CABAL Online - Community Forums

Welcome to the CABAL Online - Community Forums forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining the free community forums you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

This is the registration for the CABAL FORUMS ONLY. If you wish to register for the game click here.

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 29-08-2009, 12:11   #1
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Siena the Queen + Developer's notes

Itt találjátok meg Viral blogjának fordítását.
Az ITS-en történt tesztelésekről, az elkövetkező új updateről.

Eredeti

Üdvözlet a testet-blogban.

Ha már olvastad ezt a blogot, akkor tudod, mit jelent az, ha új post születik. Igen, örömmel jelenthetem be, hogy a tesztszerverünkre megérkezett a következő nagyobb patch. Készüljetek fel magatokat:

Cabal Online: Siena the Queen

Most éppen végignézzük a patch notest, amit az ESTsoft átadott ma délután (08.26), összeszedjük a fontos kérdéseinet ezzel kapcsolatben (igen, van néhány pont, amit tisztáznunk kell kicsit) és beállítjuk a tesztelés időbeosztását. Elmondhatom, hogy feltűnik egy halom változás, új tartalom, és néhány kiegészítés a cash shophoz. Azt gondolom, hogy elhúzom egy kicsit a mézesmadzagot azzal, hogy postolom a jelentősebb pontjait a patch notesnak - további részleteket várhatok amint haladunk a teszteléssel.

Blended Runes (Kevert Rúnák)
Ezek az alap Essence Rúnákból származnak. Nagyon erős, de korlátozott egyidőben. 16 típus van,mind 3 különböző szinttel.

Guild fejlesztés
A Guildoknak ezután szintje lesz 1-től 5-ig, és a régóta várt és gyakran kért guild-raktár is megjelenik ebben az updateben.

Két új dungeon.
Altar of Siena b2f és a Panic Cave – A Panic Cave dungeonnak 3 kölönböző nehézségi szitje lesz a könnyűtől egészen odáig, amit 'fájdalmasnak' mondanék a patch notes elolvasása után. További részletek a tesztelés után várhatók.

Map Extrák
Új lehetőség a GPS mapnál, ahogy új módja is lesz az itemeid megmutatásának. Nem tudom biztosan még, hogy ez hogyan működik, várnunk kell, és meglátjuk.

A Warp Stone
NPC-től lehet majd megvenni, a PREMIUM felhasználüknak lehetőségük lesz arra, hogy a győztes nemzet warp pontjait használják abban az esetben is, ha a vesztes félhez tartoznak.

Account binding itemek
Új módszer, hogy vigyázz a nagyértékű itemeidre, hasonló rendszerben, mint másr MMOkban. Ez a rész kicsit vitatott lesz várhatóan, ezért részletes blogbejegyzést szentelek majd neki.

Természetesen rengeteg kisebb változtatás lesz, a kisebb szintű questekkel kapcsolatban, a 'looking for party' funkció használatának módjában, NPC-itemek árai változnak, kisebb változtatás TGn, és még egy halom más. Úgy gondolom, hogy ez a blog eléggé zsúfolt lesz az elkövetkező néhány hétben, ahogy időm engedi az írást. A developer's notest is postoljuk hamarosan.

Most várjuk, hogy a pactchelsé befejeződjön, aztán remélhetően tudok részletesebb információkkal szolgálni.

Last edited by sziszoka; 29-08-2009 at 12:20.
Old 29-08-2009, 14:34   #2
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Guild fejlesztés

Eredeti

Ma reggeli blog update. Közelebbi betekintést nyújt néhány új dolgba a guild szinttel és a guild raktárral kapcsolatban. Tudom, hogy a dungeonok nagyobb érdeklődésre tartanak számot, de mindennek eljön az ideje. Elmondom a guild szinteket, a guild raktárat, és néhány kisebb fejlesztést és összetevőt a guild info megjelenítésével kapcsolatban a guild menüben. Néhány információt már a developer's notesből vettem - a többitől biztosabb információ akkor lesz elérhető, ha [GM]Reeves befejezi a fordítást KorEngről valami érthetőbb nyelvre.

Szokás szerint figyelmeztetlek Titeket, hogy nincs spoiler a leírásban, csak információ néhány nagyon hasznos új fejlesztésről.

Kezdjük a ténnyel, hogy a guildeknek mostantól szintjei lesznek, 1-től 5-ös szintig. Minden szinten lesznek bizonyos korlátozások, a leginkább észrevehető a guildtagok szám, ami szintenként lehetséges 1-1 guildben.
  • Level 1 -- 30 tag
  • Level 2 -- 60 tag
  • Level 3 -- 90 tag
  • Level 4 -- 120 tag
  • Level 5 -- 150 tag
Mint azt a ravaszabbak észrevehették, már lehetőség lesz a guildeknek 150 tag felvételére, a régi korláttal ellentétben. De mi a helyzet a régi guildekkel, amelyek az update előtt alakultak? Egyszerű. A guild szintje az update időpontjában létező tagok száma szerint alakul, így nem lesz olyan probléma, hogy a nagyobb guildekből hirtelen a tagok 70% százalékát ki kell dobni - ha esetleg valaki aggódna emiatt.

Természetesen, ha van szint, akkor lehetőségnek kell lennie a szint fejleszésére is, és ez alól a guild szintje sem kivétel. A guild szintje guild pontokon alapul, a következő formula alapján:
  • Level 1 -- kezdet
  • Level 2 -- 3 000
  • Level 3 -- 15 000
  • Level 4 -- 40 000
  • Level 5 -- 80 000

Tehát ha egy guild elérte a 3000 guild pontot, level 2-es guild lesz, és megkap minden kiváltságot, ami a 2-es szintű guildnek jár, amint eléri a 15000 pontot, 3-as szintű lesz... Eddig jó. A következő alapvető kérdés: honnan jönnek a guild pontok? A válasz egészen egyszerű: ez az összes tag AP pontja. Tehát játszani, AP-t szerezni, és segíteni a guildnek a szintlépésben. A játékosok lv120 alatt - amitől lehet ugye AP-t szerezni - szintén kiveszik a részüket a guildpont gyűjtéséből MINTHA AP-t gyűjtenének ugyanolyan százalékban, mint a 120-129-es szintűek (75%-a a szerzett expnek). Azt gondolom, hogy ez így egyértelmű, ha nem, jöhetnek a kérdések.

A leírás nem lenne teljes anélkül, hogy beszélnék a guild szintlépés előnyeiről. Az a guild, amelyik eléri a 2-es szintet, lehetőséget kap a guild raktár használatára. Ez egy teljesen új lap lesz, amely az Agent of Port Service NPC-nél lesz elérhető. Ez a raktár minden tag számára elérhető. Mindenki tehet be alzot vagy itemeket, de csak kiválasztott tagok vehetnek ki alzot vagy itemeket a guild raktárból. Itt egy rövid összesítés a határokról, amik a guildek különféle szintjén elérhetőek (hány lap és mennyi alz tárolható)
  • Level 1 -- Nothing
  • Level 2 -- 1 inventory lap és 100 000 000 (100 million) alz
  • Level 3 -- 2 inventory lap és 400 000 000 (400 million) alz
  • Level 4 -- 3 inventory lap és 700 000 000 (700 million) alz
  • Level 5 -- 4 inventory lap és 1 000 000 000 (1 billion) alz

Minden egyes inventory lapon 10 slot található, ahol itemeket lehet tárolni, és minden egyes slotba 20 ugyanolyan itemet lehet tenni. Pl. egy 127-es pakk fire dist 1 itemnek számít, két pakk 127-es disk ugyanolyan itemnek számít és egy helyre rakható, ha mindkettő ugyanolyan szintű diskeket tartalmaz. De egy 127-es és egy 50-es pakk disk nem számít ugyanolyan itemnek még akkor sem, ha mindkettő mondjuk lv3-as, így nem halmozható a raktárban, különbőző slotokat igényel majd.

Itt egy kép, hogy hogyan fog kinézni a raktár:

Guild raktár oldala.
A raktár lehetőséget ad arra is, hogy egybetegyetek itemeket automatikusan - megtalálja az ugyanolyan itemet, amit be szeretnél tenni, és egy slotba rakja vele - így ctrl-click-kel tudsz betenni és kivenni itemeket - ugyanúgy, mint más inventorynál a játékban. Ami még fontos, hogy kezdetben csak a Guild Masternek van hozzáférése az itemek kivételéhez, hacsak nem dönt úgy, hogy ezt a jogot megadja egyes meghatározott csoportoknak.
Másik hasznos funkció (nos, én alapvetőnek mondanám), hogy a raktárhasználat története tisztán látható. Itt egy screenshot a raktár-logról. Az utolsó 100 bejegyzés lesz látható. Blader04 a neve a karakternek, amit használtam ma reggel, és láthatjátok a dátumot, időt, hogy mit tettem be vagy vettem ki a raktárból. Természetesen a log nem mutatja, mi volt a slotban, hogy egy darab item például, de összességében ez mégis valami, ami tisztázza az előnyöket, amelyeket az együtt játszó és dolgozó guildek élveznek. Ezen a képen az is tisztán látszik, hogy össze-vissza pakoltam be és ki itemeket. A sárga nyíl jelzi, hogy betettem valamit, a narancs pedig azt, hogy kivettem.

