Oczywiscie, zeby nie bylo, ze jestem niewdzieczny. Skyline byl jak do tej pory jedynym ktory nie olal i nie wipisywal dyrdymal tylko pomagal.
Oczywiscie, zeby nie bylo, ze jestem niewdzieczny. Skyline byl jak do tej pory jedynym ktory nie olal i nie wipisywal dyrdymal tylko pomagal.
Witam.
Mam problem z dostępem do gry. Jak wszystkim wiadomo, aby grać w cabala trzeba uprzednio zalogować się na stronę www. i zmienić swoje hasło. I tu się pojawiają moje schodki, konto założyłem w połowie 2008 roku i kompletnie nie pamiętam ani sekretnego pytania ani daty urodzenia, którą wtedy podałem (miałem wtedy 12 lat, ojciec uzupełniał mi pola). Ale źródłem mojego problemu jest witryna wp.pl, do której to konto jest przypisane. Mam tam, antyczną już, skrzynkę e-mail. Zalogowałem się na stronę główną cabala i próbowałem zmienić swoje hasło do gry. I tu klops, nie wiedząc czemu już od jakichś 24 godzin żadnego e-maila nie dostałem (dowiedziałem się, że na @gmail.com wiadomość taka dochodzi po kilku minutach). Dlatego piszę z zapytaniem, czy jest możliwość zmiany e-maila bez znajomości sekretnego pytania i daty urodzenia. Bardzo zależy mi na tym koncie, znajduje się tam owoc mojej 4letniej zabawy z grą.
PS : e-mail z linkiem zmiany hasła do strony głównej otrzymałem (po 10 minutach), więc na 100% jest to odpowiedni adres.
W takim wypadku, skontaktuj się z działem Account Support i poinformuj o swoim problemie. W tickecie zamieść swoją nazwę użytkownika na stronę, ID do gry, aktualny adres e-mail oraz napisz, że nie dostajesz żadnego e-maila z linkiem do zmiany hasła do gry (mimo, że wysłałeś już kilka wiadomości i żadna nie doszła), a weryfikacja e-maila i zmiana hasła na stronę przebiegła bezproblemowo.
Last edited by [GM]Skyline; 27-08-2012 at 09:54.
czy taka treść ticketu wystarczy?
"I have recently tried to change my game password, but i`m not getting any e-mails though i tried to send them many times. Also i had changed my website password before, it went without a problems. I can`t change my e-mail adress, because this account has been created in 2008 by my father, and he remember neither secret ask nor date of birth (it wasn`t real for sure). "
Jeżeli jestem nachalny, to przepraszam, ale jest to moja pierwsza taka przygoda i wolę się upewnić (poza tym jeżeli ktoś kiedyś będzie miał podobny problem to proszę bardzo - ściągawka).
Powinno wystarczyć, lecz radzę usunąć treść związaną ze zmianą e-maila, ponieważ jest ona tutaj niepotrzebna. Twój ticket ma na celu "ręczne" uzyskanie linku do zmiany hasła do gry. Nie zapomnij podać danych, o których mówiłem (ID do gry i na stronę oraz aktualny e-mail, powiązany z kontem).
Last edited by [GM]Skyline; 28-08-2012 at 18:34.
Witam.
W odpowiedzi na bezpośredniego ticketa z prośbą o ręczne przesłanie mi linku zmiany hasła w grze, otrzymałem odmowę. GM Akari napisał/a mi, że nie potrafi tego zrobic... Czy macie jakieś sugestie?
EDIT: właśnie otrzymałem link zmiany hasła na skrzynkę e-mail. Widocznie do @wp.pl wiadomości te dochodzą z bardzo dużym opóźnieniem... dziękuję za pomoc. Pozdrawiam!
Last edited by streach; 28-08-2012 at 07:54.
Witam.
Kiedy chce zmienić hasło na stronie mam w polu wpisać Nick postaci lub e-mail, i tu jest problem bo mam 2 konta, kiedy wpisuje e-mail to dostaje zmianie hasła na nie to konto co bym chciał, a kiedy wpisuje nick wysyłają mi zmianę hasła na e-mila na którym(chyba) zakładałem konto lecz nie pamiętam tego maila. A bardzo chce odzyskać konto, dodam ze konto było zakładane jakieś 3-4 lata temu.
PoZdRo.![]()
Jeśli jest to inne konto na stronie, a nie pamiętasz do niego e-maila, musisz napisać ticket według poniższych wskazówek, w celu zmiany adresu e-mail:
Wejdź na ' support.cabalonline.com ' i wyślij ticket do działu Account Support z tytułem "Email Change Request" oraz poniższymi danymi:
- Nazwa konta (ID) do gry
- Pełne nazwisko (Imię i nazwisko - minimum 2 wyrazy)
- Data urodzenia (dd/mm/rrrr)
- Sekretne Pytanie i Odpowiedź na stronę
- Nowy adres e-mail, którego chciałbyś używać (nie może on być powiązany z żadnym innym kontem w Cabalu)
Jeśli istnieje szansa, że przypomnisz sobie swój drugi e-mail i masz do niego dostęp, możesz także poprosić o podpowiedź, dotyczącą Twojego e-maila.
