még... (Most olvasom)

Succ, A digitális erőd is jó Dan Browntól.

Én gyakorlatilag mindent szeretek olvasni szépirodalomtól kezdve a mesékig... Persze van olyan műfaj, amibe még nem kóstoltam bele, de ami késik, nem múlik

Én nem is tudok kedvencet mondani.... HP talán, angolul, magyarul (most épp lengyelül).

Örök kedvenc A Pál utcai fiúk, Légy jó mindhalálig.
    De a Galaxis útikalauzt is nagyon szeretem.... Katedrális és az Idők végezetéig Ken Follettől... Noah Gordon könyveit... Agatha Christiet is szeretem....

És most abbahagyom, mert sose lenne vége

Character Name
     sanity111
    Character Level
      144
    Character Class
      Force Archer

Nem tudom, de ha én elkezdek olvasni egy könyvet, akkor rögtön az az érzés kap el, mintha tanulnék, és menten elmegy tőle a kedvem :/

flake's Avatar

Character Name
     Flake
    Character Level
      176
    Character Class
      Wizard

Legendás hacker - a megtévesztés művészete
    írta Kevin Mitnick
    A könyvben arról olvashattok, hogy milyen egyszerű becsapni az embereket és kiszedni belölük az információt és csak egy kicsit kéne oda figyelni és már a nagyobb válalatok is biztonságban lennének.

Syranne's Avatar

Character Name
     QueenGaia
    Character Level
      175
    Character Class
      Wizard

Jelenleg Bulgakov-tól olvasom a Mester és Margaritát, ördögi egy könyv vagy 3-jára olvasom. Azonkivűl Gyűrűk ura, Da Vinci kód, A folyó istene (Wilbur Smith), ezeket olvastam legutoljára.

Kb. úgy félévente rámjön az olvashatnék, de akkor egy hónapon keresztül reggeltől estig a könyveket bújok. Majd egy hosszabb szünet, aztán megint rámjön az olvashatnék.

Character Name
     WannaDi
    Character Level
      999
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by flake View Post
    Legendás hacker - a megtévesztés művészete
    írta Kevin Mitnick
    A könyvben arról olvashattok, hogy milyen egyszerű becsapni az embereket és kiszedni belölük az információt és csak egy kicsit kéne oda figyelni és már a nagyobb válalatok is biztonságban lennének.
    Ezt a könyvet háromszor kiolvastam, rohadt jó.

dejcood's Avatar

Character Name
     no
    Character Level
      -1

KEN FOLLET - A Katedrális, A Manderley ház kulcsa, stb. Az évszázad legjobb írója.
    Mindenkinek érdemes olvasni róla!
    "Ti ott fogtok sírni a már nem működő Cabal kliens-el a gépeteket és mondogatjátok a screenshot-okat nézegetve, hogy "fasza vagyok .. fasza vagyok" ... Amit el tudsz érni ebben a játékban az, hogy szociopata leszel és a kérdésre az állásinterjún csak annyit felelsz "Kemény csávó voltam a Cabal-ban az elmúlt pár évben".."
    - spori858

Sziszó, hol tartassz Eragonban?

sziszoka's Avatar

Character Name
     sziszoka
    Character Level
      182
    Character Class
      Wizard

200. oldal Most találkozott a werecat-tel.

Melyik könyvben?

Succubus's Avatar

Character Name
     Kodyka
    Character Level
      180
    Character Class
      Wizard

Quote Originally Posted by sziszoka View Post
    200. oldal Most találkozott a werecat-tel.
    Az olyan lehet mint a werewolf csak kicsiben

dejcood's Avatar

Character Name
     no
    Character Level
      -1

Quote Originally Posted by Succubus View Post
    Az olyan lehet mint a werewolf csak kicsiben
    +1... gyere msn re XD
    "Ti ott fogtok sírni a már nem működő Cabal kliens-el a gépeteket és mondogatjátok a screenshot-okat nézegetve, hogy "fasza vagyok .. fasza vagyok" ... Amit el tudsz érni ebben a játékban az, hogy szociopata leszel és a kérdésre az állásinterjún csak annyit felelsz "Kemény csávó voltam a Cabal-ban az elmúlt pár évben".."
    - spori858

Succubus's Avatar

Character Name
     Kodyka
    Character Level
      180
    Character Class
      Wizard

Quote Originally Posted by dejcood View Post
    +1... gyere msn re XD
    Még jó hogy ezt előző nap írtad Délután leszek, délelőtt jön öcsém aztán vinni kell városnézőbe meg minden

sziszoka's Avatar

Character Name
     sziszoka
    Character Level
      182
    Character Class
      Wizard

Quote Originally Posted by Menthiris View Post
    Melyik könyvben?
    Eragon az első könyv címe

Jah hogy úgy Eragon..
    Remélem a többit is elolvasod majd, nekem a másik kettő jobban tetszett!
    Különösen a 3.