Guild raktár log.

Kisebb változtatás lesz abban is, ahogyan a guild master csoportokat készíthet a guilden belül, és lesz lehetőség arra is, hogy több felelősséget adjon a különféle csoportoknak. Ez egészen tisztán látható az alábbi screenshoton, ahol a meghatározott csoportnak engedélyt lehet adni, hgoy új csoportot csináljanak, ami eddig csak a guild master lehetősége volt, és beállíthatja a hozzáférési szinteket a guild raktárhoz. Még nem vagyok biztos teljesen benne, hogy csak a gm tud embereket mozgatni egyik csoportból a másikba - ezt később kipróbálom.

Guild csoport készítése

Guild csoport hozzáférések, látható a guild menüben

A következő screenshoton látható minden információ, amit a guild menüben láthatsz. Láthatod, mikor alakult a guild, a felvehető tagok számát, a guild pontokat, a guild szintjét, nevét és a gm nevét. Látható lesz ezután, hogy a guildtagok mikor logoltak be utoljára, ha az egérmutatót a nevek fölé viszed, ezzel ellenőrizhetőek az inaktív tagok.

Új guild infok

Lesz néhány kisebb változtatás, mint az, hogy nem lehet a guildet feloszlatni ha van item vagy alz a raktában, vagy bármely guildtag kilépése esetén (?), a guild master eldöntheti, hogy szünetelteti vagy megnyitja a raktárat, stb. Úgy gondolom, hogy ez egy speciális része az updatenek, amire már régóta vártunk, és most egy új szintet jelent a guildtagok közötti együttműködésben, és jó lehetőség arra, hogy ténylegesen legyenek guild itemek és guild-pénztár.

Nem tudom még biztosan, hogy miről fog szólni a következő bejegyzésem, hogy az új dungeonokról vagy inkább egy másik új alkalmazást mutatok, be, de ígérem, hogy minden szemszögből lefedi az új update részleteit. Kérdezzetek nyugodtan erről az updateről a hozzászólások részben - próbálok válaszolni, ha lehetséges.

Last edited by sziszoka; 29-08-2009 at 18:05.
Old 02-09-2009, 22:18   #3
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Linkelés rendszere

Eredeti

Ma úgy gondoltam, hogy közelebbről megnézünk néhány kisebb változást a következő updattel kapcsolatban. Mielőtt nekikezdenénk, elmondom, hogy a tesztelési folyamat jól halat éppen. Találtunk egy bugoz, ami a tesztelést egy kicsit jobban eltolja, mint reméltük, de az ESTsoft adott egy javítást tegnap. Így ezen a téren biztosíthatlak Titeket, hogy olyan gyorsan dolgozunk, ahogy tudunk, hogy mielőbb a szerverekre kerülhessen az update.

Akkor haladjunk, nézzük megnézzük meg a linkelés rendszerét (hívhatjuk broadcast rendszernek is akár). Nem további bringer shoutokról beszélek, bár az is biztos érdekes lenne. Az első összetevő lehetővé teszi, hogy bizonyos területeket megjelöljünka térképen, és elküldjük linkként chaten. Megpróbálom elmagyarázni olyan jól, ahogy csak tudom, de tapasztalnotok kell ahhoz, hogy lássátok, milyen egyszerű.

1. Nyisd meg a térképet az 'M' lenyomásával.
2. Keresd meg a területet, amit szeretnél, tartsd lenyomva a ctrl billentyűt és jobb egérgombbal klikkelj a térképre.
3. Látni fogod, hogy a térkép neve megjelenik a chat ablakban linkként. Ha lenyomod az entert, a linket látni fogják mások is. Pl.:válassz bármilyen spotot Pontus Ferrumban, és küldd el mint 'Pontus Ferrum' link.

A link látható a chat-ablakban

4. Bárki, aki ráklikkel a linkre, megjelenik a saját térképén zöld kereszttel.

A jel Pontus Ferrum térképén.

5. A link ott él, amelyik chatben éppen aktív voltál, amikor készítetted. Ha a guildchatbe írod, akkor csak a guild látja, ha shoutba, akkor az egész channel.

Emellett néhány lehetőséged is van ezzel a linkkel, amint egyszer megjelent a térképeden. Jobb klikkel a linken feljön egy menü, ahol kitörölheted a linked, szerkesztheted a nevet, stb. A mini-mapon keletkezik egy pont, mintha egy quest helye lenne (csak lila lesz, nem piros). A chat lehetőséget ad, hogy újraküldd a linket a chat-ablakban.

Menü a térkép linkjén

Természetesen ez az újítás magában nem hasznos az 'átlagos' játékosoknak, bár azt hiszem, hogy a GA-k munkáját megkönnyítheti, ha egy questben kell segíteni a játékosnak, amikor egy speciális quest helyét kell esetleg megmutatni. Mindez szép és jó, de eddig semmi izgalmas. Természetesen egy kis gondolkodással ez a rendszer használható TGn, különösen, ha 5 másodperced van rendszerezni az erőket.

Szerkesztheted és újra elküldheted a linket, így a játékosok majd egy általad adott névvel látják. Például:

vagy akár TGn:

Ez egy lehetséges használata ennek a rendszernek, és egy alárendelt funkció a játékhoz. Ez közvetlenül csatlakozik a linkelés rendszerének másik részéhez - az itemeid megmutatása tradeben. Nézzük azt, hogy droppoltál valami igen értékes és ritka itemet, és meg akarod mutatni a barátaidnak, és mindenkinek körülötted. Egyszerűen tedd az itemet az inventorydba, ctrl+jobblkikk az itemen, és látod a nevét linkként a chat ablakban. Ugyanúgy működik, mint a térkép-link példánál. Bármely játékos, aki a linkre klikkel, látni fogja az item összes tulajdonságát pont úgy, mintha az egérmutatót fölé vinné. Ez a box egészen addig látszódik, amíg be nem zárja, és ezzel a módszerrel bármit meg tudsz mutatni, még az account bind és a droppolhatatlan itemeket is.

Az legutóbbi ritka drop megmutatása

Vagy egyszerűen egy kidobhatatlan item
Azt gondolom ebben a postban lefedtem egy kicsi részét az elkövetkező updatnek, így a következő post már talán valami sokkal izgalmasabb lehet, akár a Kevert Rúnák, amely tulajdonságokkal tényleg lenyűgöző statokat lehet elérni, vagy egy az új dungeonok közül. Mint mindig, kérdezzetek bátran a hozzászólások részben és megteszek mindent, hogy válaszoljak a kérdésekre.
Old 05-09-2009, 15:01   #4
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile

Eredeti

A tesztelési folyamat újra az eltervezettek szerint halad, miután kijavítottuk a folyamatos bugot (egy kis nyomást gyakorolva az ESTsoftra, igen, ezt tettük, és köszönhetitek Caesarnak), így újra a tervezett időpontban tölthetjük fel a szerverekre az updatet. Mikor lesz ez? Nos, úgy gondolom, hogy a 'hamarosan' válasz nem tesz népszerűvé, de az idő

Engedjétek meg, hogy egy nagyon kicsi részével kezdjem az updatenek.
A Force Archer és a Force Sielder karakterek mostantól automatikusan megidézik a fegyvereket a belogolás pillanatában, ami azt jelenti, hogy egyel több szabad hely lesz a skillbaron, ha kidobod ezt a skillt.
A GPS térkép ezekután mutatni fogja a különböző dungeonok bejáratát, ami néhány információval együtt, ha az ikon fölé húzod az egeret a mapon.

Dungeon Információ a GPS Térképen

Minden warp pont a térképen további információkat rejt, ha az egeret föléhúzod, megmutatva, hogy hova vezet a kapu, stb.
További apró változás, hogy a crit sebzéseket mostantól a többsebzéses hiteknél minden egyes dmg leadását kékkel jelzi, összevetve azzal, ahol a sebzéseknek csak az utolsó darabja volt kék az adott pillanatban.
Mostantól a partikeresést el lehet indítani a karakter menüből is, így a neved mellett a 'Looking for Party' felírat lesz olvasható a fejed fölött zölddel (a szegény guildnélküli lelkeknek Nevareth földjén, akik csapatot keresnek) Ha ezt összeveted a linkelés rendszerével, jól látszik, hogy az EST próbál az újaknak segíteni ahogyan csak tud.

Ok, elég a kisebb dolgokból. Most egy jön a főrésze a mai blognak - az új Kevert rúnák. A mostani updattel kapcsolatos első bejegyzésemben említettem, hogy ezek a kevert rúnák 'hatalmasak és korlátozottak lesznek egyidőben'. Azt gondolom, hogy az EST fejlesztői hisznek abban, hogy a nagy erővel nagy felelősség is jár... Nos, engedjétek meg, hogy megmutassam, miről is beszélünk. Itt egy teljes lista a Kervert rúnákról, összesen 16 típus.

