CABAL Online - Community Forums

Welcome to the CABAL Online - Community Forums forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining the free community forums you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

This is the registration for the CABAL FORUMS ONLY. If you wish to register for the game click here.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-11-2008, 16:45   #1
Soul4o
Click to Fork

Soul4o's Avatar

Profile
Default Как да накараме играта да върви.

това ще е малък наръчник, обясняващ как се отстраняват най-честите проблеми с клиента. ще добавям към него постоянно.

Как се прескача лаунчера? (husky)

Aлтернативни линкове за сваляне на клиента :

Германски хост - обновен до най-последния пач.

От моя компютър, връзките са активни само докато е включен :

Siena the Queen клиент (updated to 460)

Cabal Reloaded patch (471)
Enc files
Пълен пакет с картите

от на XeS източника (благодарим!) :

Full Client » Sienna the Queen (460) » September 2009

Пач Siena the Queen 460
Cabal ENC Files
Cabal GameGuard and GameGuard.des
помощна страничка за кабал

• ******.enc file corrupt!

Tеглите .enc файловете от горе които ви трябват и ги ЗАМЕСТВАТЕ (намирате в папката на CABAL и ги слагате на същото място) като проблемните.

• world_**.mcl file corrupt!
    Пишете тук за да ви дадем линк към работещата карта
    теглите и я слагате в папката CABAL/Data/Map

• Проблеми с GameGuard
    Ако ви дава грешка на .еrl файловете, казва ви че сте с хак или нещо подобно, отваряте кадето сте инсталирали играта и изтривате папката GameGuard. Тя ще се изтегли наново и не би трябвало да имате проблеми. Пак имате? Изтеглете GameGuard файловете от линковете горе и ги заменете с вашите. Ако пак имате проблеми, пробвайте горното пак, а ако настоятелно не работи, преинсталирайте целия клиент.

• Играта се затваря след геймгарда, на логина, дава грешка "Close the game to recieve update"
    Получаване на "ERROR CODE 6 : TYPE ***"

Ако играта се затваря след геймгарда най-вероятно сте си лепнали вируси. Теглите Malwarebytes и го ползвате, както е описано тук.

Ако не помага, дейнсталирате играта НАПЪЛНО! Премахвате абсолютно всичко (можете да запазите само папката Screenshots и Jukebox), след което в началото на този пост има линкове за сваляне на работещ, архивиран клиент. Инсталирате. Вече не би трябвало да имате проблеми. Ако все пак не стане, преинсталирайте докато стане.

• Компютъра се рестартира при играене или при пускане на играта.

Най-честите причинители са:
    - Драйвера на видео картата. Преинсталирайте го.
    - Прегряване на някой/някои хардуер(ни) компонент(и)
    - Проблеми с РАМ-та или пейджинг заделеното място. За да подсигурите че не РАМ-та е проблема, изтеглете memtest (безплатно, търсете в гуугъл) и направете проверка с него. Проблеми с РАМ-та са хардуерни и вероятно ще се наложи смяна на платките ако това е проблема. Най-лесното поправяне на проблеми с пейджинг-а - преинсталирайте Уиндоуса си с някой СВЕСТЕН!!!!

Имайте впредвид : Ако теглите помярски версии от селски торент сайтчета, не циврете във форума че ви се рестартира компа.

*ако споделите грешката на синия екран (ако има такава) ще е много по-лесно да се разбере откъде идва проблема

• Изхвърля ви от сървъра

Проблема си е от вашия интернет доставчик. Може да пробвате да преинсталирате играта, но най-вероятно няма да се оправи. Пробвайте да cпрете всички не-жизненоважни програми и процеси, тегления, качвания и т.н. - всичко, оказващо влияние върху интернет връзката. Ако не даде ефект - сменяй доставчика.

Ако проблема ви не е описан или не се е решил с изпълняването на решението ми, пишете тук.

Last edited by Soul4o; 21-04-2010 at 17:52.
Offline   Reply With Quote
Old 16-12-2008, 18:07   #2
raptile10
Member

Profile

значи следният ми проблем е такув:
тези коррупт фаилове немога да ги оправя и при пускане на играта се затваря изтеглих версията на Зараки пак същото... ;( вече започвам да си мисля че аз съм простият и че причината е в мен.. ако можеш да ми помогнеш по някакув начин.. ако имаш скаип.. мерси предварително
Old 07-03-2010, 07:50   #3
ivotionz
Member

Profile
Default register

Quote:
Originally Posted by raptile10 View Post
значи следният ми проблем е такув:
тези коррупт фаилове немога да ги оправя и при пускане на играта се затваря изтеглих версията на Зараки пак същото... ;( вече започвам да си мисля че аз съм простият и че причината е в мен.. ако можеш да ми помогнеш по някакув начин.. ако имаш скаип.. мерси предварително
бр0 кажи защо като се регвам ми излиза 4е не съм от Европа и ме БЛОКВА моля те хелп мн ми се play !!!! благодаря предварително
Old 14-03-2010, 17:09   #4
pe6o
Member

Profile

Имам много гаден проблем! Вчера сутринта си играх без проблем, но вечерта като реших да я пусна показа се лаунчъра, цъкнах старт Кабал, но нищо не стана, все едно нищо не съм правил, инсталирах я на ново 1110000000000 пъти, но като завърши тегленето на ъпдейта изписа, че е неуспешен, сутринта продължих с опитите ми да я оправя, но без успех Първо вместо лаунчър ми се показваше черен екран, сложих пача, не бачкаше Пробвах тва хъски, не стана, не се пускаше играта, пак все едно нищо не съм направил. Просто ми умря целия кеф да я играя Кажете как да я оправя, моля!
Old 16-12-2008, 18:37   #5
dobri4a2
Member

Profile

А извинете може ли да попитам защо като си пусна играта ми пише че изпозвам хак и ми пише че *.erl file is Corrupt . Ако може някой да ми прати GameGuard-а по Скайп:Akonch. Моля ви помогнете ми много искам да играя на тази игра.
Благодаря !!! предварително
Old 17-12-2008, 10:59   #6
Soul4o
Click to Fork

Soul4o's Avatar

Profile

просто изтрий папката GameGuard в директорията на играта, тя ще се изтегли наново и няма да имаш проблеми

Old 23-12-2008, 21:11   #7
white_angel_f
Member

Profile
Default :S

Имам проблем с CABAL. От както вкараха новия update и не знам нещо му стана и не мога да играя. Update-на ми се играх една вечер изключих го и на другия ден тръгвам да го пускам и ми излиза проблема с GameGuard и .erl файловете .Пробвах това , което пише по горе , изтрих му папката , свали се наново и пак същощо , преинсталирах играта и пак ми прави същия проблем , сигурна съм , че не ми е скапан windows-а , не знам какво да направя вече . Ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарна . Благодаря предварително !
Old 23-12-2008, 22:56   #8
white_angel_f
Member

Profile

Ееее май закъснях , късно вядах отговора , няма нищо и утре е ден. Благодаря все пак . Лошото , че колкото повече барам и човъркам все по-лошо става сега още в началото ми изкарва cabal.enc file is corrupt! Даже не стига до GameGuard-а :S Дано да не ставам прекалено нахална и да не досаждам с проблемите си .
Благодаря !

Last edited by white_angel_f; 23-12-2008 at 23:23.
Old 24-12-2008, 15:43   #9
white_angel_f
Member

Profile

Благодаря , но пак не става , не знам вече , ще е преинсталирам пак дано да стане. Мерси за помоща

Вече тотално се отчаях ;( 3 пъти е преинсталирам и не тръгва , а преди бачкаше , не знам вече какво да правя нищо не ми идва на акъла ;( :s

Last edited by Soul4o; 24-12-2008 at 18:33.
Old 24-12-2008, 18:33   #10
Soul4o
Click to Fork

Soul4o's Avatar

Profile

с каква антивирусна си? Avg?