Shadowfollower's Avatar

Character Name
     Azmodian
    Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Dragonlance - imádom a fantasyt, ebben nagyon jó a sztory, még gyerek kormoba szerettem bele, felépítése olyan volt mint a szerepjátékoké, részben ezért tetszett meg.

Diablo - az ismert játékhoz készült könyvek, nekem bejön a néha brutális leírás a történésekről, nagyon el tudom ezeket képzelni magam elött és ez illik is a történetekhez.

Star wars - rengeteg star warsos könyv amiket gyerekkoromba olvastam (han solo és a ....). Mindig egy galaxist vándorló laza csempész akartam lenni aki folyamatosan fejleszti a "drága" hajóját de mindemelett akkora szíve van, hogy a bajbajutottakon segít.

Gyűrűk ura - nekem még a régi kiadás van meg (1990ben ből) és el kell, hogy mondjam szegények nem éppen egyben vannak, de erre büszke vagyok Másik ami mindig szerettem volna lenni gondolataimban az ezekhez a könyvekhez fűződik: elf lord (ugye a lordok a fantasyban mindig jobbak többek) ennek hatására vagyok minden játékban elffel, még ha a közelharcoshoz ált nem is illik de mindig megtalálom a módját, hogy az ügyeséget felhasználjam az errő ellen.

Isaac Asimov: Encyclopedy Galactica (alapítvány, birodalom, robot) - ahogy a gyűrűk urában is nagyon szerettem a silmarilokat, itt is szeretem ezt a történelmi rendszerű elbeszélést a történés lekötő, a gondolatok érdekesek, ehhez a könyvhöz fűződik egy kb 20h s egyhuzamban történő olvasásom (ez nem az első elolvasáskor volt).

Shadowrun - Ebből csak pár könyvem van de a kockás szerepjátékhoz rengeteg órát adtam a karakterek kitaláláshoz és fejlesztéséhez a világ nagyonegyedi benne ami lebilincselő gondolatokat szül.

Warhammer - Felix és Gotrek a puszta gyilkolások amiken keresztül mennek kicsit egyszerűsített, de el lehet vele szórakozni. Ez is egy szerepjátékot mintáz, bár nekem összetetsége miatt a dragonlance sokkal jobban tetszik. Viszont itt az alapvilág egy más fantasy rendszert tükröz nem pedig az AD@D -t ami nem rossz.

Drizzt do'udren, baldurs gate, és a többiek amik az AD&D re épülnek mind tetszik általában mert bele tudo képzelni magam, az advanced dungeons and dragons film is vicces volt a kardok nagyon szépek.

Ami annyira nem nyerte el a tetszésemet az a Warcraft könyvek, lehetne nagyon odabaszósat csinálni ha ki lenne egészítve egy olyan történelmi rendszerűvel amilyen a silmarilok(lehet, hogy azóta megtörtént bevallom nem néztem már egy ideje warcraft könyveket) és valami térképes világképes dolog sem lenne rossz, hogy frankón áttekinthető és érthető legyen az összes város ország szövetség népek. És ne 200 oldalasok legyenek a könyvek.

Ez nem sorrend, nem kívánok és nem tudok sorrendet felállítani mindhez kapcsolódnak kellemes emlékek/esték.

Edit: Sajnos van olyan amihez nem, volt olyan könyv amit képtelen voltam elolvasni a megvásárlás után és azóta is!
    Last edited by Shadowfollower; 15-06-2009 at 08:25.
    Azmodian-BL grade 19-Cohesion-Knight of Protection

Most már örökké pihenhetsz Iszkiri(2007-2011. 06. 14.)

Én ugyan a warcraft könyveket nem olvastam, de ennek ellenére nagyon szeretem a warcraft történetet. Hihetetlenül ki van dolgozva.

Shadowfollower's Avatar

Character Name
     Azmodian
    Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Menthiris View Post
    Én ugyan a warcraft könyveket nem olvastam, de ennek ellenére nagyon szeretem a warcraft történetet. Hihetetlenül ki van dolgozva.
    Igen de a könyvekben csak le van dobva, be van írva ez a királyság az királyság stb stb.. szal ezen lehetett volna javítani bemutatni meg hasonlók és akkor talán nem 200 oldal lenne egy könyv.
    Azmodian-BL grade 19-Cohesion-Knight of Protection

Most már örökké pihenhetsz Iszkiri(2007-2011. 06. 14.)

Kiscsibor's Avatar

Character Name
     Kiscsibor
    Character Level
      13X
    Character Class
      Blader

Jéé... ilyen topic is van?o,O
    A kedvenc könyvem az Alkonyat, Stephenie Meyertől, az egész sorozat, már ami eddig megjelent magyarul. A sztorit gondolom nem kell bemutatnom a csapból is ez folyik (nem véletlenül).

Page 1 of 2 12 LastLast