Teljes lista a kevert rúnákról.

Elég jónak néznek ki, az biztos. El kell ismernem azonban, hogy én szeretem a neveiket is, Sword Dance, Crushing Fist, Trauma... Úgy hangzanak, mint valami, amit szeretnél, hogy a karakterednek legyen képességként. Mint azt tisztán láthatjátok, ezek a Kevert rúnák lehetőséget adnak néhány igazán figyelemfelkeltő statnövelésre: 10% Skill Amp, +100 Attack vagy Magic - ezek nagyon nagy számok bármilyen karakternek.
És most a kijelentésem második része '...de egyben korlátozottak is'. Összesen 3 Kevert rúnád lehet, mondjuk azt, hogy 3 slotot tölthetsz be ezekkel a rúnákkal, nem úgy, mint az Essence Runáknak. Annak ellenére, hogy három ilyen Rúnád van, egyszerre csak egyet aktiválhatsz, tehát ki kell választanod, hogy melyiket akarod használni, tehát gondolkodni kell az adott helyzetben, hogy a lehető legtöbbet profitáld ebből. És végül amíg a normális Essence Runák az idő 100%-ában aktívak, a Kevert rúnáknak 1% esélye van aktiválódni a támadás pillanatában. Ez az esély minden egyes célpontnál számítódik, nem minden skill használatával. Tehát ha megtámadsz egy nagyobb csapat ellenséget, 1% esélyed lesz a rúna aktiválódására minden egyes célpontra.

Tehát jól meg kell fontolni, ha ezek közül egyet használni szeretnél. Kezdetben Essence Runák kellenek, hogy ezeket kraftolni tudd. És a sikeresség nem 100%. Kevesebb AP szükséges a betanulásukhoz, a Skill Ampos Kevert rúnához csak 50, és nagyon nagy lökést adnak, amennyiben aktívak. Nem aktívak mindig, de összevetve az attackos/magices vagy ampos Essence Runával - ezek 1% ampot adnak mindig vagy 10-14%-ot esetenként. Amint a listából láthaó, vannak PvE és PvP központú rúnák - A PvE Kevert rúnák alapból dupla statokat adnak, mint a PvP-sek, de ha PvP Kevert rúnát választasz, az csak akkor aktív, amikor TG-n vagy, pvp-zel, vagy warchn játszol. Elég érdekes lesz, hogy a játékosok hogyan reagálnak erre a lehetőségre, és mit fognak választani.

Én szeretem a tényt, hogy ezzel további mélységekbe lehet belemenni a karakter felépítésénél, és biztos vagyok benne, hogy sokan a fórumon ráugranak a lehetőségre, hogy kiszámítsák a különféle runák optimális használatát, az áraikat, sebzést, stb, én azonban nagyon kíváncsi vagyok, hogy az átlagos játékos hogyan bánik ezzel a lehetőséggel. Az biztos, hogy én szeretem, és annak ellenére, hogy az első alapvető reakció az lesz "miért nem aktívak ezek mindig???", el fogjátok ismerni, hogy bárkit 100 atk vagy 10% amp túl erőssé tehet. Legalább lesz valami érdekes beszélgetés a kommentek részében.

OK, adok egy rövid levezetést a Kevert rúnák készítésének folyamatáról screenshotokkal.

Ez egy elég egyszerű folyamat, ha minden szükséges alapanyag a rendelkezésedre áll. Bloody Ice várpsban a Cope Alchemist mellett egy új npc lesz. Vele kell beszélni, és a Kevert rúnák kraftolása opciót választani. Egy listát kapsz a különféle kraftolható rúnákról:

Kevert rúnák listája az npcnél.

Válaszd ki, amelyiket szeretnéd, és látni fogod a szükséges alapanyagokat, a sikeresség esélyét, és ha az egeret a runa neve fölé viszed, a statokat is látod, amit ad. (Igen, tudunk az elírásokról - már része a folyamatosan növekvő végső riportnak az ESTsoft felé)

Rúnák jellemzői

Egy nagy levegő, és mehet a Craft Rune gombra klikkelés. Ha szerencsés vagy, akkor sikeres lesz a kraft, és látod az egyik szintjét a Kevert rúnának (3 van). Igen, nem tudod fejleszteni őket, egy bizonyos szinten jönnek ki a kraftból, és látod azt is, hogy mi kell a megtanulásához.

Sikeres kraft

És itt van, a Kevert runa ott figyel az inventoryban, használatra készen.

Kevert runa

Amit nem láthatsz még itt az a karakter, aminek már meg van tanulva a rúna, mert a karakteremnek nincs elég AP vagy core az inventoryban, hogy megtanulja a runát. Ez kétségkívül változni fog, amint azt a speciális karaktert használom a tesztelési folyamat további részében. Tehát amint lesz egy betanult rúnám, jelzem hogyan néz ki - amennyiben persze az update feltöltése előtt lesz meg.

Ennyit a mai posthoz. Ami a következőt illeti, már biztosan egy új dungeon bemutatása lesz. Már többször végigjátszottam őket, és már most jelezhetem, hogy a Panic Cave legnehezebb szintje nagyon érdekesnek bizonyult. Azt is mondhatom, hogy a Panic Cave nagyon találó név, és emellett le vagyok nyűgözve az Altar of Siena b2f dungeontól is.
Még mindig van néhány meglepetés a tarsolyunkban a tesztelési folyamatot illetően, és az is elmondhatom, hogy megoldottunk két technikai problémát, de többet a jövő hét elején.
Old 13-09-2009, 02:16   #5
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Elmentett petek, Kevert rúnák és bind itemek

Eredeti

Üdv újra.

Itt egy régóta ígért bejegyzés a pet-mentő-készletről, néhány további info a kevert rúnákról, és a bindes dropokról. Ez talán egy érdekes post is lehet, és nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre a kommentek részben.

Kezdjük a talán legkevésbé vitatott pet-mentő-készlettel. Ez egy egyszerű item shopos item lesz, - nem tudom még az árát - ami lehetőséget ad arra, hogy a pet slotjairól másolatot készítsünk. Hallottam néhány pletykát keringeni, hogy a játékosok gondolkodnak a tökéletes pet kifejlesztésén, mint a 10 slotot egy bizonyos upgraddel kitöltve. Nagyon útálok a rossz hír hordozója lenni, de sajnos ez nem egészen így fog működni. Egy jobb nézőpont úgy gondolni, hogy egy 'mentést' készítesz a petedről, ha egy jobb upgradet szeretnél bele, de nem akarod elveszteni a mostani állapotot sem.

Talán egy gyors áttekintés arról, hogy hogyan is fog működni jó ötletnek tűnhet. Megpróbálom a lehető legtisztábban elmagyarázni. az első, és legalapvetőbb tudnivaló ezzel kapcsolatban, hogy egy töltött slotokkal rendelkező peten lehet használni. Az item először készít egy account-bindes pet-méretű itemet az inventoriba, amelyet Anima Gem-nek hívunk (ugye nem gondoltátok, hogy tradelhető lesz?), amely pontos mása azoknak a slotoknak, ami a petben volt. Ha egy 2-es szintű peted van magic amppal és attack rattel, akkor a pet-mentő-készlet egy 2-es szintű Anima Gemet fog létrehozni magic amppal és attack rattel, semmi mást. A készlet ugyanakkor Pet Untrain kitként is működik, tehát ha lementetted a slotokat, akkor egy üres peted lesz.

Tehát végül a petedet lemásolj az Anima Gem. Most már szabadon upgradelheted újra a petet, jobb upgradeket remélve, mint ami volt. Ha valamilyen okból rosszabbra sikerül, akkor az eredeti megvan még, és megfáradva az upgradelés folyamatától (vagy kifogyva FCHH-ból... amit én kétlek), egyszerűen jobb klikkel az Anima Gemen, aztán a peten - bármi is volt az Anima Gemben, visszamásolod a petbe, felülírva azt, ami benne volt. Az Anima Gem eltűnik, mert csak egyszeri használatra alkalmas.

Eddig érthető, gondolom.

Na most nézzük, hogy 2 peted van. Át szeretnéd tenni az egyikből az upgradeket a másikba - mondjuk vettél egy új petet, ami jobban tetszik, mint a régi, vagy akármi. Használod a mentőkészletet, és készítesz egy Anima Gemet a régi petről, és most már át tudod másolni az új petedbe. Ha mondjuk 4 upgradet mentettél az Anima Gembe a régi petből, akkor az új petnek legalább 4-es színtűnek kell lennie. Ha 6 upgradet mentettél, akkor az új pet jobban teszi, hogy ha 6-os szintű, különben nem fogod tudni használni az Anima Gemet.

Néhány screenshot arról, hogyan lehet áttenni egy 1-es szintű pet slotjait egy 10-es szintűbe. A 10-es szintű petnek mind a 10 slotja meg volt töltve az Anima Gem használata előtt.

