UGTV
Page 1 of 13 12311 ... LastLast
Results 1 to 22 of 266

Thread: ~~~Cabal problémák esetén~~~

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Status: Offline

Exclamation ~~~Cabal problémák esetén~~~

Kedves problémákkal küszködő játékos!
    A következőkben a leggyakoribb problémákra találhatsz megoldást.

A következő csoportokban tudsz keresgélni:

I.) Accounttal kapcsolatos problémák
    II.)Hálózattal kapcsolatos problémák
    III.) Kliens problémák
    IV.) Gameguard problémák
    V.) Minimum követelmények
    VI.) Lag
    VII.) Driver
    VIII.) Hasznos programok

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
    I. Accounttal kapcsolatos problémák
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hogyan tudom lekérni az elfelejtett felhasználói nevem?

1. Látogass el ide: https://www.cabalonline.com/account

2. Katt a 'Forgot Username' gombra

3. Add meg azt az e-mail címet amit a regisztrációnál használtál

4. Válassz egyet a titkos kérdések közül, amit a regelésnél megadtál majd válaszold is meg.

5. Katt a "Submit" gombra.

6. A felhasználó neved kiküldik az e-mail címedre.

A jelszavad a következőkben resetelheted.

Hogyan tudom a weboldalhoz tartozó jelszavam megváltoztatni?

1. Látogass el ide: https://www.cabalonline.com/account

2. Katt a 'Forgot Password' gombra

3. Add meg a felhasználóneved

4. Add meg azt az e-mail címet amit a regisztrációnál használtál

5. Írd be az új jelszót

6. Erősítsd meg

7. Válassz egyet a titkos kérdések közül, amit a regelésnél megadtál majd válaszold is meg.

8. Katt a "Submit" gombra.

A jelszó megváltoztatásáról kapsz mailt.

Hogyan tudom a játékban használt jelszavam megváltoztatni?

1. Lépj be az accountodra a következő weboldalon https://www.cabalonline.com/account

2. Miután beléptél, keresd meg azt a game accountot ahol meg akarod változtatni a jelszavad, majd katt a Reset gombra

3. Írd be az új jelszavad

4. Válassz egyet a titkos kérdések közül, amit a regelésnél megadtál majd válaszold is meg.

5. Katt a "Submit" gombra.

A jelszó megváltoztatásáról kapsz mailt.

Hogyan tudom a titkos kérdés és titkos válasz párosaim megváltoztatni?

A titkos kérdés és titkos válasz párosok nagyon fontos részei az accountal kapcsolatos ügyintézésnek. Mindíg ügyelj arra hogy ne felejtődjenek el. A következő lépésekben a titkos kérdés és titkos válasz párost tudod megváltoztatni.

1.Minden ilyen ügyintézés a Support Centeren keresztül intézendő.
    Regisztrálj a http://support.cabalonline.com -on ha eddig nem tetted meg.

2. Ha regisztráltál kreálj egy ticketet ezzel a tárggyal "REQUEST: Change Secret Q+A"

3. A levél tartalmában a következő infókat kell szolgáltatnod a game-masters-com felé[/COLOR]

Current Secret Question 1:
    Current Secret Answer 1:

VAGY

Current Secret Question 2:
    Current Secret Answer 2:

És válassz a következő kérdések közül , majd válaszold meg.
    Az első titkos kérdés&válaszhoz a következők közül:

-Best childhood friend
    -Name of first pet
    -Favourite Teacher
    -Favourite historical person
    -Favourite movie
    -Anniversary [dd/mm/yyyy]

Secret Answer:

A második titkos kérdés&válaszhoz a következők közül.

-Father's middle name
    -Spouse's middle name
    -First child's middle name
    -Grandfather's occupation
    -Mother's birthplace
    -Mother's maiden name

Secret Answer:

4. példa:

Current Secret Question 1: Mother's Maiden name?
    Current Secret Answer 1: Matilda

Favourite movie
    Secret Answer: Pretty Woman

Father's middle name
    Secret Answer: christopher

II. Hálózattal kapcsolatos problémák

Miért kapok ERL hibát indításkor?

