UGTV
Results 1 to 17 of 17

Thread: BL - tipy pro všechny, aneb jak Bladera hrát

wlasto's Avatar

Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Status: Offline

Default BL - ako na BLadera - typy a triky

Postupne budem uploadovať tento "návod" ako hrať Bladera - BL

Kde začať?
    Takže, vybrali ste si na hlavnej stranke pri spustení Cabalu bladera ( ďalej len BL ), zhruba viete asi že: Má dva meče, defka a útok asi v rovnakej hladine, rýchly útok a v podstate terminátor vďaka flee rate bufu na "nesmrtelnosť" ( len na určitý čas ), vynikajúci na Player verzus Enviroment ( ďalej len PvE ) v Player verzus Player ( ďalej len PvP ) asi podla itemov, ktoré máte na sebe a lvlu.

> Staty
    Prvá vec čo si treba ujasniť, je ako si podeliť staty. Základom je mať INT na minimálnej úrovni a to požadovanej itemami ktoré máte na sebe a lubovolne prerozdeliť ostatné body do STR a DEX, nakoľko obe pridávajú rovnako body do charu.

Postupne ako budete dostávať vžšie lvly a bude vám pridávať automaticky do INT, stačí použiť INT Extrakt potion, na odobratie INT.

> Batle Style level Up ( ďalej len BSLV )
    Máme ujasnené staty, teraz by sme si ukázali hranice a podmienky pre ďalšiu uroveň "kariérny postup", ktorý sa udeje každých desať levelov ( ďalej len lv ). Od lv 1 - 100 dostanete Quest ( ďalej len Q ) ktorý vás pošle a pozabíjať nejaké príšery do mapy alebo do dungeonu.
    Od lvl 110 to bude už zaujímavejšie, ** ste sa doteraz zbavili všetkých Q budete mať už len každých 10 lv.

Bližšie info TU.

> Rank
    Mno, rank, velmi doležitá súčasť, tak ako aj BSLV, ** to raz dokončíte už budete mať pokoj nastálo. Používaním skillov sa vám bude trénovať magic a sword rank, pričom obe pridávajú navyše staty, čo je pre vás len pozitívne. S toho vyplýva, že treba obe dostať na maximum. Nielen skrz staty, ale hlavne v možnostu upgradingu a skillov. Obmedzenia po novom platia nasledovne.

> Upgrade skilly
    Pomerne často sa objavuje otázka: "Čo si mám dať do upgrade skills?"
    V upgrade skilloch máte 6 koloniek ktoré treba vyplniť. Ato nasledovne: 2x DEF, 2x att, HP a def rate . Špecialny prípad može byť, ** sa rozhodnete hrať cabal len skrz war a nasledujúci honor class, pričom Vám bude def rate na nič, teda zameníte na Mana a ** Vám dá FB debuff na Mana freeze - nič sa nestane.

Vital Mastery Lv 10
    Offensive Sense Lv 8
    Defensive Sense Lv 8
    Damage Absorb Lv 3
    Impact control Lv 3
    Sixth Sens Lv 3

> Skilly
    ** máte už Transcender na magic aj sword, treba začať s prerozdelovaním lv do kúpených skillov. Zloženie a používanie je čiste individuálna záležitosť, ale odporúčam na skilly, ktoré dostanete na G. Master a Trans dať lv9. ( je to rýchlejšie a striedanieje jednoduchšie )

Pri zostavovaní nezabudnite aj na rate a dmg ktorý sklilly pridávajú.

> Buffy
    Buffy sú velmi doležitá sučasť každého charu. Takže za predpokladu že máme Trans.
    Iron skinn - Lv 20
    Mirage step - Lv 20
    Aura barier - Lv 20
    Soul blade - Lv 20
    Resist Intention Lv20
    Instant imunity - Lv 20
    Intuition - Lv 20
    Art of Fierceness - Lv 20
    Intese Blade - Lv 20
    Field of Fear - Lv 20

> Batle Mode
    Máte možnosti, a to Illusionist (ďalej len BM1) , Grappler ( ďalej len BM2 ) a Battle Aura.
    BM1 je fajn ale BM2 + retarget má extrémne rýchly smrtiaci účinok =) obe zvyšujú level po každom splnení BSLV.

BM2 specialny útok za ** padne crit.

> Combo
    Odporúčané a overené:

PvE
    1) Lightning Slash Lv9 + Blade Scud Lv9 + Storm Grind Lv20 + Mirage Grind Lv20.
    2) Lightning Slash Lv9 + Blade Scud Lv9 + Storm Grind Lv20 + Vital Inteference Lv20 + Mirage Grind Lv20.
    3) Lightning Slash Lv9 + Storm Grind Lv20 + Blade Scud Lv9 + Vital Inteference Lv20 + Double Rising Lv20.
    4) Lightning Slash Lv9 + Blade Scud Lv9 + Vital Lv20 + Double Slash Lv20Lightning Slash Lv9 + Storm Grind + Blade Scud Lv9.