A töltött 1-es szintű pet.

Az Anima Gem, miután használtuk az 1-es szintű peten.

A 10-es szintű pet az Anima Gem használata után.

Amennyiben egy 4-es szintű pet slotjainak mentésére használtad az Anima Gemet, és egy 6-os szintű petbe másolod bele, akkor a peted első négy slotja lesz töltve a Gem használata után, az utolsó 2 üres lesz. Azt gondolom, innen jöttek a félreértések. Például nem használhatsz egy egy 1-es szintű petet mindaddig, amíg az általad kívánatos slotokat kapod, aztán egyesével bemásolod az 'igazi' petbe, aztán untraineled az 1-es szintűt, és újraslotozod addig, amíg a kívánt upgradet nem kapod, mert az Anima Gem felülír MINDEN slott, és csak az első slot lesz töltve. Tehát amíg a pet-mentő-készlet valahol biztonságot ad arra, hogy egy jobb petet csinálj, addig legalább nem veszíted el az upgadeket, amik az adott pillanatban voltak, ugyanakkor nem lehetséges felépíteni a tökéletes petet. Most egészen biztosan csalódott lesz néhány ember, de ha tényleg csak upgradek használatával akarnál felépíteni egy petet, akkor akár elvárható lenne, hogy elkezdjünk egyedi pet-upgradeket árulni cash shopban.

Továbblépve a Kever rúnákra. ESTsoft természetesen keményfejű önmagát hozta, amikor arra jutott a sor, hogy el kell magyarázni a Kevert rúnákat, de megpróbálom elmondani, amit úk mondtak. Előszöris az 1% aktiválási esély tényleg jó szám volt. Kicsinek látszik, de ez az, amit akartak. Figyelembe véve a tényt, hogy egy speciális statnövelőről van szó, nem is lehetne máshogy... Minden játékos maga döntse el, hogy ha akarja, melyik Kevert rúnát használja. Én személy szerint a Defenceless vagy a Trauma rúnára szavaznék, mivel ezek olyan előnyöket jelentenek, amit máshogyan nehéz elérni. A legkisebb szintű Defenceless Kevert rúna -200 defet jelent (a célpontra természetesen, nem magadra, válaszolva valamelyik kommentre, amit láttam), amelyik így is több, mint a Blader debuffja, és csupán Defense és Dex runa kell hozzá.

A Cure runa. Ez ugyanúgy aktiválódik, mint egy normális Kevert rúna - mielőtt elfelejtem, kaptok majd egy üzenetet a runák aktiválódásáról, így legalább nem kell erről gondolkodni - és miután ez aktiválódott, gyógyítani fog téged akár 300HP-val, függően a runa szintjétől. Az ESTsoft azt mondta, hogy 'Cure III 300HP-t ad', amelyik healt jelent, és nem növelést. Mindemellett határozottan hallgattak arról, hogy pontosan melyik skill aktiválja a rúnát, azt mondták, hogy ugyanúgy működik, mint bármelyik másik, tehát azt hihetjük, hogy bármilyen harc alatt véletlen időközönként gyógyulunk 300 hp-val. Ez sajnos olyan tiszta, ahogy leírtam.

A kapott patch notes utolsó pontja, amit tőlük kaptunk nem volt teljesen korrekt, ugyanis csak 15 kevert rúna van, nem 16, ahogyan eredetileg jelezték.

Itt az ideje az utolsó pontnak, ami az új, bindelt dropokról szól. A tesztelés eddig azt mutattak, hogy a normal dungeonok dropjai nem bindek, bár a tesztek alatt eddig nem esett jobb sigmetal slotos itemeknél, illetve upgrade coreoknál (a droprate a tesztszerveren jóval alacsonyabb, mint a normal szervereken). A dropok Panic Caveből akár normál, akár nehéz szinten, bindek, kivéve a corek. Dobhatnak karakter-bind itemeket, és bind-on-equip itemeket is. Ha csak bindek, akkor az inventoryba kerülés pillanatában válnak azzá, amennyiben bind-on-equip itemek, akkor lesz bind, amint magára veszi a karakter. Ha bind-on-equip itemek, akkor lehet tradelni, de amint felveszed, karakter-binddé válik. Természetesen a magas-szintű itemek is ezt a sémát kell kövessék. Megjósolhatom, hogy néhányan szomorúak lesztek emiatt, de az EST biztosított minket arról, hogy ezt azért csinálják, hogy megnövelhessék a magas szintű itemek dropratejét. Nagyon szkeptikus voltam azzal kapcsolatban, hogy ennek a rendszernek a bevezetése vajon jó motiváció lesz... És legyünk őszinték, a bind-on-equip itemek nem jelentenek újdonságot az MMO-k világában (már várom a kommenteket azoknak a játékoknak a listájával, ahol ez használatos vagy nem használatos). És hogy még tisztábban lássunk, ha az item bind, akkor karakter bint, nem account bind. Ha a karakter képes farmolni a Panic Cave dungeont, akkor az itemnek annál a karakternél kell maradnia. Ez a dungeon igazi mókát hoz, és arra ösztönöznélek titeket, hogy próbáljátok ki magatok először, mielőtt elkezdenétek videokat és leírásokat keresni, hogy hogyan kell megcsinálni. Ez csak 20 perc, és megéri magatoknak felfedezni.

Azt gondolom ennyit mára, mint mindig, írjatok kommenteket és kérdéseket, mindent megteszek, hogy válaszoljak rájuk.
Old 14-09-2009, 19:44   #6
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 1 - Soul ability system (második rész)

Kevert tulajdonságok?
  • Egy új módja a Soul Ability rendszernek, amelyik különbözik az Essence Abilitytől.
  • Runa szükséges hozzá (Kevert Runa), ugyanúgy, mint az Essence Abilityhez.
  • A Kevert rúnák tulajdonságai
    • Tradelhető a karakterek között / NPCnél eladható: 5.000 alzért.
    • Egy karakter maximum 3 Kevert runát tanulhat meg. Azonban csak egyet lehet egyszerre használni.
  • Hogyan szerezhető meg?
    • 'Rune Agent Flasha' nevű NPC-nél lehet majd kraftolni Bloody Iceban - 50 %-os eséllyel
    • 2 típusú Essence Runa és 2 UCH és 1.000.000 alz szükséges a krafthoz.
  • A megtanulásához szükséges feltételek (Minden egyes ranknak megvannak a feltételei)

Hogyan használjuk?
  • A második fülecskén látható - Blended of Soul Ability ablak
  • A játékosnak ki kell választania a runát még akkor is, ha megtanulta, hogy aktiválja a harcban.
  • Az első megtanult runa lesz mindig aktív és egy sárga kerettel lesz jelezve a slot, amiben található.
  • Amint jobb klikkel klikkelsz rá, akkor minden runa használhatóvá válik. (Lehetőség van a váltásra akkor is, ha éppen egy skill használatban van.)

Hogyan lehet a Kevert rúnát törölni?
  • A jobb felső sarokban levő X-re klikkelve törölhető.
  • Az AP és a felhasznált core-k nem járnak vissza a törlés után.

Kevert runák listája (összesen 15-féle)

A Kevert rúnákhoz tartozik, hogy amikor egy skillt használsz ami több mobra vagy karakterre hat, a különféle célpontokra aktiválódik a rúna a missek kivételével.

Aktiválás esélye
  • Minden Kevert rúnának 'N% esélye van skill használatánál'
    A 'skill' támadó skillt jelent, normal attack nem számít
    • Kivételek:
      Speciális Normal Attackja a BM2-ben a WA/BL/FA/FS/FB karaktereknek.
  • Minden skill kasztolási ideje más, ezért az aktiválódás esélye növekszik a skillek kasztolási idejével arányosan. (A WI 2 skillt tud kasztolni BM2-ben, ezért az aktiválódás esélye a felére csökken ebben az esetben.)

Aktiválódás célpontja
  • [Szörny] / [Karakter] / [Saját magad]
  • Amennyiben a kiválasztott célpont egy szörny, amikor a skillt használod, akkor olyan Runát válassz, ahol az aktiválódás célpontja [Szörny] vagy [Saját magad]
    Ugyanígy ha a választott célpont egy karakter, akkor olyan Runát aktiválj, amelynek az aktiválódási célpontja [Karakter] vagy [Saját magad]

Quest a Rúnákhoz.
  • Quest címe: Essence Ability
    • NPC, ahol felvehető: Rune Agent Flasha
    • Jutalom: 1 Essence Rune(Defense rate)
  • Quest: Blended Ability
    • NPC, ahol felvehető: Rune Agent Flasha
    • Jutalom: nincs

Új NPC
  • Helye: Keller (Core Alchemist) mellett Bloody Iceban
  • NPC neve: Rune Agent Flasha
  • NPC képe

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 04:46.
Old 14-09-2009, 22:20   #7
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 2 - Guild fejlesztés

Cél
  • Megerősíteni a guild közösségeket különböző kényelmes funkciókkal.