A GameGuard-ot leblokkolja a tűzfal vagy vírusírtó ha nincsen jól konfigurálva
    Hogy ezt elkerüld, hozzá kell adnod a Cabal mappáját a kivételek (exception) listához a vírusírtódnál és tűzfaladnál.
    Ha routerrel rendelkezel akkor a cabal által használatos port range-eket is ki kell engedned rajta (TCP port range: 38111-38125 & UDP port range: 6800-6899)

Meg szeretném nyitni a cash shopot de nem történik semmi!?

Több felhasználó is jelezte a problémát. Tesztelések után úgy tűnik a nagy részüknél a hálózat MTU értékeivel van probléma!

TIPP: Hogyan haszáljuk a TCP Optimizer-t!

1) Töltsd le, futtasd, menj a FILE menübe és válaszd a Back-UP Current Settings pontot. Mentsd el a jelenlegi beállítást, aztán válaszd ki a LARGEST MTU fület (a harmadikat).
    2) Kattints a START-ra és nézd meg az eredményt.
    Például:

Pinging [66.230.207.58] with 40 bytes ->bytes=40 time=158ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 750 bytes ->bytes=750 time=164ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1125 bytes ->bytes=1125 time=169ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1312 bytes ->bytes=1312 time=171ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1406 bytes ->bytes=1406 time=172ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1453 bytes ->bytes=1453 time=172ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1476 bytes -> ..fragmented
    Pinging [66.230.207.58] with 1465 bytes ->bytes=1465 time=172ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1470 bytes ->bytes=1470 time=179ms TTL=43
    Pinging [66.230.207.58] with 1473 bytes -> ..fragmented
    Pinging [66.230.207.58] with 1472 bytes ->bytes=1472 time=172ms TTL=43
    The largest possible non-fragmented packet is 1472 (1500 - 28 ICMP & IP headers).
    You can set your MTU to 1500

Ez azt jelenti, hogy az MTU méretét 1500-ra kellesz állítani
    3) Válasz ki az első fület (GENERAL SETTINGS), válaszd ki a Hálózati Adaptert a listából, és kattints az OPTIMAL SETTINGS-re (ez automatikusan átállítódik a gépenek leginkább megfelelő MTU értékre)
    4) Ha valami nem működne később, vissza tudod állítani a legelőször elmentett biztonsági mentést, válaszd ki a FILE menüt -> Restore Backed up Settings.

III. Alapvető kliens problémák
    Ha a lent említett problémákat észleled, akkor a cabal reinstallálása ajánlott:

- Launcher-ben elindítom a cabalt és nem történik semmi!
    - Login képernyő elött kilép a játék!
    - Login képernyő elött kifagy a játék!
    - Egy ilyen üzenetet kapok: "restart it to receive the update"
    .

Reinstalláld a cabal kliensed a következők szerint:

1.)Programok telepítése és törlésénél eltávolítasz minden cabalhoz kötődő telepítést (patchek külön szoktak lenni)
    2.) X:/program files/game-masters.com mappa törlése (ahol az X az a meghajtó jelölése ahova telepítetted a játékot)
    3.)A sienna,the queen kliens letöltése innen !
    4.)Telepítsd fel

Failed to download server information. please restart launcher. hibaüzenetet kapom a laucherbe!

1.)Töröld a sütiket a böngésződből
    2.)Töröld a Temp Files-t
    3.)Indítsd újra a géped

IV. A következőkben tippeket kaphattok ha a gameguard nem akar működni.

1.)Kapcsold ki a windows tűzfalat, és minden egyéb tűzfalat ami fut a gépeden.
    2.)Időlegesen kapcsold ki a víruskergetőd és spyware keresőd.
    3.)Start/futtatás "services.msc" Győződj meg róla hogy a startup részen a kövi folyamatok stopped-ra vannak téve.
    - Automatic Updates
    - Background Intelligent Transfer Service
    - Windows Firewall/Internet Connection Sharing
    - Security Center
    (ezek után a tűzfalad teljesen inaktív. Ha ezek után vissza akarod kapcsolni , ugyanaezeket a dolgokat végezd el...fordítva)

** Ha ezek után sem akar működni a cabal, akkor CTRL+ALT+DEL és a lent felsoroltakon kívül MINDEN folyamatot gyilkolj le:

- explorer.exe
    - svchost.exe (Több van belőle, egyiket se állítsd le)
    - lsass.exe
    - services.exe
    - winlogon.exe
    - csrss.exe
    - smss.exe
    - System
    - System Idle Process

GameGuard is corrupted hibaüzit kapok!

** Töröld a GameGuard mappát, majd indítsd el a cabalt! Letölti magától a hiányzó gg file-okat

** C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/ Töröld a hosts file-t

V. Minimum követelmények (ezeket el kell érnie a gépednek hogy probléma nélkül tudjon futni)
    Code:
    Minimum specification
    CPU Pentium 3 800MHz +
    RAM 512MB
    Graphics Card 3D accelerator Radeon 9800PRO +
    Sound Card Any DirectX 9.0c compatible sound card
    Hard disk space 2.5GB +
    Processor must support SSE instruction set.

Recommended Specification
    CPU Pentium 4 1.4GHz +
    RAM 1GB +
    Graphics Card Geforce 6600GT +
    Sound Card Any DirectX 9.0c compatible sound card
    Hard disk space 2.5GB +
    Processor must support SSE instruction set.
    VI. Lag

Ha laggosnak érzed a játékmenetet akkor a következőket nézd át

1. Háttérben futó folyamatok (fentebb)
    2. MTU (fentebb)
    3. Driverek (lentebb)

Ha ezek sem segítenek akkor érdemes az internet szolgáltatód háza táján nézelődni, hátha gyengélkedik a neted. Ha az is rendben akkor lehetséges hogy a szerverek terheltek!
    VII. Driverek.

Az egyes hardver elemekhez kapott cd-k felejtősek. Minden elemhez szedd le a hivatalos weboldalról a megfelelő legfrissebb drivert.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
    VIII. Hasznos programok.
    (Keress rájuk a google-ben.)
    • Fraps
    • WinRAR 3.80
    • X-Fire 1.99
    • Ventrilo Client 2.1.4 (ezzel tudsz csatlakozni a Cabal Ventrilo szerverre)

Ha ezek után is fenn áll a problémád akkor a következő módokon tudsz segítséget kérni:

Első körben küldj egy pm-et a problémád részletes leírásával egy, a megfelelő témakörben járatos személynek!

Technikai problémák esetén: (SA)??? (ill bármilyen más SA, ha beszélsz idegen nyelvet)
    Minden más esetén (kivéve accounttal kapcsolatos ügyintézés): (GA)Sziszoka (illetve bármilyen más GA ha beszélsz idegen nyelvet)

Segítséget kérdetsz a következő helyeken is:

Technikai jellegű kérdésekkel foglalkozó subforum
    Accounttal kapcsolatos ügyintézés

Forrás: (SAL)Harsius vezette SA team, Arigato és Soracte irományai alapján

A lista folyamatosan bővül...
    Last edited by joyee; 09-01-2010 at 10:17.

a1da's Avatar

Character Class
      Wizard

szép lett és jól áttekinthető.

de amiről beszéltünk már többször és kérted irjam le.

ha guildboardot vagy itemshopot szeretném használni kilép a játékból. nincs semmi hibaüzenet, mintha siman bezartam volna.
    itemshopban a kezdőlap még bejön, de onnan sehova nem tudok menni mert rögtön kidob, guildboardnal meg ezt sem varja meg.

amit eddig próbáltam:
    játék újra telepítés-autoupdate és manuális updatttel.
    internet explorer újra telepítés korábbi explorerrel, és a legfrissebbel.
    java update/activx update/flash update.

egyik sem vált be, ha haza értem még azt akarom kipróbálni hogy nem e tiltva van az explorer kimenő listáján (lehet hogy letiltottam) viszont azt meg nem tudom hol kell levenni. xD szóval most azt akarom meg kideriteni és megpróbálni. ha ez sem segít akkor beemozok.

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Quote Originally Posted by a1da View Post
    szép lett és jól áttekinthető.

de amiről beszéltünk már többször és kérted irjam le.

ha guildboardot vagy itemshopot szeretném használni kilép a játékból. nincs semmi hibaüzenet, mintha siman bezartam volna.
    itemshopban a kezdőlap még bejön, de onnan sehova nem tudok menni mert rögtön kidob, guildboardnal meg ezt sem varja meg.

amit eddig próbáltam:
    játék újra telepítés-autoupdate és manuális updatttel.
    internet explorer újra telepítés korábbi explorerrel, és a legfrissebbel.
    java update/activx update/flash update.