PvP
    1) Assault Lv20 + Lightning Slash Lv9 + Assault Lv20 + Double Slash Lv20 + Storm Grind Lv20 + Vital Inteference Lv20 + Assault Lv20 + Blade Scud Lv9
    2) Assault Lv20 + Lightning Slash Lv9 + Vital Lv20 + Impact Stab Lv20 + Double Slash Lv20 + Storm Grind Lv20 + Blade Scud Lv9
    3) Assault Lv20 + Vital Lv20 + Impact Stab Lv20 + Double Slash Lv20 + Storm grid Lv 20 + Double Rising Lv20 + Lightning Slash Lv9 + Blade Scud Lv9

Storm Grind je skoro identický skill ako Death Tempest, ja osobne som sa rozhodol pre Tempest.

>SET

>Handry:
    helma 40/7, 24/7, 20/8, 36
    suit 7% amp+
    ruky 7% amp+
    boty 7% amp+

>šperky:
    Mergra/kilian ring
    RoL+2/+3
    CR+2/+3 (2x, v BM+aura vymeniť za RoL)
    Tyrant ring

>Plášť:
    EoF+6/+7/+8/drei

>Náramky:
    BoF+6/+7 2x

>Náušnice
    VE+7/drossin
    Ear of Guard +7/drossin

>Amulet:
    Amulet of Pain +5/+6

>Board:
    K-Red

>Opasok:
    Belt od Damp +4/Belt of Guard +4

>A k zbraniam, to je ťažšie, záleží od financii a kombinácii z helmou:

>varianty:

helma 40/7, blade 40/7 2x

helma 20/8, blade len dmg 2x (možnosť kombinovať z Amp, ale pokiaľ to nieje mitril a nemá dva sloty je to na dve veci, samozrejme minimálne +11)
    Last edited by wlasto; 14-08-2012 at 22:25.

Trcik's Avatar

Character Name
     theBloodyLady
    Character Level
      172
    Character Class
      Force Blader

+1 nice článek a návod

Zajímalo by mě, zda mohu mít místo upgradu defensive sence, co mi ve výsledku přidá +32 k defce reflex, který mi přidá 513 def rate. Dále by mě zajímalo, jaký je váš názor na 3amp set se sloty na bladera místo dejme tomu stit +7 amp, rozdíl to určo je, ale neměl bych s malou defkou problémy třeba v ic2? A místo biku předpokládám lepší K-Red?

wlasto's Avatar

Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Aventador View Post
    Zajímalo by mě, zda
    skill upgrade ako som pisal hore.
    3 amp set je velky crap. to ani npc nechce kupit..
    7 amp jednoznacne - v takej IC2 treba utok prvorade, ** nemas dmg na dungy tak ich proste neprejdes a to ti zabezpeci len 7 amp. samozrejme upnute aspon na +9 pokial ide o osmium. z prvoti staviat char na utok, a ked bude lepsie investovat do defky.
    K-red tiez myslim ze jasna vec

Hmm, to by ještě musely být Alzy na slušný osmium amp :/ a víc donátovat nechci, tak uvidím, jak s novou postavou půjdou dungy a když se zadaří dropy, investoval bych do toho ampu... Ještě mě zajímá retarget, prý je důležité se ho naučit, jen mi přijde, že je strašně chaotické dělat to označením moba, attack, esc, zas oznacit atd, je to strašně rychlé a nedá se to stíhat většinou to pak dopadá hůře, než kdybych bladera nechal útočit... Tak jestli víš fígle i na tohle?

Sandys's Avatar

Character Name
     Sandys
    Character Level
      180
    Character Class
      Blader

je event ze ktereho mas SGM, ted je cas pokud teda nemas moc alzu koupit ruce a boty S.tit 7 amp (2slot) a dat na +15, to ti bude stacit. suit mystik 7 amp 2 sloty taky ted jde sehnat za rozumny alzy.

wlasto's Avatar

Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Aventador View Post
    Hmm, to by ještě musely být Alzy na slušný osmium
    retarget, no.
    bud preklikavas medzi partou a mobom/bossom, samozrejme ** si v parte (tu esc netreba)
    alebo zvolis dalsiu alternativu a to, nastavenie v options - klavesy a party ovladanie a nahodis si nejaku klavesu X na myself. a ides mob klik - hit - X - mob klik - hit - X - mob klik -...
    bud davas prve dva udery, to su tie rychle alebo prve styry, to su tie bez otocky. zalezi na tebe a treningu. na prvy krat to nejde.
    Ja osobne som zvolil a sice preklikavanie v parte, ale ked idem solo - nepouzivam retarget vobec. Zbytocne silenie sa skrz par sekund k dobru. a svoje prsty mam rad. =)
    Last edited by wlasto; 08-11-2011 at 21:59.