Guild szintek és pontok.
  • A guild alap szintje
    • A guild alapításakor 1-es szintű lesz és 5-ös szintig fejleszthető.
  • Hogyan szintezzük
    • Automatikusan szintet lép, amint a guild eléri a szükséges guild-pontot.
  • Hogyan szerezzünk guild pontokat
    • Az összes AP, amelyet az egyes guild tagok szereznek (de vegyük figyelembe, hogy az guild szintlépés EXP szerzésen alapul)
    • Amennyiben a karakter 120-as szint alatt van, akkor ugyanannyi rattel szerzi az AP-t a guildnek, mintha 120-129 között lenne. De ez csak a guild pontokhoz adódig, de amint eléri a kellő szintet, nem kapja meg az addig szerzett AXP/APt.
    • Szabályok a Guild pontokhoz
      • A guild pontok minden órában frissülnek. (Az automatikus frissítés nem fog látszani, amikor a guild-ablak nyitva van, frissítés vagy újra megnyitás szükséges megnézni a frissített részleteket)
      • A guild pontok nem nullázódnak és összeadódnak szintlépésnél.
    • Szükséges Guild pontok
      • Minden szinten különböző követelményeket kell elérni a következő szinthez.
      • A felhalmozott guild pontokat figyelembe veszi a szükséges guild pontokba a következő szinthez, amely látszik a guild-ablakban.
    • A guild tagok számának korlátozása
      • A felvehető guild tagok maximuma guild szintenként változik.
      • Az update előtt alakult guildek szintje az aktuális guildtagok száma szerint alakul.
      • A guild, ahol a tagok száma pl 28, 1-es szintű guild lesz, ahol 63, az 3-as szintű, és megkapják az adott szintnek megfelelő guild pontokat.
    Guild Raktár
    • Szabályok a Guild rakrárral kapcsolatban
      • A 2-es szintű guild fölöttiek tudják használni a guild raktárat a Port Service NPC-nél.
      • Minden guild tag raktározhat Alzot és itemeket a guild raktárában, de kivételhez csak olyan karakter férhet hozzá, aki ilyen jogokkal rendelkezik.
      • A betétel díja ugyanannyi, mint a karakterszintű raktár használatánál.
    • Raktárhasználati megkötések guild szintenként
    • Lehetséges mennyiségű alz és item tárolása szintenként változik.
  • Guild raktár részletei
    • A guild raktárt azok használhatják, akik engedéllyel rendelkeznek.
    • Ugyanaz az item halmozva is lehet, mindenből 20 lehet egy slotban.
    • 15 UCH esetében
      • Amikor kiválasztasz egy 10 uch-t tartalmazó slotot: a maximum betehető mennyiség +10, amikor tárolod a raktárban (a maradék 5 az inventorydban marad)
      • Ha kiválasztasz egy 4 uch-t tartalmazó slotot: a maximum betehető mennyiség 15, amit tárolni is fogsz a guild raktárban. (Mind tárolható)
      • Ha egy üres slotot választasz: When select the blank slot: The maximum quantity to insert is 15 ea when the item is stored into Guild Warehouse. (Possible to store all)
    • Amennyiben a guild szintje nem elegendő a raktár használatához, akkor egy üzenet jelenik meg, hogy nem használhatod a raktárat.
    • Lehetséges regisztrálás a raktárba: bal klikk az itemen + ctrl
    • Nem lehet időszakos vagy account bint itemet tárolni (de blessing beadek tárolása lehetséges)
    • Sort current tap / Sort all tap gombok: Arra valók, hogy a regisztrált itemeket sorbarakja automatikulsan.
    • Automatikus halmozás lehetséges, ha az item berakva/tárolva/átrakva van a slotok között.
    • Csak akkor, ha az összes adat megegyezik, az itemeket lehet halmozni.
      • Egy 127-es pakk lv3-as Holy disk és egy 127-es pakk Holy disk ugyanolyan itemnek számít.
      • Egy 27-es pakk lv3-as HP poti és egy 35-ös pakk lv3-as HP poti nem halmozható, mert különböző itemnek számít.
      • Amikor a 'Usage History'-ra klikkelsz az ablakban, akkor az utolsó 100 mozgás látszik.
      • Az itemek és alz mozgása a guild raktárban
      • A játékos által megtalált vagy kivett alz vagy item a guild raktárban

Megváltozó guild ablak
    • Alap ablak
      • ezelőtt:
      • ezután:
    • Guild Menu UI
      • Guild Master: Invite Guild Member / Guild Board / Edit Note / Create Group / Seal Warehouse / Change Guild Name / Disband Guild
      • Guild member jogokkal: Invite Guild Member / Guild Board / Edit Note / Create Group / Leave Guild
      • Guild member jogok nélkül: Guild Board / Leave Guild
    • Guild Board: Open Guild Board
    • Edit Note: Lehet írni Guild Note / Guild Introduction / Guild Homepage
    • Csoport készítése: Lehetséges új csoportok alkotása

Minden guild tag tárolhat alzot és itemeket a guild raktárban, így ennek a beállítása nem lehetséges.
    • Seal Warehouse: Befagyasztani, és kiengedni a guild raktárat. A befagyasztott raktárból nem lehet kivenni és berakni alzot, vagy itemeket.
      Csak a guild master használhatja ezt a funkciót.
    • Change Name: Meg lehet változtatni a guild nevét (24 óránként egyszer 10kk alzért)
    • A guild feloszlatásának új kritériumai
      • Most: A gm-en kívül más nem lehet a guildben
      • Változás: Se tag, se alz nem lehet a raktárban
    • Guild elhagyása: Csak a guild tagoknak jelenik meg ez az opció, a guild master nem hagyhatja el a guildet.
    • Új guild tag jelző információ
      • Akkor látható, ha az egeret a tag neve fölé viszed.
      • Belogolva: Connected Channel / Located World /Character Nation / Character Status (AFK vagy nem)
      • Kilogolva: Utolsó belogolás dátuma (Last Login: x days ago)
    Megváltoztatva a guild kiírás az officer NPC-knél.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 04:55.
Old 14-09-2009, 22:27   #8
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 3 - Új Dungeon - Altar of Siena B2F

• Belépési feltételek
    • 135-ös vagy magasabb szintű karakter
    • 11 vagy magasabb Battle Style
  • Belépő
    • Siena’s Crest B2F
    • Drop helyek: Lake Side / Mutant Forest / Pontus Ferrum / Altar of Siena B1F
  • Bejárat helye (Ugyanott, mint Altar of Siena B1F-be)
    Mutant Forest (X: 123, Y: 97)

• Új quest Altar of Siena B2F bevezetőjeként.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 04:58.
Old 14-09-2009, 22:40   #9
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 4 - Panic Cave dungeon

• Belépési követelmények
    • 110-es vagy magasabb szintű karakter
    • 11-es vagy magasabb Battle Style
  • Belépő
    • Explorer’s Journal
    • Drop helyszínek: Lake Side / Mutant Forest / Pontus Ferrum
  • Belépés helye
    Desert Scream (X: 126, Y: 109)

• Új quest a Panic Cave dungeonhoz
    • Solo Dungeon
    • 3 különböző nehézséggel
      Könnyű / Normal / Nehéz

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:01.
Old 14-09-2009, 23:02   #10
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 5 - Linkelés rendszere

• Célja
    • A játékosok számára nyugodtabbá tegye a játékot
  • A helyszínek linkelése a Mapon.
    • Helyszín-információ a karakterek által tárolva
    • Maximum 10 Helyszín-információt lehet tárolni maponként (beleértve a TG-t is)
    • A helyszín-információk normal mapon és TGn használhatóak, dungeonokban nem.
    • A térképen a linkelt helyszínek más színnel lesznek jelölve. Aláhúzva, hogy mutassa, hogy linkről van szó (ha az egeret föléviszed.
    • Más üzenetek beilleszthetők a link elé vagy utána.
    • Folyamatosan beilleszthető. Minthogy ez egy párbeszéd-ablak, az üzenet látható, de nem lehet csatlakozni a linkhez.
    • Hogyan mutassuk meg
      ① Nyisd meg a GPS térképet (M)
      ② Klikkelj a helyszínre ctrl+bal egérgombbal.
      ③ A helyszín meg lesz jelölve a térképeden
      ④ Amint a helyszínre klikkelsz, a chat ablak aktiválódik, és a link automatikusan beillesztődik. (Amint beillesztetted, a helyszín az adott chat-beállításoknál látszik)
    • Hogyan nézzük meg a helyszín linkjét
      ① Klikkelj a névre a chat ablakban jobb klikkel.
      ② A térkép megyílik, és egy jelzés lesz látható a helyszínnél.
    • Plusz funkciók
      - További funkciók láthatók, amint a jelzésre klikkelsz a jobb egérgombbal.

① Delete: Kitörli az adott linket
      ② Delete All: Minden linket kitöröl
      ③ Chat: A kiválasztott helyszínt beilleszt chatbe.
      ④ Edit Note: Alapvetően 'location'-ként jelenik meg a link, de lehetőség van jegyzeteket adni a térképhez (Max 50 byte)

⑤ Mini Map: A mini mapon a helyszínek színe megváltozik.
  • Item információk linkelése
    • Lehetőség van használni az egész világon (Normal Map, Mission Dungeon, TG stb)
    • Minden item a cash inventoryban, inventoryban, a cuccaid amit viselsz, a raktár, a personal shop, az AH, az NPC shopban levő itemek linkelhetők.
      (DE kivétel az ideiglenes inventoryban levő cuccok, és a Mission Dungeon Quest itemek)
    • Hogyan mutatsz meg egy itemed
      ① Klikkelj a kiválasztott itemre: ctrl+jobb egérgomb
      ② Az item látható lesz az aktív chat ablakban.
      ③ Ahogy az item nevére klikkelsz, a chat ablak aktiválódik, és beilleszted a linket. (amint beillesztetted, az item neve az aktív chat ablakban megjelenik)
    • Hogyan nézzünk meg és jelöljük meg az item információkat
      ① Amint jobb klikkel a linkre klikkelsz, az itemről az információk megjelennek egy új ablakban
      ② A szükséges statok játékosonként különbözőnek látszanak attól függően, hogy ki nézi (Battle Style, Stat, Honour pont)
    • Hogyan zárjuk be az item információkról szóló linket
      ① Az × jelre kattintesz a felugró ablak jobb felső sarkában
      ② Amint másik item-linkre kattintasz jobb egérgombbal.
      ③ ESC lenyomásával
      ④ Kilogolásnál (beleértve a karakter/server választást is)

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:02.
Old 14-09-2009, 23:22   #11
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 6 - Warp stone

• Célja
    • Kényelmet ajánljon azoknak a karaktereknek, akik a vesztes nemzet játékosai a TG-n.
    • Alz-felhasználást előidézni.
  • A Warp Stone
    • Arra használható, hogy teleportálj a győztes nemzet által használható warp-helyekre még akkor is, ha a vesztes oldalhoz tartozol.
    • Item leírás
      - Tradelhető játékosok között, és AH-ban kapható.
      - Ára az NPC-nél: 100.000 Alz
      - Kizárólag a Premium és Blessing Bead Plus használók élhetnek ezzel a lehetőséggel. (Tehát csak azok, akik amúgy is tudják használni a warp pontokat)
      - Nem lehet skillbarra rakni.
      - Grocertől, Core Alchemisttől és Remote Shopból lehet venni (1 és 50-es kiszerelésben)
      - Megkülönböztetett színe lesz az ezzel a stonnal igénybevehető pontoknak (normal - kék, warp stoneos - zöld)
  • Hogyan használjuk
    • Amennyiben a karakter a vesztes nemzethez tartozik, és tudja a GPS rendszert használni, akkor klikkeljen az adott warp pontra bal egérgombba és legyen warp stone az inventoryjában.
      (csak a legyőzött nemzet használhatja, a győztes nemzet karakterei normális return stonet használnak attól függetlenül, hogy van Warp Stone az inventoryban)
    • Kizárólag a Premium és Blessing Bead Plus használók élhetnek ezzel a lehetőséggel. (Tehát csak azok, akik amúgy is tudják használni a warp pontokat)
  • Elérhető mapok, ahol lehet használni a Warp Stonet

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:04.
Old 14-09-2009, 23:31   #12
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 7 - Bind itemek

• Célja
    • Megoldani a problémát, hogy a nagy értékű itemek tradelhetőként estek és felgyülemlenek a szervereken.
  • Bind itemek hozzáadása
    • Fegyferek és ruhák, amelyek speciális helyeken szerezhetők megváltoznak karakter bind itemre egy bizonyos eséllyel.
    • Változások
      - Eredeti: Tradelhető item
      - Változás: Tradelhető / Account Bind / Karakter-Bind Item amint felveszed / Karakter-Bind item
    • Karakter-Bind itemek, amint felveszed: Az item tradelhető egészen addig, amíg egy karakter fel nem veszi. Onnantól karakterhez kötött lesz.
    • Karakter-bind item: Nem lehet tradelni, vagy raktárban tárolni. A karakterhez kötött.
    • Megváltozik a slot extender item használatának módja.
      • A slot extender használata függ az item-bind típusától.
      • Hozzáadva egy + jel az utolsó slot mellé az extendelt itemnél.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:21.
Old 14-09-2009, 23:49   #13
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 8 - Változások a questekben

• A jutalom-skill megváltozik a 2-es szintű questben: 'Basic Fighting'
    • Részletek
  • Megváltozik a szükséges skill pontok száma kivéve a 'Burning Hand' skillnek

• Megváltozik a Ruina Station bevezető questje.
    • Eredeti: Ahhoz, hogy megkapd a jutalmat, a dungeonban meg kell ölni az Invader Mecha Ape T-2-t
    • Változás: Csak chatelni kell.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:25.
Old 15-09-2009, 00:07   #14
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 9 - Térkép információk

• Megjegyzés a questekhez a feljegyzésekkel vagy dungeonokkal kapcsolatban
    • Amikor a karakter eléri a quest felvételéhez szükséges követelményeket
    • Amikor a karakter, aki nem csinálta meg vagy nem fogadta el a questet, és magasabb szintű, hogy megcsinálja.
  • Megváltozik az NPC, Warp Gate jele a GPS-en.
    • Mindenhonnan látszódik az NPC és a Warp Gate jele a GPS-en attól függetlenül, hogy hol van a karakter.
    • Kimaradt Warp Gatek hozzáadása
      - A Green Despair és Port Lux közötti NPC-k megjelölése
      - A semleges nemzet Warp Gatejének megjelölése Ponts Ferrum térképén.
  • A Warp Gate ikonhoz hozzáadott eszköz-mutató
    • A Port manager megjelölése Green Despair/Port Luxban.
    • Warp Center megjelölése
    • Leírás a használaton kívüli map kódokhoz.
    • Dungeon bejáratok hozzáadása
    • Dungeon Icon (Bejárat) hozzáadása
    • A mission dungeonokban
    • Megváltozott győztes nemzet jutalmaként kapott Warp pont.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:28.
Old 15-09-2009, 00:20   #15
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 10 - Partikeresés

• Célja
    • A közösség rugalmasságának növelése
  • Hogyan állítsuk be / töröljük
    • Karakter Menu (C)
      ① Beállítás: Válasszuk ki a “Search Party”-t a Karakter menüből
      ② Cancel: Válasszuk ki a “Cancel Party Search”-t a Karakter menüből
    • Chat ablakban való beállítása
      ① Beállítás: “/Search Party” beírása
      ② Cancel: ugyanúgy, mint a beállítás
  • Alapvető információk
    • (Search Party) megjelenítése a karakter neve mellett jobb oldalon
    • Bárki kereshet partit, aki éppen nincs egy patriban sem.
    • Automatikusan eltűnik, ha egy partiba belépsz.
    • Más nemzetbeli parti nem tartozik ide a Warmapokon, Warchn és TGn.

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:28.
Old 15-09-2009, 02:34   #16
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's Notes 11 - Plusz újdonságok

1. Az item upgradelés kitolása
    • Jelenleg: +9-ig lehet upgradelni
    • Változás: +12-ig lehet upgradelni
  2. ‘Multi Sampling’ funkció hozzáadása a grafikai beállításokhoz
  3. Auto Stat Distribution funkció hozzáadása
    • ”Auto Distribution” gomb megjelenése amikor felhasználható pontok vannak a cakartelapon (nem jelenik meg, ha nincs pont)
  4. Shield FX funkció hozzáadása
  5. Az astral weapon automatikus kasztolása (FA/FS)
    • Automatikusan megjelenik belogolásnál.
    • Automatikusan megjelenik, amikor újraéledsz miután meghaltál.
    • Automatikusan kikapcsol, ha fegyvert váltasz, vagy kiveszel - automatikusan bekapcsolódik a váltás után.
  6. Skill hozzáadása karakter készítésénél
  7. Multi Sampling hozzáadása az opciók ablakban
  8. Megmutatja a színeket az eladott/vett itemek esetében az NPC-nél (csak akkor, ha egy bizonyos összeg felett van)
  9. Üzenet mutatása, amikor invitet küldesz a guildbe.
    • Most: Csak a meghívott személy látja az elfogad/elutasít üzenetet, aki küldte, nem lát ilyet.
    • Változás: Üzenet arról, hogy elküldted az invitet.
      Nem lehet meghívást küldeni, ha ez az üzenet látszik.
  10. Új Cash shop item
    1. Pet Safety Kit
      A. Egy item, ami lehetővé teszi a pet slotjainak elmentését.
      B. Hogyan használjuk
      ① Jobb klikk a Pet-mentő készletre (az egérmutató megváltozhat)
      ② Bal klikk a petre (Lehetővé válik a kit használata)
      ③ Anima Gem elkészül amikor a kit eltűnik
      ④ A pet automatikusan untrainelődik - üresek lesznek a slotjai
    2. Anima Gem
      A. Egy olyan item, ami elmenett tulajdonságokat tartalmaz egy petből a Pet Safety Kittel.
      B. Alapvető információk
      - Az Anima Gem olyan szintű lesz, mint a pet, amiből mentettük.
      - Csak ugyanakkora, vagy magasabb szintű petre lehet használni
      - Alapjában az Anima Gem tradelhetővé válik, amikor elaltatod.
      - Jobb klikkel fel tudod ébreszteni.
      C. Hogyan használjuk
      ① Jobb klikk az Anima Gemen (Az egérmutató megváltozik)
      ② Bal klikk a peten, amin hazsnálni akarok
      ③ Az Anima Gem eltűnik használat után
    3. Új Buff Potion item
    4. Új itemek
    5. Új Avatar epaulet

6. Új gift box és Chaos box

7. Új Blessing Bead

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:34.
Old 15-09-2009, 03:12   #17
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 12 - Változások

1. A karakter iránya megváltozik a kamera állása szetint, amikor a kamerát forgatod az egér bal gombjával, és mozogsz billentyűzettel az egér mutatója fixálva lesz amikor a kamera forog.
  2. Megváltozik a magas árú itemek csoportosítása
    • Cash Item / Upgrade hozzávalók (Cores, Coating Kit) / a magas árú honour-alapú itemek és az 'igazolt' itemek csoportosítása
    • Új item hozzáadása: Pet Safety Kit
    • Változások
    • Hozzáadott magas árú item
      - Force Core
  3. Dummy használat változása
    • Jelenleg: Bármely karakter 90-es szint felett használhatja a dummyt
    • Változás: 1-es szinttől használható, azonban a skill EXP csak 30%-ig szerezhető a rankup után
      A Skill Rank korlátozások maradnak a jelenlegiek.
  4. Skillekkel kapcsolatos változások
    • Az FA ‘Gravity Distortion’ skilljének Cool Time büntetése eltörölve
    • Az FB ‘Infernal Impact’ Skillje
      - Eltávolítva a szintcsökkentés és az attack csökkentés
      - Megváltoztatva az mutatott damage az FA Twin Gunner módjában
      - Jelenleg: 4 folyamatos attack-ként látszik
      - Változás: 2 további attack-ként látszik
  5. Megváltozik a Chat Cannel bezárásának gombjaChannel
    • Menü
      - Jelenleg: [End Channel]
      - Változás: [Leave Channel]
    • Chat parancs
      - Beírod “/End Channel” vagy “/Leave Channel” a chat ablakba
  6. Eltörölve a free usereknél belépő item
    • Nem lehet a Grocernél kapni
      - Undead Ground: Ring of the Oath
      - Forgotten Ruin: Ring of the Change
      - Mutant Forest: Ring of the Stone Curse
      - Pontus Ferrum: Ring of the Steel
    • Eltörölve a jutalom item az ezzel kapcsolatos questekben
  7. Eltörölve az, hogy nem lehetett távolról partiba hívni az embereket, vagy másik mapról.
    • Jelenleg: Nem lehet partihoz csatlakozni távolból vagy másik mapról
    • Változás: Akár más mapról vagy Mission Dungeonból is lehet partihoz csatlakozni.
  8. Megváltozik az ikon helye a TG-győztes bónusznak
    • Jelenleg: Bal felső sarok
    • Változás: Jobb felső sarok
  9. Megváltozik a nevek mutatása belogolás után.
    • Jelenleg: A szerver neve a képernyő közepén található, ha a karakter megmozdul
    • Változás: A név megjelenik amikor belogolsz (egészen az első megmozdulásig)
  10. Megváltozik a költsége a +8 feletti upgradelésnek
    • 1,000,000 Alz +8-ra
    • 2,000,00 Alz +9-re
  11. Néhány kiegészítő ára változik

12. Gyorsabban lehet hátrafele sétálni ('s' a billentyűzeten)
  13. A ‘No checking again’ módja megváltozik
    • Jelenleg: “No Re-check” üzenet jelenik meg akkor, ha nem sikerült megvenni egy itemet vagy használni egy warpot.
    • Változás: “No Re-check” nem jelenik meg semmilyen helyzetben
  14. Változás abban, hogy a legutoljára nézett fület mutatja a karakter ablakban (a felső részen relog után)
  15. Az arc forgatása is lehetséges karakter készítésnél
    • Jelenleg: Nem lehet változtatni újra a legutolsó választás után, ha már a Hairstyle / Hair color / arcszerkezet kiválasztásra került
    • Változás: Automatikusan visszaáll a kezdésre, habár a Hairstyle / Hair color / arcszerkezet kiválasztásra került.
  16. A guild board megnézhető azoknak a karaktereknek is, akiknek nincs guildje.
  17. Lehetőség lesz felvenni, cserélni fegyvert/legacyt akkor is, ha buffolva van a karakter
  18. Megváltozott, hogy ugyanazzal a színnel hívsz karaktert, mint amivel hívsz
  19. Megváltozik, hogy az utolsó legacyt látod, amikor kraft ablakot nyitsz.
  20. Eltávolítva az átlátszóság a Szörnyek debuffolásának ikonjáról
  21. Megváltozik a helye szintje az AH-ban
    • Megváltozik a keresése a LAIR és a SIGMETAL itemeknek.
  22. Megváltozik a Crit ütések mutatásának módja
    • Jelenleg: Az utolsó ütés kék
    • Változás: Az elejétől a végéig kék
  23. Megváltozik a felvett itemek mutatásának módja
    • Jelenleg: A parti készítése után látszik
    • Változás: Partitól függetlenül látszik
  24. Az epauletek elrendezése megváltozik az AH-ban
    • Jelenleg: Epaulets > Avatar Epaulet
    • Változás: Epaulets > Other Epaulets
  25. Változik a kapott item, amikor karaktert készítesz
    • Jelenleg: MP Potion (Lv.1) 5ea
    • Változás: MP Potion (Lv.1) 20ea
  26. Megváltozik az üzenet, amikor 10kk-nál nagyobb értékű itemet veszel AH-ból
  27. Nem alap Chat Combo Box látszik relog után szerver vagy karakterválasztás alatt...
  28. A rendszerüzenetek színe megváltozik az AH-ban
    • Jelenleg: Zöld
    • Változás: Piros (nem mutatja, amikor TG-re mész)

Last edited by sziszoka; 16-09-2009 at 05:37.
Old 15-09-2009, 03:23   #18
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 13 - Javítások

1. Az Enter lenyomásának hibája, amikor itemeket akarsz szétszedni.
  2. Guild és Buddy ablak hibája javítva Rename Card használata után
  3. Javítva az a hiba, hogy itemek infoja nem tiszta bizonyos esetekben AH-ban
  4. Javítva az a hiba, hogy amikor olyan itemeket akarsz NPC-nek adni, ami kiegészítő valamilyen Epic opcióval, akkor rossz árat ír ki.
  5. Javítva az a hiba, hogy nem helyes ársorrendben mutatta az itemeket az AH
  6. Javítva az a szöbeghiba, hogy nem volt elég sor, amikor sok lehetőség van a pet információknál.
  7. Javítva az, hogy nem volt helyesen mutatva a [Costume] Suit of Mystic Blade / [Costume] Suit of Rin.
  8. Javítva az a hiba, hogy eddig nem lehetett az egérgörgőt használni az AH-ban.
  9. Javítva az a hiba, hogy nem lehetett teljes képernyőre tenni a játékot miután felbontást állítottunk.
  10. Javítva az a hiba, hogy Enhanced Core nem volt használható Essence runa upgradelésénél.
  11. Javítva az a hiba, hogy a skillek nem normális sebességgel használhatók Efx file cseréje után.
  12. Javítva az a hiba, hogy a kliens bezárja magát, ha a trade esetén full inventoryban kell pakolni.
Old 15-09-2009, 03:37   #19
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Developer's notes 14 - Nation War

1. A Tierra del Bruto (52-60) belépési követelményei megváltoztak
    • Jelenleg: Skill Rank A. Expert alatt kell legyen
    • Változás: Skill Rank Master alatt kell legyen
      Csak akkor lehet belépni, ha a Sword/Magic Skill rank követelményei is megfelelnek.
  2. A heal és a mass heal nem számít a csatában (Vital Gear használata lehetséges)
  3. A belépés módja a TG-re megváltozott
    • Jelenleg: Teljesen elmozdulsz a normal szerverről, amikor TGre, warch-ra logolsz
    • Változás: Sorban mozdulsz a Warch-ra normal channelről
      - Ha lehetséges a TG-re csatlakozni, akkor azonnal a lobbyba kerülsz. Mindamellett ha a war standby módban van, akkor a következő üzenet jelenik meg:

- A karakterválasztás lehetetlen lesz standby módban (lehetőség lesz másik karaktert választani, ha cancelezed a csatlakozást tg-re)
      Tudsz csatlakozni a lobbyba, ha a követelmények egyeznek, és az ablak bezárult.
  4. Megváltozik, hogy nem lehet csatlakozni TG-re amíg a szerver válaszára vársz AH használat közben
  5. Javítva az a hiba, hogy a tradeben kapott War Potik nem túnnek el, amikor a lobbyba teleportálsz
  6. Javítva az a hiba, hogy az előző minimapot látod, amikor belépsz a tg-re.
Old 17-09-2009, 18:27   #20
sziszoka
Blabla

sziszoka's Avatar

Profile
Default Blog - Az új Dungeonok

A mai blogban végre közelebbről bemutatom a két új dungeont, a Panic Cave DX-et és az AoD b2f-et. Volt néhány kérdés a Panic Cave-vel kapcsolatban, amely itt merült fel a fórumon, remélem, hogy tudok rájuk válaszolni itt. Természetesen mielőtt továbbmennén, el kell mondanom:

*****SPOILER*****

Ha saját magad szeretnéd minden részét felfedezni a dungeonnak, és kitalálni, hogy mit hogyan kell csinálni, akkor most hagyd abba az olvasást. Természetesen egyes részeket szándékosan homályosan fogok közölni, mert ez nem egy 'Hogyan fejezzük be a dungeont' leírás akar lenni, de elengedhetetlen néhány információ közlése. Emellett megnézhetitek az MMOsite által közölt videot ezen a linken, ha esetleg nem láttátok volna Caesar postját a Developer's notes threaben.

A Panic Cave

Az én első benyomásom erről a dungeonról elég egyszerű: Nagyon kemény és találó a neve. Jobban teszitek, ha figyeltek a leírásokra, és a nyomokra, vagy bűnhődni fogtok. Gyorsnak kell lennetek, és biztosan kell tudnotok kezelni a karaktereteket, ha beléptek ide.

Természetesen, mint azt mára már mindannyian tudjátok, a dungeon 3 kölönböző nehézségi fokon játszható, és neked kell eldönteni, hogy melyiket szeretnéd kipróbálni. Akár 170-es szinten is választhatok a legkönnyebb fokozatot, de a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy a büszkélkedés akkor jöhet, ha a legnehezebb fokozatban is sikeresen befejezed. Mindig nehéz pontos összehasonlítást végezni a szintek nehézségével kapcsolatban a tesztszerver és az élő szerver között a tesztkarakterek természete miatt. Még ezzel a gondolattal is azt mondhatom, hogy a nagy többség könnyű, vagy közepes módon fogja használni a dungeont. A normal mód elég érdekes lehet egy megfelelően felszerelt 150 körüli karakternek - és ez amit mondtam csak egy személyes tipp, semmi más. Ki kell próbálnotok a dungeont magatok, hogy el tudjátok dönteni, melyik nehézségi fokot szeretitek.

Nehéz fokozat... ez most nagyon érdekes lesz. Biztos vagyok benne, hogy a legnehezebb fokozaton is kiviszitek az update első napján - csak 20 perc, így sokszor lehet próbálkozni - de biztosnak kell lennetek abban, hogy a damagetek és a túlélési képességetek megfelelő, amint a 'nehéz' fokozatot választjátok. Próbáljátok először könnyű fokozaton, csak hogy érezzétek a dungeont, mielőtt a nehézségi fokot feltoljátok, bár ez csak a személyes tanácsom természetesen.

Arra is ösztönözlek benneteket, hogy legalább egy run erejéig próbáljátok ki magatok, mielőtt elkezditek keresni a Youtubon a végigjátszást. Sokkal nagyobb móka lesz, erre a szavamat adom. De erről ennyit mostanra.

A Panic Cave rövid, gyors és brutális. Nincsen lehetőség Odd Circlét használni, tehát ha egyszer meghaltál, akkor kikerülsz a dungeonból, ami egyszerűen azért van, mert a dungeon így lett kitalálva. Ez egy egyenes, szeles barlang (vagy alagút, ha pontosabbak akarunk lenni) a felszíntől mélyen Desert Scream sziklái alá. Meglepően sok élet van itt lent, elsőre... Azt is gondolom, hogy nem szabad hagynotok, hogy az első rész viszonylagos könnyedsége elaltassa a figyelmeteket - viszonylagos, persze. A boss maga, ha megjelenik nagyon nagy és azt hiszem, az 'óriási' szó ide a megfelelő. Megsasolhatjátok a videoban, amit fentebb linkeltem. A fejlesztők kölcsönvettek egyet-mást a legújabb fejlesztésekből, amit először Forbidden Islandon láthattunk, úgyhogy legyetek felkészülve mindenre.

És persze a dropokról is kell beszélnünk. Nem fogok nagyon speciális dropokat felsorolni, vagy példákat adni, mert egyszerűen nem hasonlítható össze a tesztszerver droprate-je az élő szerverekével (az ITS-en jóval alacsonyabb, mielőtt megkérdeznétek), de itt beszélek a bind dropokról megint. A bindes dropok nagy része itt esik, a figyelmeztetlek, hogy ha a normál vagy a nehéz fokozatot választok, akkor valamilyen módon bindes itemek esnek, akár char bind, akár bind-on-equip. A core-kon kívül természetesen, de a fegyverek és a ruhák bindek. Elmondhatom azt is, hogy egy ideig biztosan érdemes lesz farmolni a dungeont - sose lehet tudni.

Két kép innen, csak hogy egy általános érzést adjak a dungeon légköréből.

Altar of Siena B2F

A másik nagy dungeon, és elmondhatom, hogy ez az egy a kezdetektől lenyűgözött. Tisztán látható, ahogy a fejlesztők tökéletesítik az egymást követő dungeonokat, és ez alól ez sem kivétel. Hosszabb az átlagosnál - 1 óra 20 perc áll a rendelkezésetekre - és sokkal összetettebb, mint a b1f verzió. Átvették a b1f általános érzését, és kicsit sötétebbé és nehezebbé tették, több zöld árnyalat használatával és a növényekkel, amelyek a dungeon későbbi fázisában tűnnek fel, ellentéteként a barna köveknek az elsőben.

Az első dolog, aminél megragadtam, hogy milyen messzire kell menned a dungeionban az első chestig. Mind FI ben, mind AoS B1F-ben egyből egy bossal kerültetek szembe, ahogy beléptetek, mobok nélkül körülöttük (az elsőnél legalábbis). Ez más, és sorra kell venned egyes akadályokat és questeket mielőtt egy chestet látsz. A dungeon nehezebb mint a B1F verzió, bár nem egészen olyan büntető, mint az FT B2F. Van néhány lehetséges mellék-quest, ami felfedezésre vár - nem, nem fogok konkrét számot mondani - és az eredménye ezeknek még inkább kihívást jelentenek. Nagyobb jutalmat is persze, de több kihívást, ami igazából jó dolog.

Más oldalról pedig gyorsan észre fogjátok venni, hogy a fejlesztők játszottak a debuffokkal a bossoknál, több más mellett. Azt gondolhatom, hogy egy bizonyos hely fogja ezt bizonyítani az élő szervereken, és meg kell terveznetek a partit hogy ezt elkerüljétek. Lesznek tűzkapuk, és rengeteg lesz belőlük. Elsőre hasznlónak tűnnek, mint FT B1F-ben, csak kék-fehérben, de van egy-két-.... fejlesztés

Azt is észre fogjátok venni, hogy a nagyobb ellenfelek a dungeonban nem csak a partitokhoz beszélnek, hanem egymással is. Ezt vicces látni, úgyhogy figyeljetek rá. Itt megint csak arra bíztatnálak titeket, hogy olvassátok el a questeket figyelmesen, mert olyan nyomokat találtok bennük, amelyek a rejtett questekkel kapcsolatosak a normal questek szövegében. Tudom, hogy egy nagyon nagy része a játékosoknak csak végigklikkelgeti a questeket amilyen gyorsan csak lehet, el sem olvasva - nos, azt gondolom, hogy a nagy részük nem is olvassa el a blogot - és persze ez is a saját döntésetek, de ha a legtöbbet akarjátok ebből a dungeonból kihozni, akkor szánjatok időt az olvasásra.

OK, azt gondolom, nem tudok többet mondani anélkül, hogy többet fednék fel, így azt gondolom, hogy itt meg is állnék egy kis képpel. Ha olvastátok a developer's notest tudni fogjátok, miért érdekes ez.

Ó, igen, azt majdnem elfelejtettem, amit régóta akarok említeni. Titlét lehet szerezni a B1f és a B2F befejezésért is, Contamination Curer for Altar of Siena B1F és Rotten Seed Jungle az új B2F-ért. Az egyik +1% xp-t ad, a másik +1% petexpet a 2-es szinten. Várok még az ESTsoft visszajelzésére néhány korábbi blogban felmerült kérdéssel kapcsolatban. Nem felejtettem el, csak még nem kaptam megfelelő válaszokat.

Amennyiben kérdésed van, a kommentek részben tedd fel nyugodtan - megpróbálok a legtöbbre válaszolni.

Last edited by sziszoka; 18-09-2009 at 09:59.
Closed Thread

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules