UGTV
Results 1 to 21 of 21

Thread: Crash ( donma kilitlenme problemi ( biraz çözüm )

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Status: Offline

Default Crash ( donma kilitlenme problemi ( biraz çözüm )

Crash problemi yasayan arkadaslar problem boyle is biraz cozumu var
    örnek veriyorum vc ye girdiniz daha ilk kapi koruyucusunu kesiyorsunuz o ne crash
    ani donma ve kilitlendi, sakin olun bekleyin önce ekran kararicak mouse çözülecek sonra bir beyazlanma o arada siz pot a tiklayin o donma aninda mob larda donuyor

kararma sirasinda pot a basin yaklasik 1 - 1.5 dk lik beklemekten sonra oyuna geri
    döneceksiniz .. ama ayni problemi 2. defa yaparsa o zaman şansiniz yok reset atmak zorundasiniz ..

bunun problemi sanirim client ve server arasindaki ping problemi, malum tr internet dış çıkışı yetersiz bu durum lag a neden oluyor ama oyunda ki bildigimiz lag degil

o lag esnasinda client ve server arasindaki ping trafigi acmaza giriyor ve donma oluyor cozulme lagin gitmesi ile halloluyor.

bende genelde kapanıyor oyun mesela gece yatarken adamı satısa koyuyorum sabaha kalktıgımda oyun kapanmıs oluyo yanı dısconnect degıl tamamen oyun gıtmıs yok bunun ıcınde bı fıkrın varmı tesekkurler

TcShark's Avatar

Character Level
      130+
    Character Class
      Force Shielder

Cressida güzel bir ip ucu tşk ederiz.

Bu durum senin pc ile ilgili gece elektrik ile ilgili bir sorun olabilir. Veya baska bir darbogaz olusup oyundan dusuyor olabilirsin.

Arkadaşlar lütfen kızıp bozulmayın ama bazı gerçekleri burda söyliyeceğim.
    Konu ile kısmen ilgili onun için burda söyliyim istedim;

Yaklaşık 5-6 farklı Pc ile oynuyorum her tip işlemci ve ekran kartı var. Ama bu problemleri ben yaşamıyorum.
    Kusura bakmayın benim nacizane fikrim şu.
    Ya pcleriniz iyi ayarlanmamış yada kurulum problemlerinden darboğazlar yaşıyor yada ucuz parçalar nedeniyle çöküyor.
    Bazı yazılarda okuyorum 128m ekran kartı bu oyunu oynayamaz diye. Benim 128 m titanyum 5 yıllık ekran kartı olan bir pcim var daha bir gun ne coktu ne kapandı.
    İyi pc kadar iyi ayarlanmış pcde önemli.
    Kendiniz yapıyorsanız bir uzmanla görüşün, yada bir yere yaptırıyorsanız başka bir firma ile görüşün derim.
    Bu problemlerin çoğunun sizin sistemlerinizden kaynaklandığını düşünüyorum.
    Kusuruma bakmayın.
    Last edited by TcShark; 04-10-2007 at 17:07.
    RedShark 13X lvl ForceShielder / Capella / Mars
    Dual Transcender

Character Class
      Blader

benim pek derdim olmuyor bu konuda bilgisayarım iyi,Saten evde oynayamıyorum Cabali,kafede tek bir makinada oynuyorum(kafedeki arkdaşım 11 yıldık kankam ) öyle takılıyoruz işte.

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

problem genellikle nforce3 tip mainborad larda oluyor chip set olarak nforce3 kullanan arkadaslar bu problemi yasiyorsa en son suruculerini yukleyerek buyuk oranda azaltabilirler .

son 1 haftadir sadece 2 defa crash yedim gözlemlerime göre nforce3 tipi anakartlar ile ekran kartlari arasinda ufak bi uyusmazlik var gibi ( ki nforce3 tipi asus modeli anakartlar bi ara problemli idi problemin kaynagi bu olabilir )

