Sagol cressida;
Görüldüğü üzere sorun programla ilgili değil. Ve genelde böyle çıkıyor.
Arkadaşlar.
Ben yardımcı olduğum kişilerden pcniz sorunlu dediğimde söyle bir cevap alıyorum.
Eee başka programda olmuyorki.
Program ismi sorduğumda gelede ismi lazım olmayan oyun isimleri yada word excel veya en çok photoshop gibi uygulamalardan bahsediliyor.
Kısaca söylemek gerekirse bu programların hiç biri sisteme ciddi bir yük getirecek şeyler değil.
O bahsettiğimiz ismi lazım olmayan oyunlar P3 700 bir makina ile bile oynanabilir. Bir çoğunuz babalarınıza işkence ederek en son model (ihtiyacınızın çok üstünde) pcler aldırıyorsunuz. Ama malesef bu makinalara bir sürüde lüzumsuz ilave kartlar takılıyor. TV kartı Video capture kartı gibi. Bu kartlar hiç kullanmasanız bile sistem kaynaklarını ciddi bir şekilde tüketiyor. Hele IRQ bölüşümü yada çakışması olduğu durumlarda bu durum felaketlere yol açabiliyor.
Zira bu oyun bakın PCnizin hangi temel bölümlerini kullanıyor.
1. Internet erişimi için ethernet yada usb kapılarını...
2. Yüksek yoğunluklu garfik çözümleme ve kaplamalar için ekran kartınızı
3. Müzikler .ogg olduğu ve pclerde genelde software ses kartları olduğu için işlemcinizi
4. Item, yer, mob ve oyuncu hareket ve dmg hesaplari için yine işlemcinizi.
5. Yeni bölgelerin alan kaplamaları ve bilgileri için HDinizi
6. Swap disk memory kullanildigi için (windowsun azizliği) yine hard diskinizi.
7. Deli gibi bastığınız klavye ve mouse clicklerinizi algilamak için adb veya usb portlarını.
Ve tüm bunlar iş değilmiş gibi alt planda açık duran hiç gereksiz MSNin bir sürü gereksiz sistem kodlarını.
Eh insaf edin bu PCler super bilgisayar filan değil.
Sistem kaynaklarınızı daha iyi kullanırsanız düşük PClerle bile bu oyun çok güzel oynanıyor.
Örnekmi? Celeron 1.6 eski tip / 512 ram / Nvidea 5200 128mb ekran karti ile çatır çatır Red Caluga kestim. Banamısın demedi.
Sadece merak ettim bu makinada çalışırmı diye.
Ama PCde gereksiz tek bir kod çalışmıyor.
Sevgilierimle