-
Nietypowy problem z launcherem
Witam.
Zacznę od tego, że pierwszy raz w swojej przygodzie z Cabalem spotykam się z takim problemem. Otóż, dziś rano zainstalowałem cabala, odpaliłem go i wszystko było OK. Wyłączyłem go, by zresetować laptopa. Po restarcie Cabal nie reagował na moje komendy. Odpalając skrót na pulpicie prawie zero reakcji. Klikając go ponownie, wyskakuje okno "another launcher is already started. Do you want to terminate?", bez chwili wahania utwierdzam odpowiedź "tak". I znów prawie nic się nie dzieje. Piszę "prawie", ponieważ w menadżerze urządzeń pojawia się proces "update.exe" od Cabala który zżera mi 50% pracy procesora! Wyłączyłem antywirusa, zrobiłem reinstalacje z innych instalek ze strony cabala, wyczyściłem rejestr za pomocą CCleaner oraz Easy Cleaner, oraz usunąłem pliczek update z folderu gry. Niestety zero skutku. Wygląda na to, jakby coś go zaczęło blokować.
Posiadam windows7 ultimate 32bity, sprzęt bez zarzutów, jedynie karta graficzna, która nie jest za dobra, ale daje rade z Cabalem.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Last edited by [GM]Skyline; 20-12-2012 at 17:28.
-
Spróbuje na nowo ściągnąć wszystkie rodzaje instalek ze strony i zrobić reinstalacje, zobaczymy, może jednak któraś pomoże.
-
Wiem że dziś doszedł nowy update_594 zajmujący 5mb. Też to miałem, ale przez launchera odpaliłem i mi go ściągnęło.
-
Ok, spróbuje ściągnąć tego UP'a ręcznie. Co zabawne ściągnąłem już pełne gry ze stronki głównej z serwerów free2play, gamona i z tego linku "http://download.cabalonline.com/CABAL_Online_Europe_Installer.exe (for all languages)" i o dziwo ŻADNEJ nie mogę zainstalować, ponieważ przy instalacji każda z instalek widzi jakiś błędny plik(a raczej całą masę błędnych plików) ktrórego/których nie może zainstalować. Właśnie ściąga się instalka z GamersHell.. Zobaczymy.
-
Ja mam podobny problem. Do południa grałem normalnie na cabalu, potem poszedłem na zakupy. Po ponownym włączeniu kompa odpala sie update (widziane w Windows Task manager) i nic poza tym. Dwie reinstalki, dwa rózne klijenty, włącznie z tym wielojęzycznym i nic. Ciągle to samo. Do tej pory chodził normalnie a dziś mu palma odwala. Może macie jakieś sugestie?
-
Własnie ja mam to samo wiele sposobów i nic , a format ktoś robił bo nie wiem czy jest sens czy coś da ? lub wie ktoś jak to może naprawić ?
Last edited by WinterFlower; 14-10-2012 at 11:29.