Old 24-12-2008, 19:40   #11
white_angel_f
Member

Profile

Nod32 ама преди update нямах проблеми никакви , даже и след това играх една вечер и какво му стана и край :S

Освен инсталационния файл нещо да ми е прецакан друго не ми идва на акъла :s

Last edited by Soul4o; 24-12-2008 at 20:04.
Old 26-12-2008, 09:37   #12
Valdoras
Member

Profile

Здравейте!
Взех си нов лаптоп уж да мога по-лесно да влизам в
Тера Глориоса, ама нещо не познах...
Проблемът е следния:
Изтеглих си клиента и всичко се ъпдейтна, но когато
натисна СТАРТ нищо не се получава.
Започнах да съжалявам че си сложих Виста...
Old 26-12-2008, 14:13   #13
TheTitan
TT

TheTitan's Avatar

Profile

Quote:
Originally Posted by Valdoras View Post
Здравейте!
Взех си нов лаптоп уж да мога по-лесно да влизам в
Тера Глориоса, ама нещо не познах...
Проблемът е следния:
Изтеглих си клиента и всичко се ъпдейтна, но когато
натисна СТАРТ нищо не се получава.
Започнах да съжалявам че си сложих Виста...
Каква ти е виста-та ?

Game Guard има проблеми с Vista Ultimate и отказва да тръгне. Няма решение на проблема в момента.
Old 30-12-2008, 13:10   #14
MeThTiCaL
Metal Fan

MeThTiCaL's Avatar

Profile

Quote:
Originally Posted by TheTitan View Post
Каква ти е виста-та ?

Game Guard има проблеми с Vista Ultimate и отказва да тръгне. Няма решение на проблема в момента.
Титане, аз използвам Vista Ultimate 64bit и няма никакви грижи с Game Guard-a.
Old 04-01-2009, 07:56   #15
sami4a
Member

Profile

хмм и на мен ми прави този проблем ъпдейтна са и ся кат натисна старт и нищо не стаа мноо гадно
Old 26-12-2008, 19:43   #16
reliqu3
Member

Profile

Изтеглих играта и 417 пач от линка на Soul4o(от неговия комп) инсталирах играта и пачнах пача в папката на Cabal,пуснах играта и последва (fail to download server information.restart the launcher pl).Какво трябва да направя за да го управя?
Old 26-12-2008, 19:54   #17
Soul4o
Click to Fork

Soul4o's Avatar

Profile

разреши достъп на играта до интернета (от firewall-a ти)
ако вече си го направил, http://bgelite.darkbb.com/forum-f9/topic-t9.htm

Old 27-12-2008, 11:14   #18
fin4i
SpooN

Profile
Default Проблем

Зех си ново ПС щот на старото мн ме дропеше и помислих че е от пс то един от гуилда ми има сащия нет и него дропи плс хелп
Old 27-12-2008, 13:51   #19
XeS
Magic Dance

XeS's Avatar

Profile

Soul4o

Извинявай че не ги пиша на лс но ми казва че немога да пращам лс-та за момента ето ги линковете към този другия стор

Извинявам се за спама.

Cabal Online with Update 408

Cabal Online EU Patch 417

Cabal ENC Files

Cabal GameGuard and GameGuard.des

Last edited by XeS; 27-12-2008 at 17:34.
Old 06-01-2009, 18:17   #20
haderah
^ I'm with stoopid ^

haderah's Avatar

Profile

Вече най-новият клиент е ъплоуднат и в замунда, за най-бързо теглене предлагам да се свали от там

Много хубава тема.
Old 08-01-2009, 11:32   #21
adiata
Mr.NoticeUsuck

adiata's Avatar

Profile

аз имам 2 проблема - 1ви включвам играта и след 5мин. спира и става нещо като Not Responding, само дето каквото и копче да се натистне нищо не става, 2ри- екрана се изключва се едно съм away и няма друг начин освен пак да се рестартира копма ...
Old 08-01-2009, 13:43   #22
XeS
Magic Dance

XeS's Avatar

Profile

Като стартираш иконката на играта и ти излезе прозореца с кабал там имаш преди да кликнеш на старт има и опции (options) кликни там и си настрой видео резолюцията и херците на монитора. Аз имах този проблем преди много време понеже съм с LCD монитор и не поддържа повече от 60 Hz а играта се пускаше на 85. При което се получаваше същото изгасва ми монитора и до там

Така че настрой си херците и резолюцията от там дай ок и давай на старт.

Това за Not Responding (не отговаря) попринцип играта изпада за съвсем малко в този режим ако мога така да го нарека понеже зарежда прекалено много неща в рамта и когато тя не стига започва да пише в суап-а. При по-бавните хардове и малко рам се получава това но е за съвсем малко.
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules