Hát gyerekek, én 159-ig sfs voltam, átlagos szettel, sajnos nem volt rendesen soha pénzem. A critjeim szépek voltak pvp-ben de nagyon meguntam hogy mobokra (crit nélkül) alig ütök, és buzilassan fejlődik 155 fölött, így a 160-at már mfs-sel csináltam meg, és azóta csak hümmögök.
Félreértés ne essék, sfs is igen jó kari lehet, de sokkalta több pénzbe kerül. Jupiteren pedig egyenesen horror a dmg kraftos osmi és lapis fegyó.
Mielőtt mfs lettem csináltam 5 stat buildet hogy képbe kerüljek. www.orazur.free.fr
Úgy mint:
3 féle INT mfs (blade / katana + orb, blade + crystal),
DEX mfs, (blade / katana + orb)
+6-OS MITHRIL FEGYVEREK STATJÁVAL SZÁMOLVA!
Fegyverek statjai:
Mithril Blade +6 (335/268/134) Fs stat
Mithril Katana +6 (268/201/268) Fb stat
Mithril Orb +6 (67/536/134) Wi stat
Mithril Crystal +6 (268/268/201) Fs stat
Lássuk a buildeket (stat pontokat lv 160-hoz néztem, 2def, 2 magic, def rate upgrade-ekkel együtt):
INT MFS Katana + Orb stat elosztással, fegyver, ruha, és ékszerek nélkül
278/668/268
Magic atk 504
Def 391
Atk rate 976
Def rate 1236
INT MFS Blade + Orb stat elosztással, fegyver, ruha, és ékszerek nélkül
335/745/134
Magic atk 496
Def 389
Atk rate 795
Def rate 1121
INT MFS Blade + Crystal stat elosztással, fegyver, ruha, és ékszerek nélkül
335/678/201
Magic atk 493
Def 394
Atk rate 885
Def rate 1181
DEX MFS Katana + Orb stat elosztással, fegyver, ruha, és ékszerek nélkül
278/268/668
Magic atk 488
Def 419
Atk rate 1516
Def rate 1596
DEX MFS Blade + Orb stat elosztással, fegyver, ruha, és ékszerek nélkül
335/268/611
Magic atk 477
Def 423
Atk rate 1439
Def rate 1550
Arra jutottam hogy mivel egyszer majd Mithril ruhát akarok hordani (persze magic amppal) akkor a katana mehet a kukába, mert a mithril ruha statja az 300 atk fölött kezdődik.
A crystalt is végül elvetettem, mert több dex kell hozzá ( 268/268/201) +6-on, de esetemben ennek fő oka hogy a Wi-mmel is tudom hordani az ampos mithril orbot, tehát nem fogok két fegyót megvenni, ellenben crystal-lal nincs semmi gond, a statkülönbség elhanyagolható.
Innentől maradt az hogy akkor Blade + Orb, nade INT vagy DEX build.
Hát én az INT mellett döntöttem. Mellette szólt a 19 + magic atk, de azért sajnáltam azt az elveszített 34 defet, 644 Atk rate-et és 429 Def rate-et, de megmaradt a tudat hogy ha mithrilem lesz akkor úgyis tök mindegy
Ruházat: sisak mindenképp dmg kraftos, kezes, lábas, kabát 7 magic ampos,
Ékszerek: bracelet of sage+x, amulet of pain +x, critical ring +x, ring of luck +x
(az X a pénztárcádnak megfelelő számot jelenti, minél drágább annál jobb)
Fegyverek: alap esetben mindkét fegyver +6-os ampos Mithril, de amíg nincs elég pénz az rá, addig crties is jó, de kell a mithril a magic miatt.
Amennyiben neadjisten van 7-es vagy 8-as sage köpenyed, bos+6/7, akkor mehetnek a dmg kraftos osmium / lapis fegyverek a BASZOTTNAGY critek érdekében
Az alábbi videók csak reprezentatív jellegűek, ez már nem a sufnituning kategória(első pár másodpercben látható a kolléga szettje, lehet találgatni miféle kraft is az
)
http://www.youtube.com/watch?v=bp2Qm0gkttg
http://www.youtube.com/watch?v=lNlConPE6Jk
Az én véleményem / tapasztalatom alapján azt mondanám hogy mfs-sel jobb a dps, ezáltal a vampiric hatás, gyakoribbak a critek, mert adott idő alatt több skillt castol el, nagyobbakat is üt.
Negatívumként elmondható hogy kisebb az aoe effect mert ugye a cannon csak limit 2-es, ezt persze kiküszöbölhetjük a mobok közti váltogatással. Na persze a cannonok knock back effect-je miatt gyakorta szerteszét repkednek, dehát Istenkém
Az sfs comp skillje tényleg halálos, ezt bárki tanusíthatja. Ellenben mivan ha nem critel?
Alap esetben comp és gm skill is 4-4 másodperces (comboban rövidül, sajnos csak azt nem tudom mennyire) de ha az auto attackot nézzük egy comp skill alatt elnyomok két cannont vagy 2.2 lance-et, ami ha mind critel, jóval túlüti a comp v. gm skillt (szerintem).
És amennyiben mindkét fegyver ampos mithril az összességében nagyonsok amp, szóval még az alapsebzés is jelentős.
Én azért is döntöttem még mfs-re váltás mellett mert a bm1 de főleg az aura az mfs-nek kedvez. Több magic-et adnak (az aura majdnem dupla annyit) mint attackot, és aki már volt bossolni vagy bármi mást csinálni sfs-sel ahova érdemes az AoD+Mortal Bane, az tudja milyen idegesítő mikor pl a Wi túlüti az embert, majd lehúzza róla a mobot, ami hatótávon kívül kerülve kissé megnehezíti a "letalpalt" sfs dolgát. Ilynekor ugye fel kell oldani, és utána szaladni.
Mfs -sel ellenben ez a veszély nem annyira fenyeget mert 7-8-as range-ben körbelövöm magam aod+mortal használat közben (is).
Én pl pve-ben az sfs comp skillt nem is használtam mert se down effect, se stun (update óta van hozzá stun effect, DE persze CSAK player ellen... OMFG), inkább kiraktam egy down-os dps combot amivel igen jól ment a cornus solo is.
Ja igen még egy dolog... az fs egyetlen pve stun skillje a Blade of Judgement...
Hát mit ne mondjak, sfs-nek eléggé értelmetlen a skill tekintve hogy magic skill, tehát sebzése körülbelül egyenlő a nullával, viszont ha használod utána futnod kell, különben minden mob egyszerre üt (ahogy a jó stunnál szokás) és a LOW def rate miatt csúnyán fűbe is harap.
Mfs-nél viszont elég jó a sebzése, és a cannonok knock back effectje miatt ha elmúlt a stun hatás szimplán odébb pöcköljük a mobokat (a bennünket távolról zaklató mobokra ott a lance).
Remélem ezzel segítettem kicsit a döntésben, én épp eleget agyaltam rajta.
Akinek van használható ötlete, hozzászólása, szívesen kiegészítem a fentieket.

) akkor a katana mehet a kukába, mert a mithril ruha statja az 300 atk fölött kezdődik. 

Reply With Quote