Last edited by [GM]Skyline; 03-09-2012 at 22:00.
Witam...
Dosyc dawno sie nie logowalem do Cabala. Zrobilem wszystko wedle poradnika "zmiany hasła i weryfikacji e-maila", ale niestety nie rozwiazalo to mojego problemu. Na moim koncie na STRONIE posiadam 2 postacie, w poradniku jest zapis :Tylko nie wiem jak mam powtorzyc te kroki skoro w tabelce mam tylko 1 user id i 1 change/reset password - od zawsze tak mialem, i nie mialem problemu z logowaniem na postac ktora nie jest w tabelce ale jest na koncie. // z gory dzieki za pomoc i pozdrawiamUwaga: Jeśli masz więcej, niż jedno Konto w Grze na tym samym koncie na stronie, będziesz musiał powtórzyć krok 8 - 12 dla każdego konta w grze.![]()
Last edited by Wrrr0na; 10-10-2012 at 20:09.
Witam,
mam pytanie co zrobić gdy zapomniałem emailu, sekretnego pytania i innych rzeczy, które umożliwiłyby mi odzyskanie konta?
Skyline mógłbym się z tobą jakoś skontaktować, np. przez GG albo Skype?
Jeśli nie znasz nawet prawdopodobnych danych, które podawałeś przy zakładaniu konta, to niestety odzyskanie konta będzie niemożliwe. Możesz podać przynajmniej te dane, które uważasz za właściwe, a może akurat uda Ci się trafić.
Możesz także napisać ticket z prośbą o podanie wskazówki, dotyczącej Twojego e-maila, a być może uda Ci się odszyfrować resztę adresu e-mail, którego użyjesz, aby zweryfikować swoje konto bez podawania innych danych.
Musisz napisać ticket do działu Account Support, podając w nim swoją nazwę użytkownika na stronę oraz ID, którego używałeś w grze, a także krótki opis problemu.
Last edited by [GM]Skyline; 12-10-2012 at 20:01.
Witam ! Mam taki problem z logowaniem do gry . Otóż zmieniłem tak jak należy swoje dane tzn tak jak pisało w opisie gdyż słyszałem ze konta dostały losowe hasła a moje konto było założone w 2009 r. po zmianie wszystkich danych razem z game account password dalej mam problem zalogowaniem się na moje konto tzn. wyskakuje mi komunikat przy logowaniu do gry "Account name or password do not match.Please try Again"
Sprawdź, czy konto, na które próbujesz się zalogować w grze jest widoczne na liście Twoich kont, dostępnej na stronie po zalogowaniu. Pamiętaj również, że ID i hasło należy wpisywać dokładnie tak, jak pokazane jest na stronie, czyli uwzględniając duże i małe litery, np. jeśli Twoje ID na stronę to Konto1, to konto1 jest już innym ID.
Witam , tez wysłałem Ticketa 17 października o zmianę maila z danymi które pamiętam , 19 paźdz. otrzymałem odpowiedz ze mail na którego chce zmienić jest juz powiązany z innym kontem ( drugie moje konto) i prosze podac innym mail.
Miałem pilny wyjazd i nowego maila podałem 2 tyg później i teraz cisza nikt się nie odzywa i czekam i czekam
Witam od lat około 2 nie gram w cabala, zapomnialem hasło do konta w grze oraz SQ i inne dane. Jedyne co pamiętam to nick postaci w grze i server na którym została zrobiona, email który jest przypisany do konta też pamiętam ale - on został usunięty (po prostu nie istnieje).Najlepsze wieści z mojej strony to że mam passy i login działające na strone ale tutaj jest haczyk - piszę "This account is blocked". Jest jakaś szansa bym odzyskał konto? Jeśli chodzi o blocked'a myślę że to przez ostatni "email verification"
Proszę o napisanie ticketu do działu Account Support i spytanie o blokadę konta, a także próbę zmiany e-maila, przypisanego do konta. Użyj tych danych, które znasz, a także postaraj się podać przynajmniej prawdopodobne dane o rejestracji konta. Być może uda Ci się odzyskać konto, jeśli Support uzna, że dane, które dałeś są wystarczające - jeśli nie, to niestety, ale nie będziesz miał możliwości odzyskania konta.
Witam. Mam problem otóż robiłem konto na cabalu pare lat temu, może w 2008 lub 2009 roku. W wakacje jeszcze grałem na koncie spokojnie( pamiętam login i hasło). Teraz jednak pisze że musze aktywować emailem konto. Problem jest taki że nie pamiętam na jaki e mail robiłem konto oraz nie pamiętam sekretnego pytania i odpowiedzi. Czy moge coś z tym zrobić? Nie chce stracić cennych postaci ;/ Dodam że login na http://support.cabalonline.com
znam ale chyba on nie ma nic związane z kontem w cabalu... Proszę was o pomoc co mam z tym zrobić.