Sandys:Momentálně mám 250kk a věci na trhu za 100kk, ale teď bohužel nemám moc času, uvidím, ale stitko se mi moc kupovat nechce :/, ale jako mithril 2slot glovy +8, 3 amp a jeden slot vyplneny, to samy boty, tu jsou sloty oba vyplnene, jako já bych to asi dokázal prodat za slušný prachy, ale nvm nvm no, radši bych počkal na slušný dropy a koupil pak nějakej SIG 7 amp set a změnil bych i eog +8, k-red me stal ted pekny prachy no, jeste mam redosmium katany +26cd a 4/0, tak ty bych rád co nejdříve vyměnil za mithril +7 amp, sice nám teď chodily casto lycanusy, ale všechno strašný crapy, setík mám taky crap, já vím, ale raděuji bych s tím, co mám našetřil z pár dropů alespoň 1kkk, do toho rozprodat ten mithril set, ten by mi mohl taky tak 500kk hodit, breclety mam v celku. Je to nějaké všechno moc finančně náročné

wlasto: Aha, takže kvůli pár sekundám se to nevyplatí? ono jsem si říkal, že útočí rychle aj bez retargetu , něco jiného je to u FB, tu je retarget netný a není nijak těžký

http://www.xfire.com/video/4bbe73/

http://www.xfire.com/video/4bbe2f/

Tady vidíš,jakej je to rozdíl,ale když se de party dung,tak je retarget znát hodně...
    +máš tam horší dps,horsí HP leech,kterej je např. na Plumě docela potřeba^^

Někdy je to pár sekund,někdy je to víc sp...=)

wlasto's Avatar

Character Level
      180
    Character Class
      Blader

no, ja vravím že v ** idem solo, tak ma nejaky retarget neirituje, ale v pt a na TG to už je o inom.

Hmmm, v partě ten retarget budu trenovat no . Jinak ten eq kupuju sig bez slotu s bindem, se sloty jsou už na mě moc drahý a bez bindu ještě víc, takže jsem smířenej s tím, že ho nějakou dobu na sobě budu mít . K tomu redosmium katany 7amp 20cd, s mithril by mi už chybělo cd, helmu armor osmium 8/20, tak snad už to bude jeden z těch lepších eq . Njn, hold 3 postavy skoro na 140lvl a zkoušel jsem, jaká mi padne do oka nejvíce, ale snad už jsem si vybral dobře a hurá expit, ať se časem někam dostanu

Nevidím tu nic o tom, jaký set si kupovat a na co se vyplatí si nejvíce šetřit. Jaké Katany by bylo nejlepší koupit, atd...

wlasto's Avatar

Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by cervojta798 View Post
    Nevidím tu nic o tom, jaký set si kupovat a na co se vyplatí si nejvíce šetřit. Jaké Katany by bylo nejlepší koupit, atd...
    doplnené, máš to hore pod tým už trocha zastaralím návodom

Mith kata/blade 20/3amp prej sou dost decentní taky,mohlo by se hodit ;-).

Quote Originally Posted by wlasto View Post
    doplnené, máš to hore pod tým už trocha zastaralím návodom
    Ahoj, vidím,že umíš psát skvělé návody. Jsem nováček na Cabalu. Hraji na Mercury a potom jak jsem se dozvěděl, že více čechů a slováku je na Jupiteru,tak jsem to tam trochu nakousl. Hraji obě za BL a hodila by se mi rada. Vždy když zapnu combo, tak to zabije 1 příšeru tak to napíše combo cancelled.Když klinu na další příšeru tak mi to napíše combo canceled. Jsem teprve lvl 30, takže jsem ten skill teprve dostal vůbec ho nechápu. Děkuji za rychlou odpověď.

Sandys's Avatar

Character Name
     Sandys
    Character Level
      180
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Elunor View Post
    Ahoj, vidím,že umíš psát skvělé návody. Jsem nováček na Cabalu. Hraji na Mercury a potom jak jsem se dozvěděl, že více čechů a slováku je na Jupiteru,tak jsem to tam trochu nakousl. Hraji obě za BL a hodila by se mi rada. Vždy když zapnu combo, tak to zabije 1 příšeru tak to napíše combo cancelled.Když klinu na další příšeru tak mi to napíše combo canceled. Jsem teprve lvl 30, takže jsem ten skill teprve dostal vůbec ho nechápu. Děkuji za rychlou odpověď.
    precvakavej si mezi mobama pomoci kliku kolecka mysi, tim muzes vklidu pokracovat v combu

Nelze. Pořád mi to veme SP a MP a napíše combo cancelled