egyik sem vált be, ha haza értem még azt akarom kipróbálni hogy nem e tiltva van az explorer kimenő listáján (lehet hogy letiltottam) viszont azt meg nem tudom hol kell levenni. xD szóval most azt akarom meg kideriteni és megpróbálni. ha ez sem segít akkor beemozok.
    Többen keresték fel a tech részt ezzel a problémával. Állítólag ez egy bug és már jelezve is van a fejlesztők felé. Nézd meg azt amit mondtál + próbáld meg azt (ha eddig nem így volt) hogy alapértelmezett böngészővé teszed az IE-t.

a1da's Avatar

Character Class
      Wizard

Quote Originally Posted by joyee View Post
    Többen keresték fel a tech részt ezzel a problémával. Állítólag ez egy bug és már jelezve is van a fejlesztők felé. Nézd meg azt amit mondtál + próbáld meg azt (ha eddig nem így volt) hogy alapértelmezett böngészővé teszed az IE-t.
    megpróbálom, de őszintén szólva nem hiszem hogy ilyesfajta baj lenne, mert korábban sem volt alapértelmezett. :/ de mindenképpen kipróbálom.

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Még a következőt próbálhatod meg:

A hálózati kapcsolatoknál az általad használt kapcsolatra jobb klikk, majd javítás.
    (Ha te vagy a szolgáltatód valamilyen proxyn keresztül kommunikál(sz), az is gázos lehet.)

Character Class
      Blader

Hali, nekem olyan problémám lenne,h amikor bentvok a játékba kb. olyan 5 percen belül kiír egy olyat,h "cabalmain.exe alkalmazáshiba" hiába teszem újra a játékot és hiába telepítem újra a Windowst ugyan azt írja ki :S

Ha valaki tudna segíteni az írjon pls (: köszi^^ <3

Haveromnak az a problémája hogy játszik a játékkal és 15 perc után kifagy neki és csak ctrl+alt+del-el tud kilépni.Ha valaki tudna segíteni megköszönném.
    (\(\
    (o.O)
    d( )b
    (,,)(,,)

caesaRRR's Avatar

Character Name
     caesaRRR
    Character Level
      170
    Character Class
      Warrior

Quote Originally Posted by a1da View Post
    Gondolom win7-et vagy vistát használsz. Alt enterrel tedd windows módba és úgy próbáld meg megnyitni item shopot ill. guild boardot, nálam bevált.

Hali,

Lenne egy kérdésem a Cabal fut rendesen Windows 7-en?

dejcood's Avatar

Character Name
     no
    Character Level
      -1

Quote Originally Posted by WoWa View Post
    Hali,

Lenne egy kérdésem a Cabal fut rendesen Windows 7-en?
    igen, fut. egyszerre elég ha egy helyre teszed fel a kérdésed. a game guarddal voltak régebben probblémák a win7-nél.
    "Ti ott fogtok sírni a már nem működő Cabal kliens-el a gépeteket és mondogatjátok a screenshot-okat nézegetve, hogy "fasza vagyok .. fasza vagyok" ... Amit el tudsz érni ebben a játékban az, hogy szociopata leszel és a kérdésre az állásinterjún csak annyit felelsz "Kemény csávó voltam a Cabal-ban az elmúlt pár évben".."
    - spori858

Character Name
     Warrior
    Character Level
      170
    Character Class
      Warrior

sziasztok nekem az a problémám hogy rányomok a startra és amint megjelenik a cabal ablak egyből kilép csak úgy nem ír semmit csak kilép kipróbáltam rá a fenti segítséget újraraktam úgy ahogy le van írva de semmi :/

helldavide's Avatar

Character Name
     HellDavide
    Character Level
      160+
    Character Class
      Blader

Csak annyi hozzászólásom lenne a dologhoz , hogy ha pl legyilkolom az atinak a folyamatait és nem tagadja meg nekem a hozzáférést akkor mi lesz? . Szép áttekinhető de sajnos néhány helyen pontatlan .

Még egy kérdés: Emeltek legutóbb a Cabal követelményén? Eddig szépen futott amikor a speciális effektek 2esre voltak húzva most meg 1esen megy csak .

Character Name
     Warrior
    Character Level
      170
    Character Class
      Warrior

sziasztok nekem az a problémám hogy rányomok a startra és amint megjelenik a cabal ablak egyből kilép csak úgy nem ír semmit csak kilép kipróbáltam rá a fenti segítséget újraraktam úgy ahogy le van írva de semmi :/

Ateszko's Avatar

Character Name
     Firsthero
    Character Level
      14x
    Character Class
      Force Blader

Nos nekem olyan problémám van,hogy kb 2 napja késik az egész játék,ez annyit tes,hogy pl benyomom a combot és kb-7-8 mp mulva jelenik meg a combo csík,ugyanez a helyzet a skillekkel ill a buffokkal,meg van mikor a chatbe írásom is 7-8 mp vel később jelenik meg :S
    Mi lehet az oka ezeknek?
    A válaszokat előre is köszi

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Quote Originally Posted by Ateszko View Post
    Nos nekem olyan problémám van,hogy kb 2 napja késik az egész játék,ez annyit tes,hogy pl benyomom a combot és kb-7-8 mp mulva jelenik meg a combo csík,ugyanez a helyzet a skillekkel ill a buffokkal,meg van mikor a chatbe írásom is 7-8 mp vel később jelenik meg :S
    Mi lehet az oka ezeknek?
    A válaszokat előre is köszi
    Lag. hardveres vagy internetes, én a netesre tippelnék első blikkre.

Ateszko's Avatar

Character Name
     Firsthero
    Character Level
      14x
    Character Class
      Force Blader

És én mit tehetek?
    letöröltem,felraktam de semmi
    tegyem újra az xp-t vagy fölösleges?

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Quote Originally Posted by Ateszko View Post
    És én mit tehetek?
    letöröltem,felraktam de semmi
    tegyem újra az xp-t vagy fölösleges?
    Ha netes akkor jó lenne utána nézni hogy mi a helyzet a szolgáltatónál.

Character Name
     WannaDi
    Character Level
      999
    Character Class
      Blader

Tracerteld www.cabalonline.com-ot és küldj róla egy screenshotot.

Character Class
      Blader

Üdv mindenkinek!Én nem rég kaptam egy karakter barátomtól!
    Ő azt mondta csinálta!
    De 2 napja mindig kirabolnak!
    És nem tudom kinek írjak az ügyben hogy jelszót tudjak változtatni semmi adatott nem adott meg a barátom!
    Csak a játékhoz való felhasználónevet és jelszót!
    De ő biztos nem rabol ki!

És azt szeretném megtudni kinek írhatnék ez ügyben ki tovább adná egy G.Mnek!

Hogy hogyan kaphatok valami információt hogy tudjak jelszót váltani!

Üdv:

Márk

Character Name
     W4lkingt4ll
    Character Level
      157
    Character Class
      Warrior

Quote Originally Posted by Marko96 View Post
    Üdv mindenkinek!Én nem rég kaptam egy karakter barátomtól!
    Ő azt mondta csinálta!
    De 2 napja mindig kirabolnak!
    És nem tudom kinek írjak az ügyben hogy jelszót tudjak változtatni semmi adatott nem adott meg a barátom!
    Csak a játékhoz való felhasználónevet és jelszót!
    De ő biztos nem rabol ki!

És azt szeretném megtudni kinek írhatnék ez ügyben ki tovább adná egy G.Mnek!

Hogy hogyan kaphatok valami információt hogy tudjak jelszót váltani!

Üdv:

Márk
    Az account regisztrációnál megadott adatokat kérd el tőle vagy nagyon nehézkes lesz a jelszó megváltoztatása.
    A következők minimum kellenének:

Weboldal login adatok
    titkos kérdés-válasz
    regisztrált e-mail cím

Ha legalább ezek nincsenek meg akkor semmivel nem tudod bizonyítani hogy a jogos tulajdonosa vagy az accountnak.

Character Class
      Blader

Lenne egy kis gondom!
    elöször is lehetséges olyan hogy leöltöttem egy müködő klienst még a soul and sinea updatenál.
    körübelül 1 hónapig nemléptem be a karakteremhez költözés miatt és mire beakartam volna lépni már a sine the queen update volt használatban.A hivatalos cabal oldalról letöltöttem egy sine the queen updatet (gamona.de) és megporbáltam belépni az accountomra. Emlékszem pedig hogy mi volt a jelszavam meg miden de sehogy nem akart be engedni. Ez a belépési hiba talá a kliens miatt van vagy amig az 1 honapig nemléptem be megfújhatták az accountomat?

Page 1 of 13 12311 ... LastLast