UGTV
Results 1 to 7 of 7

Thread: Build F. Blader

Default Build F. Blader

Witam, założyłem ten temat, ponieważ mam cel zrobić FB, zaraz po wyexpieniu troszkę FS, aby mieć kase. I tu zacyzna się problem, chciałbym pokombinować (bo lubię) z buildem, nasunęły mi się 2 standardowe buildy, ale wasze propozycje na build też są mile widziane. Oto i one:
    1. Build full magic FB < coś jak mFS
    2. Build full sword FB < taki debuffowy warrior z mała ilością hp :O czy coś w ten deseń. Heh...
    I tutaj się nasuwa kolejne pytanie, robiąc jeden z nich co wg. was wybrać?
    a) Pure amp (s.amp lub m.amp w zależności od którego wybiore)
    b) Full CD

W grze przecież chodzi o to aby mieć fun, dlatego wole sam pokombinować, z waszą małą pomocą może sie uda stworzyć coś zajebistego, bo w sumie jesteśmy polakami, a tacy są zajebiści ^.^

Licze na wasze propozycje, komentarze i rady.

Kazzek31's Avatar

Character Name
     ShindoTensei
    Character Level
      190
    Character Class
      Wizard

Status: Offline

Grałem FB od EP1 poki mnie w EP3 nie okradli i pozwole sobie cos powiedziec :
    1. FAIL - mozesz atakowac tylko na bm2 i nie mozesz debuffowac wiec mija sie z celem.
    2. Dosc dobry build lecz głownie na Bm2 poniewaz na bm2 u FB liczy sie głownie amp a jak wiadomo 2x wiekszy dmg FB ma na bm3.
    3.Patrz 1, 2
    4.Najlepszy z wymienionych przez Ciebie buildow sprawdza sie dobrze na BM1 jak na BM3 i jak wiadomo na BM3 u kazdej klasy liczy sie DMG wiec z takim buildem mozna dosc ładnie przykosic, tylko trzeba pamietac ze dmg to nie wszystko liczy sie tutaj tez atak

i taki maly build odemnie hFB tak zwana hybryda nie mylic ze Sword i Magic FB mowie tutaj o broniach typu Blade 24dmg7amp i crystal 40dmg + Helm full DMG, uwazam to za najlepszy build poniewaz build z tymi broniami FB osiaga dobry DMG na kazdej z BM.

/Shindo aka Kazzek31

Ale wydaje mi się, że taki blade sporo kosztuje, ja będę miał kapitał początkowy okolo 300 w porywach do 400kk jeśli z taką kasą nie opłaca się robić FB z takim buildem, to może ktoś zaproponuje klasę z którą można fajnie pokombinować? Czekam na kolejne wypowiedzi...

Shivan's Avatar

Character Name
     SHlVAN
    Character Level
      180
    Character Class
      Force Blader

Jeżeli z Twoim angielskim nie jest źle to polecam ten temat ---> http://forum.cabalonline.com/showthr...1-Amp-or-cd-fb

W skrócie, najlepszym wyjściem jest hybryda. Dobrym rozwiązaniem na poczatek będzie set:
    +11+20cd mith (kata/crys)
    24/7amp kask
    suit/lapy/buty 7 amp
    bof+3+slot (+6)
    3x cr+2 +merga
    aop+5
    k-red
    170 lvl
    z tym masz 1000+ att 50-55 amp 160cd i dobrego fb

Full cd jest do bani na wyższych dungach, spisuje się dobrze do icm wyżej już nie.
    full amp fb wypadnie wręcz odwrotnie od full cd, będzie lipa na ic ale za to na mo będzie bił lepiej. Różnice nie będą jakieś ogromne, lecz zauważalne. Najlepsza do wszystkiego jest hybryda. Z broni też nie polecam kupowania crysa 40cd chyba że mietka, lepiej nie bindowany mith 26/20+3amp który jest tak samo dobry jak topaz 40cd

17.04 Second ticket: TGU-847-75337 <--- Resolved 19.05
    To all whiners - support works.

Ciężko będzie uzbierać kasę na takie itemy z 300-400kk na początku. A jaki set proponujecie tak na 100-150 ?;d

Shivan's Avatar

Character Name
     SHlVAN
    Character Level
      180
    Character Class
      Force Blader

mietki kup +7/8/9 są tanie, ringi zamiast cr2 mogą być na początek rof+9, k red też z czasem przyjdzie. na Reszte starczyć powinno a jak nie to pare eodów i dorobisz

17.04 Second ticket: TGU-847-75337 <--- Resolved 19.05
    To all whiners - support works.

Character Level
      165
    Character Class
      Force Blader

Blade mith 20/3amp + crystal 20/3amp + helm 20/7 (w moim przypadku osm) bardzo ładnie się spisuje.
    Ringi oczywiście standard merg + 3xcr2 i aop 6 ntomiast zamiast kred mam rw+10, 62 defa zawsze może się przydać. Klata/rece/buty 7 amp. bof +6 i dmg jest naprawde przyjemne. Jak lubisz się bawić i jestes uparty to pokombinuj coś z wa.