TcShark's Avatar

Character Level
      130+
    Character Class
      Force Shielder

Sagol cressida;
    Görüldüğü üzere sorun programla ilgili değil. Ve genelde böyle çıkıyor.
    Arkadaşlar.
    Ben yardımcı olduğum kişilerden pcniz sorunlu dediğimde söyle bir cevap alıyorum.
    Eee başka programda olmuyorki.
    Program ismi sorduğumda gelede ismi lazım olmayan oyun isimleri yada word excel veya en çok photoshop gibi uygulamalardan bahsediliyor.
    Kısaca söylemek gerekirse bu programların hiç biri sisteme ciddi bir yük getirecek şeyler değil.
    O bahsettiğimiz ismi lazım olmayan oyunlar P3 700 bir makina ile bile oynanabilir. Bir çoğunuz babalarınıza işkence ederek en son model (ihtiyacınızın çok üstünde) pcler aldırıyorsunuz. Ama malesef bu makinalara bir sürüde lüzumsuz ilave kartlar takılıyor. TV kartı Video capture kartı gibi. Bu kartlar hiç kullanmasanız bile sistem kaynaklarını ciddi bir şekilde tüketiyor. Hele IRQ bölüşümü yada çakışması olduğu durumlarda bu durum felaketlere yol açabiliyor.
    Zira bu oyun bakın PCnizin hangi temel bölümlerini kullanıyor.
    1. Internet erişimi için ethernet yada usb kapılarını...
    2. Yüksek yoğunluklu garfik çözümleme ve kaplamalar için ekran kartınızı
    3. Müzikler .ogg olduğu ve pclerde genelde software ses kartları olduğu için işlemcinizi
    4. Item, yer, mob ve oyuncu hareket ve dmg hesaplari için yine işlemcinizi.
    5. Yeni bölgelerin alan kaplamaları ve bilgileri için HDinizi
    6. Swap disk memory kullanildigi için (windowsun azizliği) yine hard diskinizi.
    7. Deli gibi bastığınız klavye ve mouse clicklerinizi algilamak için adb veya usb portlarını.
    Ve tüm bunlar iş değilmiş gibi alt planda açık duran hiç gereksiz MSNin bir sürü gereksiz sistem kodlarını.
    Eh insaf edin bu PCler super bilgisayar filan değil.
    Sistem kaynaklarınızı daha iyi kullanırsanız düşük PClerle bile bu oyun çok güzel oynanıyor.
    Örnekmi? Celeron 1.6 eski tip / 512 ram / Nvidea 5200 128mb ekran karti ile çatır çatır Red Caluga kestim. Banamısın demedi.
    Sadece merak ettim bu makinada çalışırmı diye.
    Ama PCde gereksiz tek bir kod çalışmıyor.
    Sevgilierimle
    Last edited by TcShark; 05-10-2007 at 01:45.
    Dual Transcender

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by TcShark View Post
    Sagol cressida;
    Görüldüğü üzere sorun programla ilgili değil. Ve genelde böyle çıkıyor.
    Arkadaşlar.
    Ben yardımcı olduğum kişilerden pcniz sorunlu dediğimde söyle bir cevap alıyorum.
    Eee başka programda olmuyorki.
    Program ismi sorduğumda gelede ismi lazım olmayan oyun isimleri yada word excel veya en çok photoshop gibi uygulamalardan bahsediliyor.
    Kısaca söylemek gerekirse bu programların hiç biri sisteme ciddi bir yük getirecek şeyler değil.
    O bahsettiğimiz ismi lazım olmayan oyunlar P3 700 bir makina ile bile oynanabilir. Bir çoğunuz babalarınıza işkence ederek en son model (ihtiyacınızın çok üstünde) pcler aldırıyorsunuz. Ama malesef bu makinalara bir sürüde lüzumsuz ilave kartlar takılıyor. TV kartı Video capture kartı gibi. Bu kartlar hiç kullanmasanız bile sistem kaynaklarını ciddi bir şekilde tüketiyor. Hele IRQ bölüşümü yada çakışması olduğu durumlarda bu durum felaketlere yol açabiliyor.
    Zira bu oyun bakın PCnizin hangi temel bölümlerini kullanıyor.
    1. Internet erişimi için ethernet yada usb kapılarını...
    2. Yüksek yoğunluklu garfik çözümleme ve kaplamalar için ekran kartınızı
    3. Müzikler .ogg olduğu ve pclerde genelde software ses kartları olduğu için işlemcinizi
    4. Item, yer, mob ve oyuncu hareket ve dmg hesaplari için yine işlemcinizi.
    5. Yeni bölgelerin alan kaplamaları ve bilgileri için HDinizi
    6. Swap disk memory kullanildigi için (windowsun azizliği) yine hard diskinizi.
    7. Deli gibi bastığınız klavye ve mouse clicklerinizi algilamak için adb veya usb portlarını.
    Ve tüm bunlar iş değilmiş gibi alt planda açık duran hiç gereksiz MSNin bir sürü gereksiz sistem kodlarını.
    Eh insaf edin bu PCler super bilgisayar filan değil.
    Sistem kaynaklarınızı daha iyi kullanırsanız düşük PClerle bile bu oyun çok güzel oynanıyor.
    Örnekmi? Celeron 1.6 eski tip / 512 ram / Nvidea 5200 128mb ekran karti ile çatır çatır Red Caluga kestim. Banamısın demedi.
    Sadece merak ettim bu makinada çalışırmı diye.
    Ama PCde gereksiz tek bir kod çalışmıyor.
    Sevgilierimle
    ama tamamen kullanicilara yuklenmek te yanlis patch lerde olusan kod hatalari buna neden olabilir .

örnek vereyim. Zamaninda bir müşteriye hesaplarini tutacak bir program yazmistim
    gayet güzel çaliyordu musterim makinasini degistirene kadar
    AMD k6 islemcili bir makina aldi ve program çalişmayip hata vermeye basladi
    normal intel islemcili makinalarda hicbir problem cikarmadigi halde k6 larda calismiyordu .. sorunu buldum mesele derlerken verdigim bi parametre yuzunden kaynaklanmis.. yani oyundaki patch ler derlenirken gözden kacan cok ufak bir nokta bu tip problemlereneden olabilir ..

yani sucu tamamen kullanicilara yuklemeyelim kod hatalarini da hesaba katin .

TcShark's Avatar

Character Level
      130+
    Character Class
      Force Shielder

Elbette sadece kullanıcı hatalı demiyorum.
    Hem haklısın hem değilsin...
    Sen bu hata yüzünden AMD firmasına hakaret dolu yazılar yazdınmı? Veya derleyiciyi yazan firmaya?
    İşte benim anlatmak istediğim şey bu bizler biraz kolaycıyız, az okuyoruz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz.
    Sonrada millete saldırıyoruz!!!

Ben cabala sürekli saldıran bir gurup kişi var onlara söylüyorum bunu...
    Bir problem büyük çoğunluğun sorunu değilse münferit bir hata ise %99 donanım sorunu yada kullanıcı hatası oluyor genelde.
    Anlatmaya çalıştığım şey şu.
    Hemen başa gelen ilk sorunda başlık açmak yerine biraz forum kurcalamak daha akıllıca.
    Cevap yazmaktan erinmediğim ortada. Ama bazen bu arkadaşlarımız forumda araştırma yapmadı diye forumu kurcalamak veya GMlerle konuşmak gibi zaman kaybı yaşamak zorunda değil hiç kimse değilmi?
    Forumu daha aktif kullanalım.
    Bir başlık açıp sadece onu kontrol etmek değil amaç.
    Olmamalıda.
    Dual Transcender

Character Name
     Nienna
    Character Level
      8x
    Character Class
      Wizard

ben bugune kadar cabal da hic sıkıntı cekmedim ve cekmiyorumda
    oldukca akıcı bir oyun, biraz ram e yukleniyor ama buda goruntu kalitesinden kaynaklanıyor
    bu sekilde donma takılma vs. seklinde sorun yasayanlar bilgisayarlarinin ozelliklerini internet hizlarini yazarlarsa belki ortak bir nokta gorulup sorun halledilebilir

ben sorun yasamiyorum ama belki benim sisteme benzer bir sistem kullanan birisi sorun yasiyor olabilir
    amd x2 4800
    2 gb. 800mhz. ram (256mb. ob paylasimli)
    690g anakart
    2mb adsl
    xp sp2
    oyun son derece akıcı ilerliyor lag dan eser goremiyorum (00:00 dan sonra giriyorum oyuna)

Kültigin's Avatar

Character Name
     Kultigin
    Character Level
      160
    Character Class
      Blader

bütün bu tavsiyeler iyi güzel de çoğu kullanıcı (ben dahil) crash problemini SON ZAMANLARDA yaşamaya başladı. yani daha önce bütün ayarlarım aynıyken 8 ay problemsiz oynadıktan sonra neden patch(roll back yapılan) geldikten sonra şimdi oynamayı imkansız hale getiren crashlar oluyor?

Character Name
     Nienna
    Character Level
      8x
    Character Class
      Wizard

aynı şekilde oyunda bir problem olsaydi herkes yaşardı bu sorunu
    biraz karışık birşey anlamadım valla
    sorun, patch ile gelen yeni dosyalarin donanim ile uyumsuzlugundan kaynaklaniyor olabilir

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Kültigin View Post
    bütün bu tavsiyeler iyi güzel de çoğu kullanıcı (ben dahil) crash problemini SON ZAMANLARDA yaşamaya başladı. yani daha önce bütün ayarlarım aynıyken 8 ay problemsiz oynadıktan sonra neden patch(roll back yapılan) geldikten sonra şimdi oynamayı imkansız hale getiren crashlar oluyor?
    evet son iki patch sonrasi gerci su an oldukça azalttim ama yinede biz kasimda gelicek olan patch i bekliyoruz , ki problemlerimizin çözülecegine inaniyorum.

Kültigin's Avatar

Character Name
     Kultigin
    Character Level
      160
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by cressida View Post
    evet son iki patch sonrasi gerci su an oldukça azalttim ama yinede biz kasimda gelicek olan patch i bekliyoruz , ki problemlerimizin çözülecegine inaniyorum.
    hmm.. hmm hmm... iki patch ten sonra sorun geliyor ve bir sonraki patchte sorunun gideceğine inanıyorsun? eğer gidişat bu şekilde olacaksa yeni patchte kafadan oyuna gire"bile"meyeğiz bile bence

Kültigin's Avatar

Character Name
     Kultigin
    Character Level
      160
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by cressida View Post
    bu arada son patchin bazı pclerdeki donanım-yazılım vs. sindeki birşeyi tetikleyip oyunu göçertmesi teorisi doğru olabilir. çünkü evet bu sorun sadece bazı kişilerde var. ve evet bu bazı kişilerdeki sorunların aynı özellikleri gösterdiği (patchten sonra başlaması-hiçbir sorun yokken aniden donma ve çökme olması gibi) doğru. öte yandan bu sorunlu bazı kişilerin aynı setup hataları, donanım uyuşmazlığı problemleri vs. nin aynı şekilde sorunlu olması da büyük tesadüf olurdu.

Edit: o oo yanlışlıkla 2 post birden olmuş -.-' (edit yaptığımı sanmıiştım) sorry

Character Name
     Nienna
    Character Level
      8x
    Character Class
      Wizard

pc yi sadece oyun amacli kullaniyorsaniz temiz bir format
    ardindan temiz bir driver kurulumu
    son olarak temiz bir cabal kurulumu sorunu cozecektir

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by yaman01 View Post
    pc yi sadece oyun amacli kullaniyorsaniz temiz bir format
    ardindan temiz bir driver kurulumu
    son olarak temiz bir cabal kurulumu sorunu cozecektir
    maalesef o dedigin gibi yürümüyor işler.

problem basladigindan beri windowsu 4 defa yeniden kurdum cabal i da 4 defa kurmus olduk suruculer zaten en son suruculer..

mainboard in biosunu dahi upgrade ettim . oldukça azaltmakla beraber
    crash problemi yinede var. ama hala vc ye giremiyorum her girdigimde crash.

vc hayal oldu bize artik
    Last edited by cressida; 06-10-2007 at 02:45.

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Elbette sadece kullanıcı hatalı demiyorum.
    Hem haklısın hem değilsin...
    Sen bu hata yüzünden AMD firmasına hakaret dolu yazılar yazdınmı? Veya derleyiciyi yazan firmaya?
    İşte benim anlatmak istediğim şey bu bizler biraz kolaycıyız, az okuyoruz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz.
    Sonrada millete saldırıyoruz!!!

Ben cabala sürekli saldıran bir gurup kişi var onlara söylüyorum bunu...
    Bir problem büyük çoğunluğun sorunu değilse münferit bir hata ise %99 donanım sorunu yada kullanıcı hatası oluyor genelde.
    Anlatmaya çalıştığım şey şu.
    Hemen başa gelen ilk sorunda başlık açmak yerine biraz forum kurcalamak daha akıllıca.
    Cevap yazmaktan erinmediğim ortada. Ama bazen bu arkadaşlarımız forumda araştırma yapmadı diye forumu kurcalamak veya GMlerle konuşmak gibi zaman kaybı yaşamak zorunda değil hiç kimse değilmi?
    Forumu daha aktif kullanalım.
    Bir başlık açıp sadece onu kontrol etmek değil amaç.
    Olmamalıda.

ama her ne olursa olsun problemin son 2 patch sonrasi ortya ciktigini unutmayin ki
    bu da bize yinede yazilim hatasi olduguna kuvvetle inandiriyor.

tamamen problemsiz calisan bir oyun yeni bir patch ten sonra problem cikariyorsa
    benim bunu program hatasi olarak düşünmem normal degilmi sizce ne dersiniz

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Quote Originally Posted by Kültigin View Post
    hmm.. hmm hmm... iki patch ten sonra sorun geliyor ve bir sonraki patchte sorunun gideceğine inanıyorsun? eğer gidişat bu şekilde olacaksa yeni patchte kafadan oyuna gire"bile"meyeğiz bile bence
    hahahahaha crash problemi hallolur baska problem cikar ama crash hallolsun diger problemlere raziyim.
    ( combo haric :P onun sıkıntısını cok cektim 2 hafta combonun calişmamamsı ne demek bilirmisiniz. )

zoalord's Avatar

Character Name
     Zoalord
    Character Level
      170
    Character Class
      Warrior

Problemin amd tabanlı bilgisayarlarda yaşandığı biliniyor, özellikle 2900xt gibi kartlar kullanan ve piyasada satılan high end sistemlerde çökme, görüntü renk değiştirme vb problemler olduğu, fakat bunların nedenini oyuna bağlamak doğru olmayabilir, catalyst sürücüleri her zaman problemli olmuştur, ati üzerinde çok çalışmasına rağmen mimari problemler gelir kullanıcıyı bulur.

Eski sistemlerde de oluyor bu problemler, fakat bunu gelip sizin sisteminiz sorunlu diyerek çözmeye çalışmak işleri daha da zorlaştırır.

Ayrıca sıfırdan toplanmış core2duo tabanlı bir sisteme temiz yüklenmiş sp2li windows da cabal ı kurup çalıştırıp cabal.exe hata verdi yazdığında oyundan şüphe duyuyorsunuz.

TcShark's Avatar

Character Level
      130+
    Character Class
      Force Shielder

Daha önce bir arkadaş yazmıştı. Atiye ait sürüculeri crtl-alt-del yapıp kapatın diye. Denedinizmi? Eğer dendiği gibi ati ile ilgili ise.
    Bence Problem yaşayanlar şuraya temel sistemlerini
    Board -> hangi chipset
    Ekran kartı -> hangi GPU,
    İşlemci -> amd-intel xxx
    Ram -> marka model büyüklük

Bu sayede belki ortak özellik bulabiliriz?
    Dual Transcender

cressida's Avatar

Character Name
     Proximity
    Character Level
      15x
    Character Class
      Blader

Daha önce bir arkadaş yazmıştı. Atiye ait sürüculeri crtl-alt-del yapıp kapatın diye. Denedinizmi? Eğer dendiği gibi ati ile ilgili ise.
    Bence Problem yaşayanlar şuraya temel sistemlerini
    Board -> hangi chipset
    Ekran kartı -> hangi GPU,
    İşlemci -> amd-intel xxx
    Ram -> marka model büyüklük

Bu sayede belki ortak özellik bulabiliriz?
    ati suruculerini zaten kapatiyorum ram yemesin diye
    acikken oyun cok kasiyor

ekran kartindan oldugunu zannetmiyorum
    nvidia ekran karti ilede ayni problemi yasadim